Spelen met de ballen.

Spelen met de ballen.Het blijft plezierig om te zien hoe de koi zich amuseren met een simpel balletje gevuld met garnalen.

Het houdt ze toch weer enkele uren zoet, want het duurt gewoonlijk een uurtje of 2-3 vooraleer het balletje leeg is.

Ik blijf het een psychologische meerwaarde vinden voor de begeleiding van de koi, al is dit niet bewezen, het lijkt mij in ieder geval dat ze er zich kostelijk mee amuseren.

Voor de filmliefhebbers, die kunnen zich 6 minuten amuseren met dit filmpje dat ik gisteren maakte, en zoals je zult zien zijn het steeds de karashigoi die zich het meest met het speeltje bezighouden.

Zelfs Virgin met zijn 90 cm laat zich af en toe niet onbetuigd om ook een poging te wagen, ondanks het feit dat ze het moet opnemen tegen de andere meute.

Het water van de vijvers is ondertussen sterk onderhevig aan de wisselende temperaturen, en als je lamp het heeft begeven duurt het niet lang vooraleer het groen wordt.

Ik heb nog geen actie ondernomen om de lamp te maken, want ik vind wat groenig water niet erg. De koi krijgen op deze manier voldoende gezond voedsel binnen via natuurlijke weg. Het wordt vervelend natuurlijk om gewenste koi eventueel te bowlen, maar het zal me wel lukken.

Winnaar van de showa
De winnaar van de showa is ondertussen ook bekend en is J.P. geworden uit regio Tienen (BE). Het was een leuk intermezzo, misschien voor herhaling vatbaar.


Reacties