September, de voorbereidingsmaand.

September, de voorbereidingsmaand.In September zal ik de volledige maand in het teken zetten van de groeivijver en de mogelijke keuze kandidaten.

Iedere zaterdag zal men kunnen komen kiezen uit een aantal tosai die geschikt zijn voor de groeivijver. Het zal dit jaar voornamelijk gaan over een selectieve keuze van kohaku en showa, waarvan wij denken dat ze uit kunnen groeien tot goede, zelfs zeer goede koi.

De resultaten die we ondertussen laten zien, zeggen voldoende, en al is het geen garantie tot succes, het is een echte sensatie om je koi op de voet te volgen tijdens de winter, deze te zien evolueren, en als dit positief is, geeft het een ongelooflijk sensatiegevoel....de trill waar ik het weleens over heb.

Het aantal inschrijvingen zal beperkt blijven tot een 20-tal dit jaar, omdat ik grandioze resultaten wil zien. De verwachte groeicurve zal tussen de 15 en 20 cm bedragen van oktober tot begin april, met uitschieters naar 25 cm. Het is een betaalbaar alternatief om van je tosai een waar meesterwerk te maken. Wel heb ik besloten om enkel tosai in de groeivijver te zetten, en geen nisai of sansai meer. Dit zal het resultaat nog vergroten.

Toen ik gisteren terugkwam van mijn fietsvakantie in Drente en de Veluwe, heb ik allles opnieuw gecontroleerd in mijn vijvers, en alles zag er picobello uit. De groenzwemmers moest ik even in de blauwe bowl controleren, en hier zitten reeds enkele serieuze kandidaten in voor de groeivijver. Het bijgevoegde filmpje laat licht toch iets van de sluier op....

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Hoi Luc,

Daar zitten een paar hele mooie showas bij.
Deze zijn toch van Sekeguchi?

Gr. Jurian

jurian on 14/08/2010 09:55

hoi beste luc.
van welke kweker zijn de kohaku,s .
en zo wat kosten ze .
mvg rik slijkoort

rik slijkoort on 14/08/2010 12:45

De meeste zijn showa van Isa en Sekiguchi, en wie anders dan Momotaro. Er zitten nog een paar kleppers die ik nog niet heb laten zien. de prijzen zullen varieren vanaf 500 euro en niet hoger dan 900 euro. Je zult moeten wachten tot in september om de juiste prijzen te zien. Deze kan je in de groeivijver laten tot april. De meerkosten hiervoor bedragen 250 euro.

luc on 14/08/2010 17:35

beste luc van welke kweker zijn de kohaku,s.
en zijn er nog yamatoya tosai,s en zo ja.
wat kosten ze.
mvg rik

rik slijkoort on 14/08/2010 20:31

Rik, er zitten geen kohaku meer in, buiten een yondan kohaku van Momotaro. De Yamatoya tosai zitten hier niet bij, en wachten tot september om dan door potentiële klanten geselecteerd te worden voor de groeivijver. Je moet er zeker eentje komen kiezen uit deze selectie.

luc on 16/08/2010 07:45