Yondan showa.

DEZE KOI WERD ZOJUIST VERKOCHT" />

Showa Momotaro nr.16-34 cm

Showa Momotaro nr.16-34 cmDe showa van vandaag is een heel bijzondere en mooie 4 stappen of Yondan Showa. Het wordt met de dag mooier en mooier...of wat vinden jullie er zelf van. Vergeet zeker niet naar de film te kijken van deze Yondan showa.

DEZE KOI WERD ZOJUIST VERKOCHT

Beoordeling: Ton

Dit is een showa naar mijn hart. Waarom? Elke showa uit deze serie heeft een prachtbody, goede toekomstmogelijkheden en geloof me als ze de ruimte krijgen om te groeien zwemmen er bij Luc’s klanten over een paar jaar allemaal showa’s van een centimeter of 80-85 zo niet groter! Wat mij zo boeit aan deze showa is het patroon. Als je de hi spots bekijkt en verder de toekomst in probeert te denken wordt dit toch een prachtig gebloemd 4 stappen patroon en met het sumi wat er omheen ligt wauw…. Wat een plaatje. Ik ben nu eenmaal een liefhebber van een Hi spot die over het hoofd doorloopt naar de schouders en dat heeft deze koi.
Motoguru is evenredig aanwezig en zal zich zeker in de toekomst met het overige sumi laten gelden. Het Shiroji is nu al mooi helder wit en zal in de toekomst prachtig afsteken tegen het opkomende sumi. Ik heb voor mezelf een schets gemaakt van deze koi als het sumi er doorkomt, wat een pracht wordt dit dan. Kiwa, Sashi, staartaanzet alles is bij deze koi zoals het bij een Tategoi moet zijn en de toekomst zal uitwijzen wat er met deze koi gaat gebeuren.
1 ding is zeker, deze dame krijgt straks de ruimte om te ontwikkelen dus de foto´s in de toekomst zullen het laten zien! Gewoon voor mij een toppertje!
Nog even dit: Een ieder kiest zijn koi ten eerste op gevoel en daarna op body, patronen en toekomstontwikkeling. Wat wil men? Kage showa, traditionele klassieke showa? Ieder maakt zijn eigen keuzes laten we daar duidelijk over zijn. Maar dat deze showa’s stuk voor stuk allemaal echte top Tategoi zijn is 200% zeker!

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Goede en degelijke omschrijving Ton. En mogen we ook de gelukkige eigenaar kennen Luc ?

jan on 08/04/2008 11:57

Dag Jan, het spijt me, maar ik geef geen namen van de eigenaars vrij, tenzij zij dit zelf willen doen via de reacties. Ik hoop dat je hier begrip voor kan opbrengen, alhoewel ik vermoed dat de nieuwe eigenaar van deze yondan showa er geen problemen mee heeft om zich kenbaar te maken...

luc on 08/04/2008 11:58

:-) :-)

Ton on 08/04/2008 12:41

Warme beschrijving, Ton. Je bent een liefhebber pur sang. En deze tosai verdient het. Als het sumi het gedeelte vult tussen de eerste en tweede hi-plaat oogt ie straks als een fantastische vierstapper.

rini on 08/04/2008 13:20

Ton, gefeliciteerd met je mooie aankoop! Ik denk dat ze zich goed zal thuisvoelen in die prachtvijver van je. Nog even geduldig zijn tot ze er is....

Brian on 08/04/2008 13:26

Ja Rini, daar reken ik ook inderdaad op. Maar het kan ook zomaar zijn dat de platen uit elkaar groeien. We zien in het najaar hoe ze aankomt! Ben wel heel benieuwd en ongeduldig moet ik zeggen! En misschien blijft ze nog wel een jaartje daar... wie weet.

Ton on 08/04/2008 13:42

van harte ton die vijver van jou gaat prachtige koi herbergen waarvan deze niet de minste is
groetjes ben .

Ben Doorakkers on 08/04/2008 16:32

Hoi Ton, van harte gefeliciteerd met je tategoi, je hebt je slag "geslagen", het leek wel of je op haar zat te wachten. Ik keek vanmorgen omstreeks 08:30 uur op Luc zijn site, stond nog niets op...ik kom omstreeks 11.30 uur thuis, stond er een showa op, maar was ook gelijk verkocht smile!!!!

Ik denk dat je ook al de gehele dag een glimlach om je lippen hebt, van het gevoel dat ze van jou is...tenminste dat heb ik altijd...zo'n rijk gevoel is dat!

Je hebt er een goede beoordeling van gemaakt en ook maar gelijk aangekocht, doe je goed! Veel sterkte met het wachten, ik weet er alles van, wij wachten ook, en wie weet besluit je er nog 1 jaar aan te plakken, maar die beslissing hoef je pas eind van het jaar te nemen....Ze is het zeer zeker waard 2 jaar in de mudpond. Ik denk zelf dat het sumi zich mooi gaat vullen tussen de hiplaten...

mvg,
Ingrid

Ingrid on 08/04/2008 16:35

Dit word ook een showa naar mijn hart Ton..houd ons up to date!

Matthijs[interkoi zwolle] on 08/04/2008 19:14

Jullie gaan het allemaal volgen!
Bedankt voor jullie reacties!

Ton on 09/04/2008 10:21