Showa nr. 18
DEZE SHOWA IS VERKOCHT
" />

Showa Momotaro nr.18-33 cm

Showa Momotaro nr.18-33 cmNiet kopen is de boodschap. Zelf heb ik een groot zwak voor dit soort showa. Ik weet hoe deze zich ontwikkeld en geloof me, zij wordt bloedmooi.
Bekijk zeker eerst het filmpje: Showa nr. 18
DEZE SHOWA IS VERKOCHT

Beoordeling door Ben Doorakkers

Wat je als eerste ziet als je deze koi bekijkt is de veelzeggende body van de Shiro Showa bloedlijn .deze is namelijk prachtig torpedo vormig aangevuld door een stevig staartstuk ozutsu. Het lijkt nu al of de staart erin gedrukt zit terwijl je dit normaal pas ziet op 14 tot 16 maanden. Het hoofd is groot en de borstvinnen zijn ver naar achter ingeplant. Van deze koi kun je in ieders geval zeggen dat zij enorm breed gaat worden en dat is waar onze Shiro Showa’s om bekend staan.

Ik heb reeds geruime tijd ervaring met koi van deze bloedlijn en kan vertellen als je deze op 70 cm ziet, het net is of er een jumbo van 80 cm zwemt, zo enorm breed worden deze dieren. Verder heeft deze koi een dik beni wat een enorme groei kan hebben, en zie je een erg mooie witte huid met name op het hoofd. Ook niet een te wit hoofd, maar heel licht kandij kleurig, en zo zie ik het graag want dit word later als de koi op zijn top is spierwit .dan is dit echt zo,n koi waarvan je niet zegt een mooie vis, maar !!!!....., nou dat is dus zoals een echte tategoi eruit hoort te zien: nu nog niet super maar !!!!!! ….

Wie een beetje fantasie heeft en een vooruitkijkend oog, kan al vrij goed zien wat deze koi van plan is. Als je goed kijkt zie je onderhuids al een menware en een hashiware en dat de sumi vlakken groot en degelijk op deze koi zullen verschijnen. Vooral het sumi achter bij de staart tussen het beni, zal er voor zorgen dat het daar een rustig vlak gaat worden. Dit is echt een koi om bij weg te dromen en over een jaar nog eens te bekijken. Zo zie ik ze het liefst, en voor mijn verjaardag nog een vijvertje met niets anders dan dit soort koi, aub Luc….

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Dit wordt een prachtige koi voor de toekomst , eenmaal het zwart er zal doorbreken
en de kop zal verwitten zul je versteld staan van de kwaliteit dat deze koi heeft.Luc je weet ze er uit te kiezen .
Groeten David

David on 05/04/2008 08:25

Het zijn gewoon stuk voor stuk kanjers! Als je ziet wat voor potentieel er in deze tategoi zit gewoon wauw... Al deze showa's, kohaku's en de sanke kunnen over 3-4 jaar meedoen om de titels en zullen grote concurenten van elkaar zijn. En dat voor deze prijzen. Is misschien een hoop geld maar eigenlijk een lachertje voor deze kwaliteit koi. En let wel, ik zeg het steeds, je koopt een Nissai uit Japan!

Ton on 05/04/2008 11:29

Luc zou je voor de verandering van de volgende topper niet vast een tipje van de sluier kunnen laten zien , gezellig voor de zaterdag avond
Rob .

rob on 05/04/2008 20:16