Taniguchi offer

Taniguchi offerZoals voorheen reeds aangekondigd gaan we morgen van start met de verkoop van een aantal koi die door ons zijn geselecteerd.

Ik ga even de afspraken over deze koi bespreken, want ik heb nogal moeite gedaan om een verstandige deal in de wacht te slepen. De geboden kwaliteit is volgens ons zeer hoog, zelfs te vergelijken met de geweldige Yamamatsu tosai die wij ook zelf geselecteerd hebben, en waarvan er geen enkele slecht is geëvolueerd, integendeel, het is nog iedere dag een genoegen om er naar te kijken.

De afspraken die ik met Taniguchi San heb gemaakt zijn de volgende:

hij geeft tegen volgende week volledige informatie over de ouders van de koi, inclusief foto’s en filmpjes

elke koi krijgt een certificaat met informatie over geboorte etc.

de kweker zal een aanduiding geven van de mogelijke grootte als ze als nisai uit de mudpond komen. Dit is gebaseerd op zijn ervaring.

de koi worden persoonlijk door hem gesext en hij zal vermelden of het over man of vrouw gaat. Bij twijfel wordt er een percentage aan gekoppeld dat aanduid hoeveel kans er is dat het een vrouwtje zal zijn.

De koi zal in de mudpond verblijven tot einde dit jaar. Deze kosten zijn ook in de prijzen berekend. Je mag dan beslissen of je de koi laat overkomen, of dat je hem wil laten doorgroeien tot sansai. Hier is wel altijd de goedkeuring nodig van de kweker, maar dat zal bij deze kweker vermoedelijk geen probleem zijn.

De door ons geselecteerde koi zijn de beste koi uit een selectie van 3 vijvers en speciaal voor ons gereserveerd.

Ik geef je nu een kleine indruk van de 32 koi die geselecteerd zijn. In de loop van deze middag begin ik prijzen en links door te geven naar de filmpjes. Uit deze 32 hebben wij er slechts 18 geselecteerd die wij definitief zullen kopen.

Wat zijn onze voorwaarden:

De prijzen zijn inclusief transport en BTW als nisai. Indien ze tot sansai moeten blijven, zal de prijs voor het transport aangepast worden

De prijzen zijn incl. 1 mudpondseizoen, of tot oktober/november 2011

Bij aankoop betaal je 60% van het aankoopbedrag, het saldo voor 1 oktober 2011. Indien je het volledige bedrag ineens betaald, krijg je een korting van 2% op de aankoopprijs.

Dit is één van zijn koi die wij reeds hebben aangekocht: 1011005

Reacties

26 reacties tot nog toe

De reeds aangekochte is er een uit mijn boekje hoor!!

patrick on 16/02/2011 09:27

Mijn boekje ook....erg mooie kohaku en een gaaf patroon en super kwaliteit!

Barrykoi on 16/02/2011 10:16

zien er erg mooi uit.
dit klinkt allemaal erg aantrekkelijk.
Ik hou me aanbevolen voor een.
groet johan

Johan Frentz on 16/02/2011 13:20

Luc,

Deze nieuwe reeks zijn toch niet dezelfde kwaliteit als het getoonde filmpje?
of wel soms?
op dit moment is het nog niet te beoordelen, dus vandaar de vraag.

groetjes,

patrick

patrick on 16/02/2011 16:07

heb het even op mijn gemak gelezen en ik weet al genoeg!

Toppertjes dus.

patrick on 16/02/2011 16:12

1102082 WOW.
deze is mooi luc

Johan Frentz on 16/02/2011 16:47

Deze kwaliteit mag je op dezelfde golflengte of verwachtingspatroon zetten als het getoonde filmpje. Dit zijn wel tosai, dus moeten ze nog altijd voldoen aan het verwachtingspatroon. Wij hebben de nisai en sansai en yonsai gezien ter plaatse, en we kunnen je zeer veel moois garanderen.

luc on 16/02/2011 16:55

Nou nou Luc, deze zijn PRACHTIG!!!! Had gisteren al even naar de filmpjes gepiept (sorry!) & om de één of andere reden vind ik 1102070 de mooiste ;o) Succes met de nieuwe vangst!!!!

