Selectie Sekiguchi

Selectie SekiguchiSekiguchi staat al vrij lang op onze verlanglijst. We hebben er verleden jaar een aantal koi van aangekocht, en dit zijn toch echte eye catchers.

Vanaf dat moment, is het altijd in mijn achterhoofd blijven zitten om toch een aantal Sekiguchi in ons aanbod op te nemen. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zullen er in de loop van de volgende weken, goede en betaalbare sekiguchi showa bij ons rondzwemmen. Door onze krachten samen te bundelen, hebben interkoi Almere en interkoi Brakel een selectie samengebracht met veel toekomstperspectief. De oyaki is "Doh no Mae" en deze is 85+ cm.

Wij zijn vooral benieuwd naar de evolutie van deze showa, want dit is een nieuw gebied voor ons. Naast onze kennis over de Momotaro koi, de Yamatoya koi, hopen we nu meer kennis op te bouwen met de sekiguchi koi. De verkoopprijzen zullen niet te hoog zijn, want we willen vooral resultaten zien in de evolutie bij klanten. In Arendonk kan je je inschrijven om de eerste keuze te krijgen voor een Jumbo Tosai van Sekiguchi. (25-30 cm op 9 maanden) Dit wil zeggen: wie eerst koopt krijgt de eerste keuze. Ik ga een vaste prijs hanteren van 575 euro per koi vooraleer ze binnen zijn. Ben je hiermee akkoord dan krijg je de eerste keuze uit de selectie. Deze keuze mag je maken vanaf het moment dat ze binnen zijn. Vind je je keuze niet, dan ben je niet verplicht om te kopen. Zijn ze eenmaal binnen, dan zullen ze door ons geevalueerd worden en zullen de prijzen vermoedelijk variëren van 450 - 750 euro, afhankelijk van onze beoordeling. Wie sekiguchi gevoelig is, moet nu zijn kans wagen.

Bovendien hebben we gisteren alle tosai koi van Momotaro beoordeeld en opgenomen in ons prijsbeleid, gesteund op onze beoordeling. Ik kan je garanderen dat het niet van de poes is wat Ben heeft geselecteerd. Ik hoop in de loop van de dag de bijhorende update te kunnen geven. Dit bestaat uit een nieuwe foto, een bijhorende prijs door ons bepaald na beoordeling van de koi, en een nieuw filmpje. Vooral de kujaku bekoren me ontzettend.

Sekiguchi liefhebbers: Heb je interesse om vooraf te kopen, schrijf je in. De eerste die inschrijft krijgt de eerste keuze, de tweede, de tweede enz. Wil je ze eventueel laten doorgroeien ? Dat kan ook nog. Vraag informatie aan via mail betreffende de voorverkoop en het eventueel door laten groeien van de koi.Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Schrijf mij maar in als eerste kiezen , hier wacht ik al een tijd op .Deze Sekiguchi showa's zijn geweldig mooi van kwaliteit . Prima gedaan Luc , bedankt en tot binnenkort .

Marcel D on 01/04/2010 08:45

Prachtige selectie Luc,

van mijn favoriete showa kweker, ben blij dat jullie zo'n goede indruk hebben gekregen van deze kweker na het eerste bezoek!
sekiguchi zijn prachtige showa...die enorm goed ontwikkelen!
mijns inziens de beste showakweker na dainichi...

Matthijs on 01/04/2010 09:52

Hoi luc,

is het geslacht van dekoi bekend? vind dit een interessant voorstel namelijk. vooral dat je als het tegenvalt je ook kunt besluiten niet te kopen. netjes hoor.

gr arie

arie on 01/04/2010 10:24

De informatie die ik heb gekregen na mijn vraag was dat 80 procent vrouwelijk is. Let wel Arie, denk niet dat het makkelijk en zeker is om tosai op die leeftijd te zien of het vrouwtjes of mannetjes zijn. Zelfs de professionals vergissen zich, en wij dan zeker, maar ik vertrouw op de integriteit van Sekiguchi dat het zo ook zal zijn.

luc on 01/04/2010 10:39

Eindelijk zijn ze in aantocht, de lang verwachte jumbo tosai showa van Sekiguchi, als diversificatie van het showa aanbod van Interkoi. Naar mijn bescheiden mening een terechte beslissing, de evolutie ervan belooft, te oordelen naar de "special touch" (iets Dainichi-achtig) en algemene uitstraling van de nisai en sansai Sekiguchi showa die al sinds vorig najaar in het Interkoi aanbod aanwezig zijn. Tussen haakjes: ik begrijp niet goed dat er hiervan nog altijd maar eentje verkocht is. Aan de ware liefhebbers, grijp nu uw kans zou ik zeggen!

