Sanke veiling Momotaro 9 april.

Sanke veiling Momotaro 9 april.Bij deze een overzicht van de sanke die op 9 april zullen geveild worden.

Let op het onderscheid tussen de nisai en de tosai. Bovendien zullen er ook een aantal koi op de veiling verschijnen die ik zelf nog nooit op de veiling van Momotaro heb gezien, namelijk Akamuji, Doitsu karashigoi, Doitsu Ogon en Ogon.

Ik heb er totaal geen idee van wat die in prijs gaan doen,maar het zou wel interessant zijn, moest ik er enkele van kunnen aanschaffen. De mama is een Ogon van 95 cm en het mannetje is een Doitsu karashigoi van 92 cm.

Volgens Daisuke hebben ze de potentie om over de meter te gaan, maar laat ons dit met een korreltje zout nemen. Het is in ieder geval zo dat ze in hun eerste jaar al 45% van hun groei hebben volbracht, en dat zegt toch al iets.

Het aantal dat er geveild zullen worden is niet bekend. Ze hebben een aantal tosai van ieder variëteit hier afgebeeld. Zelf heb ik een zwak voor Doitsu karashigoi, en een Akamuji met wat inhoud kan ik ook nog pruimen. Als de prijs haalbaar is, dan ga ik toch proberen er een aantal van aan te schaffen. De afgebeelde vissen, dienen dus als voorbeeld en geven alleen een impressie van datgene wat aangeboden wordt.

De aangeboden sanke daarentegen zal een ander paar mouwen zijn. Ik heb er eentje op het oog die misschien haalbaar is. Als ik die kan bemachtigen dan laat ik haar zeker nog een jaartje of 2 in Japan.

Tosai sanke 01
Tosai sanke 02
Tosai sanke 03
Tosai sanke 04
Tosai sanke 05
Tosai sanke 06
Tosai sanke 07

Nisai sanke 01
Nisai sanke 02
Nisai sanke 03

Tosai Aka Muji
Tosai Doitsu Ogon
Tosai Ogon

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Onbetwist No 1 jumbo Tosai !

Toch jammer dat Sanke veruit het moeilijkst te kweken is.Ze zijn mooi....

Gr.Jack.

jack on 27/03/2013 19:37

Tosai sanke nr 2!

Matthijs on 27/03/2013 20:10

Sanke nr 2 =kwijl ,ik vind er gewoon geen woorden voor !

paul on 27/03/2013 20:14

Tosai sanke nr. 2 is natuurlijk een plaatje, maar ik denk niet dat Luc deze op het oog heeft, wegens waarschijnlijk niet haalbaar.
Tosai sanke nr. 1, de favoriet van Jack, is uiteraard ook niet mis, maar ook hier twijfel ik of Luc deze überhaupt op het oog heeft.
Persoonlijk denk ik veeleer aan nisai sanke nr. 2 omwille van diens speels patroon.

By the way: waarom zouden we er hier geen kleine wedstrijd van maken om de lezers een gokje te laten doen welke sanke Luc nu op het oog heeft; waarbij Luc dan na een aantal voorspellingen kleur zou bekennen. Persoonlijk ben ik er wel zeer benieuwd naar.

Martin on 28/03/2013 13:32

Nisai sanke 2 is de mooiste die erbij zit en als we het dan over niet haalbaar hebben denk ik dat toch zeker bij deze...
Ik zou voor tosai sanke nr. 5 gaan. Dat wordt er eentje hoor..... wow

Ton on 28/03/2013 16:45

De eerste zin van uw reactie Ton: vrees jammer genoeg dat je uiteindelijk gelijk zult krijgen.
Uw tweede zin (tosai sanke nr. 5): ondanks geweldige body niet met je eens, wegens laatste hi-vlek vlak tegen de staart en nu al teveel en te druk atarashi sumi (bedoel sumi in het hi, zeg ik het goed?).

@ Luc,
Misschien een tipje van de sluier oplichten: is het een tosai of een nisai sanke die je op het oog hebt?

Martin on 28/03/2013 18:28

Dat is niet zo een geheim Martin. Als je de body bekijkt, de huidkwaliteit, en vooral het hi, gestoffeerd met een patroon dat wat betreft mijn visie, zeer mooi is, dan heb je een totaalplaatje dat de koi een algemene superieure uitstraling geeft. Het sumi is net niet te overdadig, en van voldoende kwaliteit.

Ik ben echter bang dat de prijs uit de pan zal rijzen, dus afwachten is de boodschap. Het gaat over de tosai sanke nr. 1

De andere sanke, waar ik naar zal kijken is de nisai nummerke 2. Een bijzonder sterke body, waarbij ik denk dat dit een hele grote kan worden. Huidkwaliteit zeer goed, maar dat is normaal voor dit soort koi. Het hi is dusdanig opgebouwd dat er evenwicht in het patroon zit, dat opgefleurd wordt door sumi op de bekende strategische plaatsen.

De backbones van beide koi zijn lang en stevig, en het staarteinde geeft alle geheimen prijs. Bovendien wil ik deze koi ook eerst live bekijken. Ik weet nu al dat ik ontgoocheld zal worden, maar ik heb ooit nog eens een soortgelijke koi gekocht, namelijk Masami, die nadien de tategoi prijs heeft gekregen als ik me niet vergis.luc on 28/03/2013 19:12