Kathy on 16/02/2011 17:01

Jongens,de 1102075!
Wat een backbone en odome,dat belooft wat.
Foto is leuk,de filmpjes fantastisch!
SFF liefhebbers,sla u slag zou ik zeggen!

Gr.Jack

jack on 16/02/2011 17:21

er blijkt precies weinig interesse te zijn voor de taniguchi tosai luk. Verkeerd gegokt ?

jan on 17/02/2011 12:53

@ Jan,
Weet het niet hoor,zulke vissen uit dit segment verkoop je echt niet allemaal
binnen de nog geen 24/h dat ze tekoop staan.
Als dat zo was,had iedereen een koishop!
Heb je zelf al een goed gekeken naar deze Tosai's?

jack on 17/02/2011 15:10

@jan.
Maak je niet ongerust Jan. Mensen die graag echte koi kopen zien het verschil wel. Verkeerd gegokt ? Als je er geen van koopt tegen deze voorwaarden wel. Ze worden ieder jaar meer waard.

jan on 17/02/2011 16:15

voor mij is de 068 favoriet...prachtige vissen weer...

Matthijs on 17/02/2011 19:23

@ Jan (de eerste),
Jammer en teleurstellend toch, uw denigrerende reactie (met binnenpretjes?) van deze middag, gegeven dat binnen de 24 uur reeds 5 van de 18 tosai zo goed als verkocht zijn. Wie doet beter?

@ Jack en Jan (de tweede),
Jullie reacties tegenover Jan (de eerste) zijn in mijn ogen de nagel op de kop.
En ja, er kan inderdaad een hemelsbreed verschil zijn tussen koihouders en koiliefhebbers, jullie begrijpen wel wat ik bedoel.
Ik heb er alvast mijn conclusies uit getrokken, wat dat ook moge betekenen.

Martin on 17/02/2011 21:17

Martin,wat kan jij het toch steeds zo mooi verwoorden :).

johan on 18/02/2011 18:01

Hoi,
Frapant dat er bij een andere dealer koi uit precies dezelfde lichting en dezelfde kweker een behoorlijk stuk goedkoper zijn...?!!?

Pieter on 20/02/2011 20:55

ik ga er even van uit dat je geen leugenaar bent en dat de koi werkelijk uit dezelfde lichting komen .wij laten onze selectie op de site zien ,die gedaan is uit de 30 beste koi uit de bewuste vijvers .wij kunnen aantonen dat de kweker dat gedaan heeft en deze is certificaten voor ons aan het maken ,gevolgd met tekst en uitleg over deze koi .als jij nu even vertelt waar wij jullie koi kunnen zien en beoordelen en ook over een paar dagen uitleg kunt geven waarom de kweker ze zo goed vind ,dan hebben we al een beetje vergelijkingsmatriaal .dan kunnen we nog even de afspraak maken dat we op het eind van het jaar onze koi even vergelijken ,dan kunnen we zien of de goedkopere waar jij het over hebt even goed zijn geworden of zelfs beter .want onze koi zijn net zoals die van jou natuurlijk ,een jaar mudpond in de prijs inbegrepen en je koopt dus eigenlijk een nissai .dan heb ik de selectie uit de 30 beste zelf gedaan en ga de uitdaging die ik voorstel met plezier aan .

vriendelijke groetjes Ben.

ben. on 21/02/2011 10:23

Ik weet wel dat een hele lange vriend van me uit ridderkerk een aantal dagen eerder een selectie heeft gedaan bij deze kweker uit een hele andere lichting en uit een hele andere prijsklasse .waarvan ik 100% zeker weet dat hij ook daar de beste uit heeft gehaald ,want hij is een geweldig koikenner .als je die dus bedoelt ,dan ben je wel een .................hoor graag van je .