@ Marcel,
Proficiat met uw beslissing, ik kan je hierin geen ongelijk geven, wel integendeel. Denk dat je er geen spijt van zult krijgen.
Hoe ver staat het overigens met de bouw van uw vijver?

@ Matthijs,
Bedankt om als kenner Luc destijds de hint naar Sekiguchi te hebben gegeven. Zoniet zouden wij nu van al dat moois verstoken blijven.

Martin on 01/04/2010 14:05

@ Martin
Nog wat polyesteren en folie lassen , dan een dak op mijn filterhuisje maken .
Vervolgens vullen en de boorden leggen , alsook nog 5 makkie 's maken .
Hopelijk begin Mei is het dan eindelijk zo ver .
Mijn collectie begint wat vorm te krijgen , ben er ontzettend blij mee .
Nu nog die Yamamatsu winnen en het is compleet wat ik wil .

Wat betreft de Sekiguchi 's , ja die zijn geweldig mooi .
Bij mijn eerste blik op deze vissen was ik meteen verloren .
Geef deze vissen een paar jaar en je zal jou ogen niet geloven .
Dit was een hele goede tip van Matthijs aan Luc .

Marcel D on 01/04/2010 19:44

Verdorie, was mijn nieuwe vijver maar klaar :( Hopelijk komt er volgend jaar nog zo'n aanbod ;)

Jeroen on 01/04/2010 20:03

Je kan ze vrij goedkoop een jaar laten groeien. Ik heb het gezien, je weet niet wat je ziet. Een echte aanrader.

john on 01/04/2010 20:16

En ik dacht nog wel dat de verrasing van Takigawa zou komen!
Maar dit is ook helemaal goed,zeker kijkend naar de reactie's.

Gr.Jack

jack on 01/04/2010 21:02

Na enig overleg, zullen er binnenkort foto's en hopelijk een filmpje worden doorgestuurd van de ouders van de sekiguchi koi. Tevens zal iedere koi voorzien worden van een certificaat, wat toch altijd een bewijs van echtheid is.

luc on 02/04/2010 07:49

Sekiguchi is voor mij iemand die zeer bijzondere showa kweekt...getuige ook deze foto's...en nog meer de grotere sekiguchi die al bij luc zwemmen....
daarom gaf ik de tip ook aan luc..weet dat hij kwaliteit wil verkopen..en dat is te koop bij sekiguchi...vissen die direct aanspreken!

@ jack

Takigawa koi zie ik ook erg graag..voor de kohaku hebben een prachtige bouw... wat ze voor mij speciaal maakt...maar sekiguchi showa doen hier zeker niet voor onder...!

Matthijs on 02/04/2010 10:17

@Jack en Matthijs,

Takigawa, Takigawa, . . . waarom lopen jullie zo hoog op met deze kweker? Mij zegt deze in elk geval bitter weinig, al moet ik toegeven dat ik niet zo'n goede kenner ben van de diverse kwekers. Als ik me niet vergis, heeft Luc trouwens maar 2 showa van deze kweker op zijn site staan. En afgezien van - toegegeven - de onbereikbare topper 810013 (nog in mudpond Japan, maar reeds verkocht), vind ik persoonlijk (vergeef het mij Luc) dat de andere Takigawa showa 912013 op dit moment toch duidelijk moet onderdoen voor de Sekiguchi showa 912018. Al moet ik toegeven dat het tategoigehalte van de 912013 misschien wel hoger is; maar of het er ook zal uitkomen, dat is een ander paar mouwen.

Martin on 02/04/2010 22:15