Taniguchi fever

Taniguchi fever

Als er iets is waar ik bijzonder nieuwsgierig naar ben, dan is het de nieuwe bloedlijn van showa van Taniguchi San. Er zijn er velen van verkocht, en ondertussen begint de koikoorts voor deze mensen toe te nemen.

Het is altijd een spannende gelegenheid en al gaat het niet altijd 100% zoals je wil, toch zijn de meeste mensen bijzonder tevreden met hun aankoop, waar je wel prijs/kwaliteit mee in de gaten moet houden.

Velen kunnen getuigen van goede degelijke koi met goede ontwikkeling, en het zou fijn zijn mochten ze toch eens wat meer nieuws daaromtrent zouden willen doorgeven of via de reacties hun opinie over deze koi meedelen.

Niet alleen is het een nieuwe bloedlijn, het is ook de eerste keer dat hij met een nieuwe showa oyakoi gaat kweken, en dit met een combinatie waar ik eigenlijk veel vertrouwen in heb.

De tosai die ik nu toon op de foto, zijn de 8 overgebleven tosai van verleden jaar november bij Taniguchi, en ik was dadelijk ingenomen met de voorgestelde selectie van Taniguchi San, met wie ik trouwens een goede relatie heb opgebouwd.

Het is nu bijna je laatste kans om alsnog een tosai uit deze selectie aan te kopen, want binnenkort ga ik terug naar Japan en dan worden ze gesext.

Zijn het vrouwen, dan heb je de mogelijkheid om tegen een kleine meerprijs de koi nog een jaar in Japan te laten. Zijn het mannen, dan moeten ze naar huis komen in april. Het blijft een gok, maar 70% van de koi die ik selecteer zijn dikwijls vrouwen, zoals je de vorige jaren kan beoordelen.

Om nog even terug te komen op de ouderdieren, het is een Takeda vrouwtje met een Dainichi man. Ik heb een foto erbij gedaan van het Takeda vrouwtje, en diegenen die al langer in de koihobby zitten kunnen ongetwijfeld de kracht van een Takeda oyakoi inschatten.

Meerdere bloedlijnen maken gebruik van de Takeda showa, wat je zelfs terugvind in de bloedlijn van Momotaro waaruit de befaamde Lion Queen is gekweekt.

Wat mij vooral opviel in november, was de zware stevige bodies van de tosai. Als ik andere jaren tosai selecteer, dan zijn deze gewoonlijk tussen de 16-20 cm, maar deze showa waren tussen de 22 en 26 cm. Dit in combinatie met een goede huidkwaliteit en een aangenaam patroon zou wel eens voor verassingen kunnen zorgen.

Ik zet de koi hier nog even op een rijtje, en wie nog interesse heeft om de gok te wagen, kan me contacteren. Ter info, Taniguchi zet de koi altijd lichtjes onder verdoving als er foto’s of filmpjes gemaakt worden. Dit is iets makkelijker, maar de koi zwemmen dan dikwijls niet echt goed rond.

Showa 1611023

Showa 1611024

Showa 1611026

Showa 1611029

Showa 1611033

Ginrin Showa 1611034

Ginrin Showa 1611035

Kohaku 1611036

En onderschat zeker de ginrin van Taniguchi niet….

Meer afbeeldingen

Taniguchi fever: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml