showa nr.12" />

Showa Momotaro nr.12-33 cm

Showa Momotaro nr.12-33 cmDe veilingkoi van vandaag zal menig hart veroveren. Zij is wat moeilijker te beoordelen, dus zal ik het eventjes aan mijn zoon overlaten. Het filmpje kan je hier bekijken: showa nr.12

Beoordeling: Frank

Deze showa van de shiro showa bloedlijn geeft mij een geweldige uitstraling. Ze heeft prachtig shiroji en een goede ozutsu (de dikte van de staartwortel).

Een prachtig onderliggend sandan kohaku patroon met een speciale koptekening van het beni. Natuurlijk moet het zwart nog sterker opkomen, vooral bij de aanzet van de rugvin krijg je een prachtig zwart zadel over de breedte van deze koi. Links heeft ze al een mooie motoguru, ik kan moeilijk zien of dit rechts ook het geval is, laat het ons hopen, want persoonlijk vind ik een mooie motoguru toch belangrijk.

Een koi die perfect in balans is en die volgens mij nog best wat sumi zal bijkrijgen, maar toch nog genoeg shiroji zal behouden om een mooi evenwicht te krijgen tussen sumi, beni en shiroji. De vraag is alleen hoe ze zich nog verder zal ontwikkelen na een warme zomer in de mudpond bij Momotaro.

Dat is juist het mooie, je koopt een tosai en je krijgt een prachtige nisai in oktober.


Deze koi kan aangekocht worden op volgende voorwaarden.

- U betaald bij aankoop: € 2500,00 incl. BTW

Transportkosten: 100 euro te betalen bij levering.

Indien de koi in quarantaine moet blijven in onze verwarmde vijvers zal hier een vergoeding van 200 euro gevraagd worden. (Periode van aankomst tot einde maart.)


Reacties

4 reacties tot nog toe

Een onopvallende opvallende koi, meer wil ik er niet over zeggen. Ik ga toch eens even babbelen met mijn vrouw, want deze kans krijg ik nooit meer.

Rick W. on 09/04/2008 08:51

Zou ik zeker doen Rick! We horen wel of het geholpen heeft!
mvg
Ton

Ton on 09/04/2008 16:32

een showa zonder motoguru kan even goed een top koi zijn .
het motoguru kan tot het derde levensjaar nog tot ontwikkeling komen .
mocht het motoguru aan een kant blijven dan is dezelfde koi nog steeds een top koi maar met een klein minpuntje kun je gewoon grandchampion mee worden .

Ben Doorakkers on 09/04/2008 16:33

Zelf heb ik een groot zwak voor deze koi. Ik heb hem zeker 10 maal op het filmpje bekeken, en hij werd mooier en mooier. Ik ben het volledig met Rick eens dat deze koi wel eens zou kunnen uitgroeien tot een zeer mooie koi.

luc on 09/04/2008 18:38