Spotgoedkoop.

Spotgoedkoop.Ik hoor af en toe wel eens het verwijt dat ik te duur ben met de koi. Terecht of onterecht, daar kan ik moeilijk een oordeel over vormen.

Ik weet niet wat jullie mening hierover is, maar om dit te ontkrachten heb ik nieuwe verkopers in de strijd geworpen. Hun eerste aanbieding is een mukashi ogon en een sanke. De Mukashi is van Okawa, en de sanke is van Momotaro. Beiden zouden vrouwelijk moeten zijn volgens de kwekers.

Zoals je kan horen op het filmpje heeft mijn nieuwe verkoper "Sander" toch wel een zeer zacht prijsje geplakt op deze werkelijk machtige Mukashi ogon. Geen paling met al verdonkerende vlekken, maar een zacht egale mushashi ogon, die toch wel wat toekomstperspectief in zich heeft. Ze is 39 cm op dit ogenblik, en wacht op een koper. Heb jij interesse ? Doe maar een bod...ik zal zeer soepel zijn....

De Sanke van Momotaro is "slechts" 35 cm, maar heeft wel een zekere uitstraling die door mijn 2de werkkracht, ditmaal een verkoopster "Lisse" naar waarde wordt geschat. Op de jongste veiling van Momotaro gekocht, en uitgeselecteerd als vrouwelijk, moet die hier of daar toch een goedkeurende opmerking krijgen van een potentiële koper. Doe maar een bod...ik zal in deze ook zeer soepel zijn.

Terloops even melden dat mijn kleinkinderen wel degelijk hun handjes hadden ontsmet, maar het is toch zo verleidelijk om een koi eens vast te nemen.

Reacties

8 reacties tot nog toe

haha Luc, nu hoor ik het: die vissen zijn veels te mooi om te verkopen. Dat is toch wel een geniale verkoopactie van je kleinkind!

Tom on 02/07/2013 08:57

Te duur ??. Ik dacht het niet . Ik weet niet of diegenen die dit beweren al eens gaan kijken zijn op een ander. En hier bedoel ik wel mee die soortgelijke Koi aanbied . Ik denk ook dat we eens mogen kijken naar de huisvesting van onze geschubte vrienden . Vergelijk dit maar eens ..
Zo Luc , hier stopt mijn geslijm dan weer . Groeten

Johan on 02/07/2013 09:03

Te duur bestaat niet op lange termijn.
Want als dat zo is heb je op een gegeven moment geen (tevreden) klanten meer over.

Wim on 02/07/2013 10:19

beste Luc,

Mijn vriend is een trouwe lezer van uw site.
En ik had een vraagje; wat mag de mukachi ogon uit het filmpje kosten ?
Misschien kan ik hem verrassen?!

Zou u mij daar een mailtje van kunnen sturen ?

m.v.g. Sascha

sascha nagtegaal on 02/07/2013 10:53

Ik hoorde laatst van een oude vriend commentaar op een forse aankoop voor zijn hobby; ik heb niet voldoende geld voor een miskoop...

jaap on 02/07/2013 16:44

20 centjes....das een prikkie!

Arjan on 02/07/2013 21:22

Tja, wat is duur, en wat is goedkoop? Het is allemaal zo relatief. Men hoort dikwijls de uitspraak "Goedkoop vandaag, is duurkoop morgen", en ik denk dat daar in 't algemeen veel waarheid in verscholen ligt.

De perceptie die her en der in koiland leeft dat Interkoi (te) duur is met zijn koi heeft in mijn ogen vooral te maken met het feit dat de focus van Interkoi voornamelijk (ik zeg niet uitsluitend) gericht is op de verkoop van HQ en VHQ koi, terwijl de gemiddelde koiliefhebber in de lage landen blijkbaar niet het nodige budget heeft of wil besteden aan de aankoop van dergelijke koi. Men vergelijkt dan ook vaak (goedkope) appelen met (dure) peren. Of is er misschien ook een vleugje jaloezie in het spel . . . ?

Mijn stelling is dat men bij de aankoop van koi niet zozeer naar de prijs alleen (de nominale prijs) dan wel naar de prijs/kwaliteitsverhouding moet kijken, dat men voor zich zelf moet uitmaken welke kwaliteit men wil en of men bereid is de prijs die eraan vast hangt te betalen. Mijn stelling is ook dat de prijs van een koi niet lineair maar wel exponentieel toeneemt met de kwaliteit van het beestje, m.a.w. dat men voor een hogere kwaliteit een onevenredige hogere prijs zal moet neertellen, maar de meeste mensen verstaan dit blijkbaar niet of willen dit liever niet verstaan.

Als men deze gefundeerde principes zou toepassen op de politiek van Interkoi, dan ben ik ervan overtuigd dat Interkoi zeker niet duurder uitvalt dan de enkele andere koizaken in de lage landen die min of meer dezelfde principes huldigen.

Martin on 03/07/2013 11:46

@ Jaap,

Ik ervaar uw reactie als een soort insinuatie.
Graag wat meer toelichting hieromtrent, en als het even kan, recht voor de raap a.u.b.

Martin on 03/07/2013 13:41