Tweede poetsdag perfect beëindigd.

Tweede poetsdag perfect beëindigd.Vandaag had ik hulp van Rini, die me kwam helpen om de grote uitzwemvijver mee zuiver te krijgen.

Eerst even bekijken wat we het beste konden doen, dan het zware materieel uit de kast gehaald, en met volle moed begonnen. Om een gezonde vijver niet helemaal kapot te maken, hebben we beslist om enkel de filterkamer een beurt te geven. Met de hogedrukreiniger werd al het vuil uit de filterkamer als het ware zuiver gespoten, zodat al het vuil naar de bodem zakte en alle smurrie weg kon spoelen.

De kap werd erafgehaald en de volledige vijver werd dan gestofzuigd door Rini, zijn specialiteit.... Verder werd besloten om 50 kg Hexamedium extra aan de filter toe te voegen en het filter te verrijken met Christal Clear. Om onze nitraatharsen te testen hebben we de nitraatwaarde gemeten, die toch wat hoog lag, om te zien of de nitraathars ook werkelijk werkt. We zullen dit enkele weken opvolgen. Het testen van de nitraathars wordt trouwens ook op enkele andere plaatsen gedaan.

Na de sluimerende winter, die toch wat aan je systeem werkt, hebben we met een voldaan gevoel de dag beëindigd, en vertelden we tegen elkaar dat we er een goed oog in hadden dit jaar, ondanks de lauwe interesse en het vervelende krisisgevoel.

Als je na een dag als deze het resultaat kan bekijken, ziet hoe de vissen uit de winter gekomen zijn en ze volop genieten van het zonnetje, dan kan je je alleen maar gelukkig prijzen.

Opgepoetste vijver-01
Opgepoetste vijver-02
Opgepoetste vijver-03


Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

jullie zijn goed bezig heren, mooi gezicht hoe de koi in het tweede filmpje naar het voer toesnellen. wat mij opvalt is dat er vanuit de bakki nog maar 1 pvc pijp de vijver wordt ingezet. bereik je nu evengoed de juiste watercirculatie die bedoeld is voor deze vijver?

stephan on 19/03/2010 07:51

Er staat een pomp op van 40 m³ per uur, neem daarbij nog een airator in de zomer van 30 m³, dan zou je toch van voldoende doorstroming kunnen spreken veronderstel ik. Ik ben ook zo wispelturig als ik groot ben, dus vandaag één pijp, maar morgen misschien wel 10 pijpen, maar ik heb gisteren met Rini beslist om een andere optie uit te proberen...

luc on 19/03/2010 08:05

Mooi weer en 2 liefhebbers aan het werk... het kan slechter.... :-)

Ton on 19/03/2010 09:55

Het ziet er allemaal weer goed uit veel leven in de brouwerij als het goed is proberen we zaterdag even langs te komen groetjes uit brabant

Dennis en Mark on 19/03/2010 10:54

waarom je filter schoonmaken?

is dat omdat je bacterieel problemen hebt?

of omdat je gewoon veel vervulling hebt

groeten bernd

bernd on 22/03/2010 23:30