Special offers

Special offersDe showa van de foto hiernaast is een van de veilingsvissen die we deze week aangekocht hebben en de offspring uit de nieuwe Dainichi/Mako bloedlijn. Het is een visje "in aanbouw". Alles moet zich nog ontwikkelen: het onderliggende sumi dat hier en daar ligt te sluimeren; de hi-platen die nog moeten samentrekken en krachtig worden. En de body: net als bij een kind moet deze zich nog helemaal vormen en uitgroeien.

Net als bij de andere veilingvissen kun je je in alle rede afvragen wat zo'n tosai van nu slechts acht maanden voor de toekomst aan schoonheid, body en aantrekkingskracht in petto heeft. Voor de experts - mensen die dat uit jarenlange ervaring kunnen zien - is er geen twijfel. Maar voor de potentiële koper is het dikwijls een open vraag. Er zijn immers weinig referentiepunten. Het is niet voor niets een nieuwe lijn showa. Hoe ze worden als ze sansai, yonsai en gosai zijn? Je kan ze niet vergelijken met bestaande vissen uit deze lijn. Die zijn er immers niet. Idem ditto voor de offspring van Izomuryu.

Bovendien is zo'n showaatje met zijn 1450 euro niet bepaald een uitverkoop van de week. Het is gewoon een boel geld. Daarbij moet je zo'n vis eigenlijk nog een poos in de mudpond in Japan laten zitten en op zijn vroegst als nisai naar hier laten komen. Met die 50.000 yen erbij geplust (pakweg 400 euro) is de vis als nisai ineens een stuk vriendelijker in prijs. Je hebt dan toch een vis van een dikke halve meter.

Wist u trouwens dat het hebben van een koi in een mudpond in Japan een bijzondere belevenis is. Het geeft een bepaalde kick om te weten dat het jouw vis is die daar zwemt en die zich aan het ontwikkelen is. En de nieuwsgierigheid naar die ontwikkeling wentelt zich om naar een daverende traktatie, zodra jouw koi uit de mondpond wordt gevist en foto's en filmpjes zich aan jouw ogen voltrekken op je pc-beeldscherm. Om nog maar te zwijgen van het feit als zo'n nisai uiteindelijk je koivijver als thuis vindt en een fraaie up-grade van het wateroppervlak een feit is.

Maar we kunnen ons de twijfel voorstellen: het is en blijft veel geld en je moet maar afwachten of al die potentiële schoonheid ook daadwerkelijk aan de oppervlakte komt. Niet iedereen is bereid dat risico te nemen.

Daarom willen we een handreiking doen. Een gebaar omdat Luc, Ben en ik wel overtuigd zijn van de klasse van deze veilingvissen. Daarvan willen we u laten proeven. Daarvan willen wij u overtuigen, zonder het risico bij u te leggen. Dat leggen we helemaal bij ons.
Wij willen u in staat stellen om 1) te voelen hoe het is een koi van jezelf in Japan te laten opgroeien en 2) gewaar te worden tot wat voor bijzondere juwelen deze veilingvissen straks uitgroeien.

Daarom het volgende aanbod: een special offer in optima forma. Als u een van deze veilingvissen aanschaft en met ons afrekent, financieren wij het verblijf in Japan voor*. U spreidt dan uw kosten.
Komt de nisai uit de mudpond en valt zij u tegen en u wilt haar eigenlijk niet meer, dan nemen wij de vis van u terug en retourneren wij u de aanschafprijs.
Bent u enthousiast over de ontwikkeling en u wilt uw nisai echt niet meer kwijt, dan betaalt u alsnog de verblijfkosten in Japan, zijnde die 50.000 yen. En de nisai is helemaal van u.

Vraag: moet je nou nog meer overtuigd zijn van de klasse van deze veilingvissen, als je zo'n aanbod doet. Ik denk het niet.

Rini


*ervan uitgaande dat wij een verblijf in de mudpond met Momotaro kunnen regelen.


Reacties

4 reacties tot nog toe

dat vindt ik wel een zeer mooie voorwaarden!!!!

rudy on 07/02/2009 19:06

Koivrienden, dit is een voorstel dat ons allen toch tot nadenken moet stemmen. We nemen geen enkel risico en kunnen kwaliteit kopen aan toch niet overdreven prijzen. Het blijven veilingvissen en behoren tot de topkwaliteit van een kweker.
Willen we allen kwaliteit naar hier krijgen zijn we verplicht van ofwel veeeeeeeel te veeeeeel te betalen of ze jong te kopen en te laten doorgroeien. Persoonlijk kies ik voor het laatste. Er zijn limieten!
En wanneer Momotaro of Sakai hun persoonlijke selectie naar voor schuiven, dan mag je garantie zeker zijn van een kwaliteitskoi.
Persoonlijk heb ik mij laten leiden door Luc naar enkele aankopen toe die momenteel nog in Japan verblijven. Jongens, jongens, jongens...wat een ontwikkeling. Als ik ze , gelijk ze nu zijn, had moeten kopen, moest ik passen.
Uniek voorstel dus.
Aaansluitend wil ik ook een boompje opzetten over hetvolgende: als ik zie wat voor kwaliteit(en kosten) we steken in onze filters, watercirculaties, waterverbeteraars..... dan denk ik persoonlijk toch dat de vissen die mogen zwemmen in deze luxe omstandigheden( ik wil het dan nog niet hebben over overdekking, verwarming....) ook een kwaliteit mogen hebben.Want daarvoor doen we het allemaal.

willy on 07/02/2009 20:19

Ik sluit me aan bij de woorden van Willy! Ook ik heb een aantal koi zwemmen in Japan en kan me inderdaad niet voorstellen dat ik ze nu zou moeten kopen. Denk niet dat ik dat nog zou kunnen betalen. Een tossai kopen van deze kwaliteit kun je ook zien als een investering in je hobby! Ik zou zeggen doen... Ik was al bezweken voor dit aanbod maar ben er zeker van dat ik er zeer blij mee ben, nu en zeker over 1-2 jaar als dat kleine visje nu straks als nissai of sansai naar de Benelux komt ;-) Je zult dan niet weten wat je ziet!

Ton on 07/02/2009 20:27

Beste Rini,

Wat je omschrijft in de vierde alinea, daarbij sla je de spijker precies op zijn kop voor wat betreft het gevoel wat bij mij is gekomen door de aanschaf van de kohaku welke momenteel nog in Japan zit.

Dit gevoel is heel speciaal. ik ben dan ook zeer benieuwd naar haar ontwikkelingen in de mudpound en kan bijna niet wachten totdat Luc en Ben in maart naar Japan gaan. hoop dan ook enkele foto's filmpjes te kunnen zien.

Het heeft, als ik voor mezelf spreek absoluut een meerwaarde voor mijn hobby gegeven en kan het dan ook iedereen adviseren. wat Rini zegt is waar het blijft een hoop geld maar als je bekijkt wat we investeren in filtratie, strommverbruik etc, dan koop je in dit geval een vis voor de toekomst welke nu als tosai in vergelijking tot een nisai absoluut betaalbaar is gezien de totkwaliteit welke je kunt aanschaffen.

dan heb ik nog niet eens gesproken over de special offer welke Interkoi Arendonk aanbiedt echt uniek!


rini bedankt weer voor dit mooie stukje tekst.

Stephan on 08/02/2009 13:42