Speciaal voor Klaas

Speciaal voor KlaasErik en vrouw hadden gisteren een afspraak gemaakt om even kennis te maken.

Ditmaal niet echt met Interkoi, maar was het meer te doen om Rini. Erik en vrouw (sorry ben de naam vergeten) zijn de eigenaars van de karper utrecht, een koizaak gelegen in de voordorpse dijk in Utrecht. Zij verkopen in deze regio zowat de meeste boeken van Rini. Dat stemt Rini tot vreugde, en hij was dan ook benieuwd om met deze mensen kennis te maken.

Ondanks de koude werd het een gezellige ontmoeting, en na wat over en weer gebabbel over karpers en koi, kwamen de goede oude karpertijden natuurlijk weer aan bod. Misschien toch een goed idee om het wedervaren van Rini in zijn rijk gevulde leven als een biografie in pocketvorm uit te geven, want blijkbaar schuilt hier toch een bron van ongekende avonturen, waarvan ik af en toe wat kan opvangen, maar dat best eens een bestseller zou kunnen worden.

Buiten zijn bekendheid, proef je altijd het respect dat men voor Rini heeft, en dat hij opgebouwd heeft met zijn karperboeken. Erik had dan ook 2 karperboeken meegebracht, eentje van hem en eentje van Klaas, om deze persoonlijk door Rini te laten tekenen. De foto terwijl Rini het boek van Klaas tekent, is dan ook speciaal voor hem.

Graag laat ik enkele foto's zien van fragmenten uit het boek, waarin je Rini herkent in zijn jonge levensjaren. Erik merkte goed op dat ik "dit niet heb meegekregen", en daarmee bedoelde hij volgens mij de hausse en de revolutie die Rini veroorzaakte in de karpervisserij in die tijd door de boeken over karpers te schrijven. Helaas, ik heb het niet meegemaakt, want ik ben geen karpervisser geweest, en ik kende Rini eigenlijk niet, toen ik hem ontmoette.

Wat mij altijd een warm gevoel geeft, is het respect en warm gevoel, dat veel mensen Rini toedragen, en dat hij ook verdient.

Meer afbeeldingen

Reacties

15 reacties tot nog toe

Pure nostalgie... ook de karperboeken heb ik verslonden, en de Beet.
Het was steeds likkebaarden als we die geweldige karperlijven in de boeken en blaadjes zagen.
En dan het moment supreme: zelf een kanjer van 12,5kg op het droge gebracht aan de Maas in Maaseik. Als zestienjarige weet je het dan wel.
Rini, je doet me weer dromen..... toch de hengel terug opnemen?

willy on 02/02/2011 15:49

Waar is die mooie tijd gebleven , bij ons ging het om de cm en niet om de kilo's .
Mijn twee grootste die ik heb gevangen waren 99 en 97 cm groot , was toen denk ik 14 jaar oud.De liefde voor de karper laat je nooit meer los .Nergens maar dan ook nergens gaat de tijd zo vlug dan in Arendonk, vooral als Rini en Ben aanwezig zijn .

Marcel D on 02/02/2011 20:09

Mooi om te zien dit,

ook ik ken Rini al van de karpervisserij-tijd die ik gekend heb, nu helaas nagenoeg nooit meer aan de waterkant te vinden..moet er toch maar weer eens van komen.

Ik vind het ook schitterend om te zien dat de schrijfstijl van Rini na al die jaren ongewijzigd en nog steeds enorm boeiend is!

Matthijs on 02/02/2011 20:30

Luc,
Je weet niet half hoeveel lezers er zijn van Rini's unieke schrijfstijl uit 'the early years'.
De man had eigen hengels "Groothuis Boosters" als ik het me nog goed herinner maar ook een eigen productlijn met ingredienten voor de toen net aan populairiteit winnende boilies.
Enkele weken terug vond ik nog zo'n flyer van die producten met de "gifmenger" himself daarop afgebeeld. Die kennis zit nog steeds in Rini en vind ongetwijfeld zijn weg naar de juiste mensen alleen nu koi gerelateerd. De cyprinus carpio zit in zijn bloed denk ik ........... P.S. zo'n handtekening is wel een uniek cadeau !

