Robarov.) Het is ook mogelijk dat er mails verloren zijn gegaan. Het is dus mogelijk dat ik een mail niet heb beantwoord of niet heb ontvangen. Dit ter info, nu verder met mijn bespreking." />

Showa Momotaro nr.3 - 32 cm

Showa Momotaro nr.3 - 32 cmDoor een algemene stroompanne in het datacenter zijn al onze websites voor onbepaalde tijd offline geweest, en kunnen wij enkel onze verontschuldigingen aanbieden aan de mensen die onze website niet hebben kunnen bereiken. (dit is het bedrijf van mijn zoon Robby Robarov.) Het is ook mogelijk dat er mails verloren zijn gegaan. Het is dus mogelijk dat ik een mail niet heb beantwoord of niet heb ontvangen. Dit ter info, nu verder met mijn bespreking.

Bekijk eerst meerdere keren het filmpje van deze magnifieke showa want dit zegt toch zoveel meer over deze tategoi.

Wat mij als eerste opviel bij deze koi was de juiste verhouding van het hi – sumi en shirojo ofwel rood – wit – zwart. Vooral het wit en het rood dat ondersteund wordt door een onovertroffen huidkwaliteit doet me gewoon blozen van plezier.De stevige bouw, de stand van de vinnen en de plaatsing van de ogen doen zijn afstamming niet ontkennen. Neen, dit is de Shiro Showa – Takeda bloedlijn ten voeten uit. In de verte doet ze me terugdenken aan Anshiro, een koi die mijn zoon Frank aangekocht heeft in het zog van Daishiro toen wij in Japan waren, en die nu eigendom is van Interkoi Veldhoven.

Het sumi dat pas tot zijn volle recht gaat komen in onze wateren zal deze vrouwelijke tategoi de nodige kracht laten uitstralen die wij westerlingen zo veel liever zien dan de Japanners. Het zadelpatroon van het sumi dat perfect voor het symetrische hi ligt, geeft deze koi een speciaal karakter. Tevens liggen de sumi patronen aangeleund tegen de hi patronen op een witte ondergrond. Maar eigenlijk zeg ik dit verkeerd, want in principe liggen de witte patronen perfect tegen de hi patronen op de zwarte ondergrond. Hierdoor krijgt deze dame het etiquette van een echte Donna. De naam die ik in gedachten heb voor haar is “Mistral”, een koude wind, die bij de Romeinen zoveel ontzag afdwong, dat ze hem "magistralis" (of meesterlijk) noemden.

Het hi is egaal en ligt strategisch perfect geplaatst, terwijl de menware getuigt van een verfijnde schoonheid, die deze Showa doet blaken van vertrouwen. Het opkomende motoguru verdient respect en houd deze ballerina perfect in balans. Zie jij dit babietje al uitgroeien tot 80 cm en meer. Geloof me maar als ik zeg dat deze donna de juiste genen hiervoor heeft.

Er is niemand die het zo mooi kan verwoorden zoals Rini, want hij is de absolute topper, maar ik heb er toch mijn best voor gedaan. Daarbij gevoegd vind ik dit de mooiste showa van de ganse serie die ik aangekocht heb, en geniet deze koi mijn hoogst persoonlijke voorkeur. Er is echter één minpunt aan deze koi....de prijs. Ik heb menigmaal moeten slikken toen ik aan de telefoon hing met Olav, en hij me vertelde....luc, moet ik mijn stokje nog niet laten zakken...en ik tandenbijtend NEEN moest antwoorden totdat het verlossende antwoord kwam: Luc, je hebt hem.

Deze koi kan aangekocht worden op volgende voorwaarden.

- U betaald bij aankoop: 50% van de waarde = 2075 euro
- U betaald bij levering het saldo 50% = 2075 euro.
Transportkosten: 100 euro te betalen bij levering.

Indien de koi in quarantaine moet blijven in onze verwarmde vijvers zal hier een vergoeding van 200 euro gevraagd worden. (Periode van aankomst tot einde maart.)

Reacties

5 reacties tot nog toe

Deze bevalt mij een stuk beter dan de Kohaku van gisteren,deze zou ik in de herfst nog wel eens terug willen zien schitterende Koi.


Willem.

willem on 01/04/2008 08:03

Is gewoon een plaatje!
Ik ben heel benieuwd naar de koptekening over een paar jaar!

Ton on 01/04/2008 10:06

Het is een ontzettend mooie koi, en ook een pluimpje voor jou Luc dat je een verwijzing maakt naar Veldhoven. Zo zien mensen ook eens dat er bij de dealers ook mooie koi terechtkomen, en dat je niet bang bent om een verwijzing naar hun website te maken. Anshiro wordt misschien wel de beste showa die je ooit hebt gehad, maar deze doet er niet veel voor onder.

Jonathan on 01/04/2008 15:13

bij dit soort showa moet je even de foto van daishiro aanklikken dan even stil worden en dan jezelf realiseren wat je volgend jaar te wachten staat als je deze aan koopt .

Ben Doorakkers on 05/04/2008 19:06

En dan moet je je even bedenken dat Daishiro het veelvuldige kost van deze. Maar je moet hem van mij niet promoten Ben. Deze wil ik zelf best houden hoor....

luc on 05/04/2008 19:26