showa nr. 25

DEZE SHOWA IS VERKOCHT" />

Showa Momotaro nr.25-31 cm

Showa Momotaro nr.25-31 cmDe showa van vandaag behoort absoluut tot de showa's die ik in mijn bezit wou hebben. Het is de tweede showa die ik vandaag aanbied, want morgen zal ik weinig tijd hebben.
Bekijk ook het filmpje van deze showa showa nr. 25

DEZE SHOWA IS VERKOCHT

Beoordeling: Gerwin

Luc heeft mij gevraagd of ik deze koi wil beoordelen. Natuurlijk ben ik hiertoe bereid, alleen ben ik geen ster in het verwoorden van mijn gedachten. Verhalen schrijven laat ik liever over aan mensen als Rini. Mensen die iets boeiend weten te brengen. Toch zal ik proberen iets over deze vis te vertellen. Let wel, dit zijn mijn persoonlijke bevindingen.

Bij het zien van alle foto’s van de showa’s was dit degene die me niet direct opviel. Ik heb er zelfs verschillende malen overheen gekeken. Echter bij het zien van het filmpje zag ik toch de pure schoonheid van deze showa. Dit is echt een ferme dame. Een die door het gebruik van iets teveel oogschaduw juist een spannend patroon heeft gekregen. Too much kan dus wel mooi zijn!

De body van deze vis is uitstekend. Haar kop oogt aardig stomp wat op latere leeftijd een genot is om te zien. Voor mensen die zich afvragen wat nu ozutsu is, dan kan deze vis een schoolvoorbeeld zijn. Voor een tosai is deze echt ongekend. De vinnen staan ver naar achteren, als ook de rugvin die ook nog eens erg ver doorloopt. Kortom hij scoort hoog op het gebied waar de meeste punten zijn te verdienen.

Patronen zijn smaakgevoelig, maar door de “oogschaduw” is dit voor mij toch een zeer interessant patroon. Op de kop is het onderliggend sumi al goed te zien, waar straks het hi zich mooi kan tegen afsteken. Het is zo moeilijk te beoordelen, maar het lijkt erop dat deze vis 3 zware sumi vlekken zal gaan krijgen. Namelijk op de kop, ter hoogte van het begin van de rugvin en bij de staart. Samen met het spierwitte shiroji en het goed verdeelde hi, zal dit een schitterend totaalbeeld geven. Zonde dat deze vis odome mist, anders was het helemaal perfect geweest.

Het kiwa is al scherp afgetekend. Het sashi daarentegen oogt nog wat rommelig, maar dit is bij alle patronen ongeveer gelijk, dus geen reden om u zorgen over te maken. Dit zal goed komen op latere leeftijd. Anders zou deze vis echt niet bij de top van Momotaro worden gekozen.

Een wolf in schaapskleren die ons allen hopelijk gaat verrassen door een schitterende koptekening.

Ik wil de koper alvast feliciteren. Uw moed wordt beloond.
Reacties

1 reactie tot nog toe

Ook dit is een echte tategoi zoals al door Gerwin besproken. Hi mooi verdeeld over het lichaam, een prachtbody en opkomend sumi waar we alleen maar van kunnen dromen! Ik ben heel benieuwd hoe deze wordt maar weet bijna zeker dat als niemand deze koopt zij in het najaar bijna het dubbele zal moeten kosten! Een nissai tategoi.... dan!

Ton on 11/04/2008 05:59