Totaaloverzicht van de AJKS 2019

Totaaloverzicht van de AJKS 2019De 50ste editie van de All Japan Koi Show is al een tijdje voorbij, en ondertussen heb ik een overzicht gemaakt van de prijzenpot van de All Japan Koi Show 2019, met vermelding van hun kweker, eigenaar en handelaar.

De prijzen die gegeven worden in Japan verschillen nogal wat van de manier waarop in onze landen de prijzen worden gegeven.Daarom heb ik hieronder een ovezicht gegeven van de manier hoe de prijzen weergegeven worden aldaar. Ik heb ze in volgorde geplaatst zodat je een degelijk overzicht krijgt van het geheel.

Veel van deze koi heb ik ook in levende lijve kunnen bewonderen in Japan, voornamelijk op de events van Narita, een naam die je regelmatig tegen zult komen.

Major Champion
door alle rechters gekozen uit alle Koi, waarbij elke rechter één stem heeft. Er kunnen maximaal 3 stembiljetten vereist zijn totdat een enkele Koi de vereiste 50% meerderheid van stemmen krijgt.

Male Kokugyu price winners
De mannelijke Kokugyo-prijs wordt toegekend aan de beste Koi in elke mannelijke grootteklasse, ongeacht de variëteit.

Kokugyo award
Toegekend aan de beste Koi in elke grootte. Toegekend aan man en vrouw. De Grand Champion neemt ook de Kokugyo award over het algemeen.

Miyabi award
Toegekend aan beste Gosanke in elke grootte. (Vanaf 2019 wordt Shiro Utsuri verwijderd uit de Miyabi Award en geplaatst in de Sakura Award-groep).

Sakura award
Toegekend aan de beste koi van Shiro Utsuri (vanaf 2019 verplaatst van Miyabi), Goshiki, Kawarigoi, Ginrin A, Ginrin B en Kujaku variëteitsklassen in elke grootte.

Tsubaki award
Toegekend aan de beste in elke grootte van de volgende variëteiten; Tancho, Koromo, Doitsugoi, Hikarimoyo, Kumonryu.

Botan award
toegekend aan de beste in elke grootte van de volgende variëteiten; Hi Utsuri / Ki Utsuri, Shusui, Asagi, Bekko, Hikariutsuri, Hikarimuji, Muji Mono

Best in Variety
toegekend aan het beste voorbeeld in elke variëteitclassificatie, ongeacht de grootte. Met ingang van 2015 wint deze Koi deze prijs exclusief, terwijl voorheen de Grand Champion ook automatisch de Best in Variety was.

Jumbo A en Jumbo B
toegekend aan respectievelijk de grootste Gosanke en niet-Gosanke.

Alle info staat op de foto's zodat je alles goed kunt opvolgen.

Meer afbeeldingen

Reacties