burm on 02/02/2011 20:42

er is ook een lied dat gaat, mooi was die tijd.
en willy bij jou aan de overkant (roosteren) hebben we ze nog wat zwaarder gevangen, erg mooi stuk als het laagwater is. krijg weer jeuk als ik er aan denk.

ron on 02/02/2011 21:07

Rini is in Nederland bekend als de man die het karpervissen op de kaart gezet heeft. Volgens mij was Rini ook de eerste Nederlander die op Redmire pool viste en daar een schubkarper ving van 40 pond die de naam Clarissa kreeg. Hier komt denk ik ook de naam van de bekende interkoi kohaku vandaan die inmiddels bij onze bekende staalarbeider zwemt. (Lucky bastard) Sommige zijn wild van Marco Borsato, maar bij mij draaide mijn vissershart om Rini, heb zijn boeken verslonden.
Het mooie is als je naar een karperbeurs gaat de boeken nog steeds op gestapeld liggen van Rini, dus je kunt nu wel een keer je Ferrari tonen Rini, ben er van overtuigt dat je er een in de garage hebt waar geen Bakki showers in staan. Laten we ook Rini zijn broer Bram niet vergeten, die kon er ook wat van. Rini, heb in ieder geval begrepen dat je het vissen nu aan je zoon moet overlaten. Je word oud.

marco on 02/02/2011 21:14

Zeg Rini, een dagje karperen met de klanten van Interkoi. Moet toch kunnen.....
zal mijn antiquiteiten even uit de kast halen...
Nog liefhebbers, Rini weet zeker een plas waar we aan de schubben geraken.

willy on 02/02/2011 22:27

dat is een goed idee willy .
een dag op stap met de meester.
rini ios een fenomeen .toen met karper nu met kois .
rini je ben een lopend kennisbibiliotheek .
over karper en kois welzeer positief .
en rini blijft ondankt alles zo beschijden .
.
mvg rik slijkoort

rik slijkoort on 03/02/2011 06:50

Hej Rini,bij deze mijn dank voor het signeren van 'mijn' grote karperboek! Vanaf mijn 12e jaar keer op keer je spannende karperavonturen gelezen en je informatie/tips bestudeerd om maar zoveel mogelijk karper te kunnen vangen,op de klassieke manier struinend met de pen! Voor mij een bijzonder boek ,dat mij talloze keren richting waterkant stuurde!

Hartelijke Groet,Klaas Petersen

Klaas Petersen on 03/02/2011 20:28

Laten we er dan direct een weekendje van maken Willy,
ik haal de hengels vast weer tevoorschijn!

Matthijs on 04/02/2011 01:02

Ik zie op je site dat er nog maar 10 luxe edities over zijn. Nou, dat is vlug gegaan voor een duur boek.

Jaap on 04/02/2011 13:31

Wel Jaap, voor al de informatie die ik dagdagelijks hieruit haal, vind ik deze uitgave nog veel te goedkoop. Als ik tussen de lijnen lees wat de diepe achtergrond is van de diverse info's, dan vullen we gemakkelijk 2 uitgaves.
En zo een kwalitatieve editie mag gerust een luxe kantje hebben.

willy on 04/02/2011 16:57

Mannen, allemaal bedankt voor de mooie woorden. Dat doet deugd. Wat een karper/koi toch allemaal niet los kan weken. Over dat tripje moeten we het maar eens mondeling hebben. Pas een voerboot gekocht, dus ik kan aan de slag op Hengelhoef!

rini on 05/02/2011 00:34

hey Rini, potverdikkie was je op 10 minuten afstand bij mij....had ff gebeld! tja en nee ik ben niet zoals luc die dan meteen een bbq heeft klaar staan ofzoiets haha. zou ik wel moeten overwegen om jou hier op bezoek te krijgen.
nou dat wordt dus weer een ritje naar het noorden want jou woorden aan de telefoon waren: ik kom gauw een keer langs! (ja idd langs ben je geweest haha)
je boeken gaan goed hier in het midden van het land en ik krijg nu ook vragen voor hetzelfde als dit artikel.

doe luc de groeten en kom gauw eens samen langs...... gr Pieter

p.s. rini...wist je dat het over 3 weken exact 10 jaar geleden is dat we voor het eerst met elkaar spraken? ken je die berty nog?

pieter on 05/02/2011 14:07

Doen we absoluut Pieter. Time flies.

rini on 09/02/2011 10:25