Showa 2 van de veiling.

Showa 2 van de veiling.Dit is mijn persoonlijke lievelingsshowa uit de 4 genomineerden.

Ik kan weinig verandering zien in de showa op dit moment, tenzij ze misschien iets vermagerd is in de winter, of het is de foto die een iets vertekend beeld geeft, want op het filmpje ziet ze er nog blakend uit.

Filmpje van de Showa veiling 2011

Het kleurenpalet wit - zwart - rood, is hier ten volle aanwezig. Zwarte neusjes hebben voor mij een nostalgische aantrekkingskracht, wat gevoelsmatig ook meespeelt natuurlijk.

Het zwarte neusje zal echter niet op zichzelf blijven staan, want een duidelijke menware ligt verscholen onder de huid van het hoofd. De 2 zwarte punten verraden in principe reeds waar het sumi naartoe zal geleid worden, en hoe dit gaat gebeuren is gewoon een open vraag. De kleurschakering is in mijn ogen zeer evenwichtig, en met haar 57 cm blijft het een beloftevolle showa.

Ik geloof niet dat er op deze robuuste body veel aan te merken is. Ondanks de winterperiode heeft ze een gelijk doorlopende body van voor naar achter behouden. Motoguru is mooi verdeeld over beide vinnen, en wat betreft de huidkwaliteit zal er weinig discussie zijn.

De prijs is zoals in het vorig nieuwsitem natuurlijk belangrijk, en is geen publiek geheim, want de prijzen hebben een hele tijd op de site gestaan.. De showa van het vorig nieuwsitem kost 5850 euro, de showa van vandaag 4850 euro. Waarom het prijsverschil als dit mijn lievelingsshowa is ? Ten eerste is de prijs afhankelijk van de biedprijs op de veiling. Ten tweede zien wij iets meer toekomst in de vorige showa, zonder afbreuk te doen van deze showa. Hier speelt, zoals voorheen vermeld een nostalgisch gevoel mee. (zie vorige nieuwsitems over zwartneusje)

Ik zal voor de goede orde geen toekomstig beeld van de showa meer uploaden om geen verwarring te zaaien. Uiteraard is de foto 2 van het vorig nieuwsitem een toekomst impressie van die showa. Ik dacht dat dit wel duidelijk zou zijn.

Reacties

4 reacties tot nog toe

Prachtige vis Luc!

Ik vind deze persoonlijk nog zelfs mooier dan de vorige vis.

Vind het wel jammer dat je toekomstig beeld meer schetst, dit is zeer leerzaam voor mensen die de site bezoeken. Vooral voor mensen zoals mijzelf. Mensen die nog niet zo lang met de hobby bezig zijn en niet goed weten wat je in de toekomst van een bepaalde koi zou kunnen verwachten.

Greets,

Ray

Ray on 08/03/2012 11:24

Deze dame is zeker niet minder dan de eerste hoewel die wel mijn voorkeur heeft. Kwestie van patroon dus smaak.
Ik ben het met Ray eens dat je gewoon moet doen waar je goed in bent Luc en doorgaan met patronen intekenen zoals te verwachten is dat ze zullen worden. Wat een ieder daar ook van vindt.. Het blijft een verwachting dus waarom niet? Een zekerheid zit er niet in maar het is wel leuk om op te volgen... Niet iedereen zal het zien en zeker niet de beginnende koi liefhebber. Ik was vroeger niet anders! Kennis opsnuiven en veel lezen en kijken! Dus gewoon doorgaan!

Ton on 08/03/2012 19:52

En sommige zullen het nooit leren (zoals ik) .Ben nu toch al enkele jaren bezig om alles op te volgen wat er geschreven wordt over de evolutie van de koi .Te vergeefs ,zie het niet en zal het nooit niet zien vrees ik .Daarom vind ik de ingetekende patronen heel tof om te bekijken.Ook ik vind het patroon van deze mooier dan de vorige.Enkel patroon, kwaliteit laat ik aan de kenners over.

johan on 08/03/2012 20:57

Prachtige showa , het is wel geen kindai maar zij heeft er toch iets van.
Volgens mij gaat dit een stevig madammeke worden, ben benieuwd naar de evolutie.Deze heeft mijn voorkeur van de twee .

Marcel D on 08/03/2012 22:49