Ben.

ben. on 21/02/2011 10:51

ik heb even nog wat huiswerk gedaan .de enige die op het moment van de selectie aanwezig was van onze koi ,was koijoeniek.hij heeft drie koi aangekocht uit dezelde lichting ,maar wel uit een andere prijsklasse .wat zeker niet wil zeggen dat het slechte koi zijn ,maar er is nu eenmaal uit elke selectie een top en een subtop .

groetjes ben.

ben on 21/02/2011 13:43

@ Pieter,

Allez Pieter, je gaat Ben nu toch niet teleurstellen hoop ik, door niet meer te reageren op zijn voorstel? Bij uitblijven van een onderbouwde reactie weten de klanten van Interkoi heus wel wat ze ervan moeten denken, hoor! En dat dit dan niet pleit voor jou is nogal evident. Of moet ik er misschien nog een tekeningske bij maken ook?

Mr. Nobody on 21/02/2011 19:58

@ Pieter,

Dit geld niet alleen voor deze koi, de koi welke van Momotaro (mako showa) hier aangeboden worden zijn ook bijna 10% duurder in vergelijk met een dealer uit Susteren.

En ondanks dat er hier geschreven word dat er een zeer goede band is tussen kweker en dealer, dan moet er prijs-technisch toch iets meer uit het vat gehaald kunnen worden ?

mvg Maurice

Maurice on 21/02/2011 21:23

@Mr. Niemand,

Ik ga de dicussie hier niet aan, is dit nieuwitem niet voor. Tekeneningen mag je maken, wel netjes inkleuren...

Ik heb Luc inmiddels gesproken via de mail. Ik kan hier wel een hoop stampij gaan maken, dat doe ik niet.
Verder hoef ik geen onderbouwde reactie toe te voegen, het is 'voor mij' zeer duidelijk.
Mijn oprechte succes voor diegene die de tosai aangekocht hebben of in optie hebben staan.
Graag zie ik een update in aankomend najaar tegemoet.

Gr. Pieter

Pieter on 21/02/2011 21:26

zolang er tosai zijn die 25 euro kosten en tosai die 15000 euro kosten en alles wat er tusseninzit,zullen de prijzen onderling altijd grote vershillen laten zien ,vanwege hun kwaliteiten of juist niet.bij de betere koi zullen de verschillen steeds groter zijn ,omdat deze per stuk geselecteerd worden en niet per box of per kilo .
als er dan mensen zijn die steeds de behoefte hebben te roepen dat ze ergens anders dezelfde koi voor minder hebben gezien ,dan zouden ze toch moeten begrijpen dat dat prijsvershil ergens vandaan moet komen .mischien komt dit wel omdat er kwaliteits verschil in de koi zit ,ook al komen ze van dezelfde kweker of uit dezelfde lichting.uit elke selectie of lichting kan er maar 1 de beste zijn en 1 de slechtse en al wat daar tussen in zit.dus per direct roepen ,op een ander zijn ze gooedkoper ,zou zonder meer kennis van zaken ,wel eens hetzelfde kunnen zijn als ,een fiatje met een ferrari vergelijken .
er zijn nogal wat koizaken die bij al hun duurdere koi prijs op aanvraag hebben staan .als ik dan zie wat er rondom gebeurt door de prijzen erbij te zetten ,dan lijkt het me verstandig dat Luc voortaan ook alle prijzen van de duurdere koi op aanvraag zet .nu raad ik ook iedereen aan die zelf het kwaliteits vershil niet ziet ,om ook nooit een dure koi te kopen ,want wat heeft het voor zin als je het toch niet ziet .

Ben.

ben. on 21/02/2011 22:29

Pieter .
dank je voor je keurig nette reaktie .de update in het najaar komt er zeker .

groetjes Ben .

ben. on 21/02/2011 22:33

Er wordt mij altijd gezegd dat ik niet mag antwoorden in mijn reacties. Ik ga dit echter toch maar weer eens doen, want ik voel mij triest bij zoveel domheid. Mensen die niet weten waarover het gaat, verprutsen de echte koihobby door uitlatingen waar niemand wat aan heeft, en die op geen enkele waarheid gefundeerd zijn.

Het maakt me zeer triest om dit alles te lezen. Zeer zeer triest....

luc on 22/02/2011 07:22

Kop op Luc, geen reden tot triestheid, die dommeriken zijn het toch allemaal niet waard. Laat ze gewoon in hun wijsheid!

Martin on 23/02/2011 00:12