Sfeervolle opendeurdagen.

Sfeervolle opendeurdagen.Het is een traditie vanaf het eerste jaar dat Interkoi zijn deuren opendeed in 2007 om jaarlijks een tweetal opendeurdagen te organiseren.

Dit wordt over het algemeen afgestemt op de aankomst van de vissen. Dit jaar komen de koi binnen op 2 december, wat ze ruim de gelegenheid geeft om tot rust te komen tot 14 december.

De evolutie in de aankopen van koi is gestaag naar een hoger niveau getild, wat vanaf het begin van Interkoi steeds de doelstelling is geweest. Ik denk dat wij daar ook in geslaagd zijn. De prioriteit in mijn optiek, is niet het verzamelen van enkele toppers, maar vooral de algemene kwaliteit van alle vissen op een zo hoog mogelijk peil te houden.

Vanaf volgend jaar doen we er nog een scheutje bij, door ons in het voorjaar vooral te richten naar goede tosai, zowel in het Noorden als in het Zuiden. Ik zal vergezeld worden door iemand die al lang zijn pluimen heeft verdiend in de koiwereld, en die als geen ander weet wat klanten verwachten.

Ik zal Matthijs de vrije hand geven in zijn keuze omdat ik weet dat zijn keuze beantwoord aan de vraag van vele klanten. Hij wordt op dit ogenblik ook reeds aanzien als de perfecte koikenner die een betrouwbare wig vormt tussen klant en Interkoi. Hij vertegenwoordigt zowel de belangen van de klant als van Interkoi, en dat heeft tot hiertoe steeds gewerkt.

Op zaterdag 14 en zondag 15 december, nodigen wij U graag uit om even de sfeer te komen opsnuiven in Arendonk. Je zal niet overstelpt worden door massa's toppers, maar door goede koi, allemaal gehandpicked, en allen van een hoog niveau. De kwekers zijn niet alleen bekend, maar behoren ook tot de topkwekers in Japan: Momotaro, Sakai en Taniguchi zullen broederlijk naast elkaar zwemmen in de binnenbakken.

Een aantal koi hebben we laten overwinteren in Japan, vooral om de opvangbakken niet te overstelpen met koi, maar om de koi voldoende plaats te geven om de zware reis te overbruggen. Een 40-tal nisai en sansai zullen de binnenvijvers bevolken, en hopelijk enkele klanten tot aankoop activeren.

Tijdens deze 2-daagse zullen alle binnenvijvers voorzien zijn van foto's en prijzen. De aangeduide prijzen zijn enkel geldig tijdens deze opendeurdagen, en zullen nadien niet meer gehanteerd worden.

Interkoi is één van de enige, zowat de enigste die in deze tijden kan overleven door alleen het verkopen van koi. Ik geloof niet dat er een ander bedrijf bestaat dat zich enkel richt op de verkoop van koi alleen. Dit kan alleen door de grote klantenkring die het vertrouwen in Interkoi blijft ondersteunen. Ik ben dan ook dankbaar dat ik de verkoop van koi op deze manier kan blijven voortzetten.

Tijdens deze 2 dagen zal ik zorgen dat de innerlijke geest ook niets tekort zal komen. Wij zullen zorg dragen voor de nodige versnaperingen. Je bent allen van harte welkom, en ik zou het op prijs stellen indien je even doorgeeft of je wil komen. Niet omdat ik nieuwsgierig ben wie er zal komen, maar vooral om te weten wat ik moet voorzien voor de versnaperingen. Zet het even op mail, of schrijf het even in de reacties aub...

Als er bedrijven zijn die iets willen schenken tijdens deze opendeurdagen, dan zal ik daar de nodige publiciteit aan geven. Het is de gewoonte dat ik kleine tombola's of kleine acties organiseer, waar de bezoeker alleen maar blij mee kan zijn. Geef het even door en ik zorg voor de gepaste info en publiciteit.

Reacties

24 reacties tot nog toe

Ik zal er zelf ook zijn.

luc on 26/11/2013 07:52

Ik zal er ook zijn om mijn ventje te helpen.

Raymonda on 26/11/2013 07:53

Tof dat Luc ook komt , dan zien we hem nog eens . :)

Johan on 26/11/2013 08:08

Ik ga er proberen bij te zijn even kijken of het lukt te schuiven met de storingsdienst die natuurlijk net het weekend van de opendeurdagen is.

Arjan on 26/11/2013 08:16

Als het mag zal ik ook eens komen kijken ,ik ben benieuwd naar de prijzen !
Vier uur in de namiddag zal snel bereikt zijn met al die koikichi pratend over de uitgebreide hobby .grtjs

paul on 26/11/2013 08:47

Ik kom ook zeker. Zal wel beide dagen zijn. Zaterdag mijn keuze maken en zondag mag de vrouw afrekenen!

Tom on 26/11/2013 11:00

Haha goed gezien Tom ,ik heb het hier voorgesteld ....maar de blik van mijn vrouw zegt genoeg hihi. grtjs

paul on 26/11/2013 12:39

Dit mag ik niet missen natuurlijk. Altijd gezellig.

Marc on 26/11/2013 13:19

Schrijf mij ook maar op Luc. Dit wil ik in geen geval missen.

Richard on 26/11/2013 15:40

Ik ben erop Zondag Luc , waarschijnlijk met zwager Dick !

jack on 26/11/2013 17:26

Geweldig! Ik ben er op zaterdag.

Remco on 26/11/2013 19:13

Oef, in tegenstelling tot de premature (of moet ik zeggen slordige?) berichtgeving in het recente nieuwsitem "De eerste zaterdag zit erop" (cf. voorlaatste alinea), lees ik nu dat er op 2 december een 40-tal nisai EN sansai zullen binnenkomen. Een pak van mijn hart, moet ik zeggen.
Zodat het voor mij dan toch zinvol wordt om naar de opendeurdagen te komen, niet alleen voor de versnaperingen dus, maar ook voor de bewondering van mijn nieuwe koi die er hopelijk zullen tussen zitten.

Conclusie Luc: ik zal er zijn op zaterdag, en als ik dan niet genoeg versnaperingen gekregen heb, ook nog eens op zondag . . . :-)
Zie dus maar dat je voldoende culinaire reserve hebt ingeslagen! Ik kijk er in elk geval naar uit . . .

Martin on 26/11/2013 20:43

Ha tof dat DE Luc er ook zal zijn ,we zullen nog snel moeten zijn om een koi te bemachtiggen denk ik aan de inschrijvingen te zien !
Martin ik ben echt benieuwd welke keuze je gaat nemen EN of je bij 1 van de 2 gaat blijven (ik denk het niet) grtjs

paul on 26/11/2013 20:47

@ Raymonda: . . . mijn ventJE . . . ???????????? Verklaar u nader!

Martin on 26/11/2013 20:48

@ Paul: na onze gesprekken van voorbije zaterdag ben ik er nog niet 100% uit wat betreft de keuze tussen die twee kohaku, maar voor het overige moet je nu ook niet te veel gaan speculeren hé, dat is voor niks goed . . .

Misschien wil ik de finaal gekozen kohaku wel meteen terug te koop aanbieden aan de andere aanwezigen, want mijn portemonnee heeft het de jongste tijd zeer moeilijk om nog te kunnen volgen . . .
Mag toch nog wel een ballonnetje oplaten, niet?

Martin on 26/11/2013 21:00

Wacht maar totdat je vb nr 041134 te zien krijgt ,het is een jongkie van Seven star .Ik vind het zelfs mooi klinken haha .Succes met jou keuze ;)

paul on 26/11/2013 21:06

Ja Paul, ik weet het, ik vind dat momenteel ook de beste van die 5 getoonde SFF koi. Maar ik vraag mij wel af of deze sanke op zo'n jonge leeftijd (1,5 jaar) al niet te zeer gefinished is.

Martin on 26/11/2013 22:07

Ja de 1ne koi is vlugger AF dan de andere ,bij de eerste is het afwachten of het er wel allemaal doorkomt maar bij een koi die al ver gefinischt is weet je wat je hebt en kan verwachten ,daardoor hoeft de kwaliteit niet slechter te zijn denk ik .grtjs

paul on 27/11/2013 08:49

@ Martin , het viel mij al op dat u schreef in meervoud.
Verder lezend valt het muntje.
Alleen welke twee Kohaku ? Zeer benieuwd...
En dan de Sanke van SFF geld voor beide trouwens ,mogelijk al te ver
in de ontwikkeling ?!
Gebaseerd waarop ? Dit zijn de Koi die het zo aangenaam maken !
Zover van de foto en film een lichte voorkeur voor 4143.
Maar dit zijn zeer goede Koi met toekomst !

jack on 27/11/2013 19:42

Jack, ik verwijs naar het nieuwsitem getiteld "Mijn eerste dagje zit erop" van 16 november jl. (intussen in het Archief).
Het was toen misschien niet helemaal duidelijk omdat ik mij in de Reacties af en toe ook wel eens bezig houd met mist spuien, maar als je al de reacties op dat nieuwsitem nog eens overloopt, dan zal die mist wel snel optrekken denk ik.
Bij aankomst van de nieuwe koi in Arendonk sta ik inderdaad voor de keuze tussen één van beide koi, zo is de afspraak met Luc. En ik ga ze zeker niet allebei aankopen zoals gesuggereerd door de Chris, één van mijn vijvermaten, want dat zou (budgettair) de spuigaten uitlopen.

Te oordelen naar de reacties adviseren de meeste mensen mij (onder wie jij zelf) om resoluut te gaan voor de rechtse, en mijn eigen eerste oordeel ging ook in die richting. Maar tot dusver blijf ik twijfelen, er zijn namelijk ook enkele tegenstemmers, en niet van de minste qua koikennis (onder meer de Marc, eigenaar van de yondan Taniguchi kohaku).
In elk geval zal ik mijn definitieve keuze pas maken bij het zien en vergelijken van beide kohaku in dezelfde bowl. Ik denk daarbij wel dat het noodgedwongen min of meer een keuze zal worden tussen het heden en de toekomst: hetzij de rechtse (what you see is what you get, al meer gefinished), hetzij de linkse (toekomstgericht wellicht op alle punten meer potentieel dan de rechtse, of toch niet?).

Ten slotte, wat die SFF nisai sanke betreft: in grote lijnen met jou eens.
Een unieke opportuniteit voor wie van goede (SFF) sanke houdt en de uitdaging wil aangaan!

Martin on 27/11/2013 22:24

Ik ga ook wel aanwezig zijn 1 van die beide dagen zoals het nu lijkt... ik zal nog even laten weten Luc!

Enne... mooie sff sanke he? ;)

Matthijs on 28/11/2013 19:04

Ik ga der ook zijn,voor de eerste keer.
Ben razend benieuwd.
Tommy

Tommy Victor on 29/11/2013 18:29

Hey Tommy daar ga je zeker geen spijt van krijgen want koi is een neverending story en waar kan je beter leren dan bij iemand waar het leermateriaal voor handen is ;) .grtjs

paul on 29/11/2013 19:40

Ik zal zaterdag even komen kijken naar al dat moois.

Philip on 30/11/2013 21:10