Slechte timing.

Slechte timing.Mijn Sekiguchi Saterday viel letterlijk in het water. Blijkbaar was het verlengde weekend en het bijhorende prachtige weer, te veel van het goede.

Er was dan ook totaal geen interesse voor het kleine spul. Ondanks het feit dat dit mooi geselecteerde visjes zijn, was de opkomst zo goed als nihil. Ik ga ze dan ook uit de verkoop halen.

Wel had ik de ganse dag goed gezelschap, en werden er toch nog 3 koi opgehaald. Kris kwam zijn sanke en kigoi ophalen. De sanke is er eentje van de veiling van november vorig jaar, en is van 57 in november op de veiling, doorgegroeid naar 64 gisteren, wat toch een dankbaar resultaat is. Kris heeft beloofd om deze einde van dit jaar over de 70 cm te krijgen. een filmpje hoort er natuurlijk bij.

De kigoi komt van Katsumi, en heeft een bijzonder mooie huidkwaliteit. Voor mij een onbekende faktor, want ik ken de kweker/dealer in principe niet. Het was een plezierig man, maar volgens mij meer dealer dan kweker.
Marcel had zijn oog laten vallen op deze chagoi, en twijfelde geen 5 seconden om deze mee naar huis te nemen. Er was weinig op af te keuren. Het netpatroon en de zuiverheid van deze chagoi heeft een mooie belofte in zich voor de toekomst.

Weinig nieuws, dus weinig te vertellen. Mijn bezoekersaantal van gisteren is toch op 579 unieke bezoekers gestrand, wat zeer weinig is, maar daar zal het verlengde weekeinde wel mee te maken hebben.


Reacties

8 reacties tot nog toe

De mensen weten niet wat ze vergeten zijn... die sekiguchi zijn goed... Heel goed...

Matthijs on 08/06/2014 09:15

Het was weer een gezellig dag gisteren .
Zo als altijd super vriendelijke ontvangen .
Weer hele mooie koi gezien en de vijver waar de grootte dames in zwemmen super .
Ben zeer tevreden met mijn nieuwe aanwinst.
Ze zwom gelijk met de rest mee en eten ze was er als de eerst bij

Luc bedankt

marcel on 08/06/2014 09:17

De eerste vraag van de mensen is momenteel niet of ze goed zijn Matthijs, de eerste vraag die ze stellen is: hoe groot worden ze ?

Dat is bij deze Sekiguchi helaas niet het geval, deze blijven klein...

luc on 08/06/2014 09:46

Ideaal dus voor mensen met een klein vijvertje die toch mooie Koi willen zien zwemmen . Iedereen zat gisteren aan zee denk ik .

Johan on 08/06/2014 10:10

Ze zullen inderdaad geen 80 cm worden... maar laten we eerlijk zijn... welke hobbyist heeft een vijver die dit überhaupt kan realiseren bij go-sanke?

Denk dat de mensen toch eens moeten nadenken welke uitstraling de sekiguchi hebben op 65-70 cm... Google maar eens mensen..

Matthijs on 08/06/2014 10:19

Hallo Luc, wij komen as zaterdag voor de mukashi en wellicht nog wat meer. Tot zaterdag!

Matthijs G on 08/06/2014 11:19

Die sekiguchi zijn erg leuke tosai. Technisch gezien kloppen ze allemaal wel. Kwaliteit beni is erg goed zonder groot kiwa en sashi. Persoonlijk is dat mijn nr 1 bij het selecteren van tosai showa.

johan h on 09/06/2014 08:11

Geen sashi ?

luc on 09/06/2014 09:15