Tosai Time.

Tosai Time.De klus is weer geklaard, en mijn nieuwe bewoners zijn gearriveerd.

Ik ben moe, maar tevreden en ook bijzonder dankbaar voor de fijne hulp die klaar stond om me te helpen. Ik had me al voorbereid om het meeste alleen te doen, maar nee hoor…er was voldoende hulp aanwezig.

Op één zak na waar de koi het iets moeilijker hadden, kwam alles in perfecte conditie aan., en zwemt alles rustig rond. Het was vrij laat geworden vooraleer alles in orde was.

Het geeft weer even een raar gevoel als je de vijvers met tosai ziet rondzwemmen. Ik moet er nog aan gewoon geraken, want normaal zit ik de hele winter met nisai en sansai opgezadeld en dit is toch weer wat anders.

Waar ik bijzonder blij mee was, waren de sanke die ik in laatste instantie op de kop heb kunnen tikken, en de tosai veilingvissen die meegeweest waren naar de wakagoi show. Een bijzonder kleurrijke en uitnodigende vijver.

Ik heb door de drukte weinig goede foto's kunnen maken, maar je kan altijd zelf langskomen natuurlijk. Ik heb wel gefilmd, maar het was vrij donker toen we aankwamen, en kwam er nog bij dat er een instelling van mijn camera verkeerd stond, waardoor de alles een beetje donker overkomt. En als toemaatje sprong mijn lamp buiten ook kapot zodat we ons moeten redden hebben met autoverlichting.

Ik heb alles aan mekaar gelijmd, met alle fouten vandien, maar ik hoop dat je er nog wat aan plezier aan hebt. Bekijk hier het filmpje.

Waar ik echter het meest plezier aan beleefde was het prachtige cadeau dat mijn zonen me schonken. Namelijk het schilderij van mijn Isa showa "Rio". Bijzonder fraai geschilderd Lobke, en natuurlijk een dikke merci aan mijn zonen…

Wie trouwens een handgeschilderde koi op hout wil laten maken kan altijd contact opnemen. Voor 99 euro ben je in het bezit van een fraai stukje vakmanschap.

Vanaf vandaag is iedereen welkom om even naar de nieuwe koi te komen kijken. Bowlen wordt er echter niet gedaan.

Meer afbeeldingen

Reacties