Tweede poetsdag perfect beëindigd

Tweede poetsdag perfect beëindigd

Vandaag had ik hulp van Rini, die me kwam helpen om de grote uitzwemvijver mee zuiver te krijgen.

Eerst even bekijken wat we het beste konden doen, dan het zware materieel uit de kast gehaald, en met volle moed begonnen. Om een gezonde vijver niet helemaal kapot te maken, hebben we beslist om enkel de filterkamer een beurt te geven. Met de hogedrukreiniger werd al het vuil uit de filterkamer als het ware zuiver gespoten, zodat al het vuil naar de bodem zakte en alle smurrie weg kon spoelen.

De kap werd erafgehaald en de volledige vijver werd dan gestofzuigd door Rini, zijn specialiteit.... Verder werd besloten om 50 kg Hexamedium extra aan de filter toe te voegen en het filter te verrijken met Christal Clear. Om onze nitraatharsen te testen hebben we de nitraatwaarde gemeten, die toch wat hoog lag, om te zien of de nitraathars ook werkelijk werkt. We zullen dit enkele weken opvolgen. Het testen van de nitraathars wordt trouwens ook op enkele andere plaatsen gedaan.

Na de sluimerende winter, die toch wat aan je systeem werkt, hebben we met een voldaan gevoel de dag beëindigd, en vertelden we tegen elkaar dat we er een goed oog in hadden dit jaar, ondanks de lauwe interesse en het vervelende krisisgevoel.

Als je na een dag als deze het resultaat kan bekijken, ziet hoe de vissen uit de winter gekomen zijn en ze volop genieten van het zonnetje, dan kan je je alleen maar gelukkig prijzen.

Opgepoetste vijver-01

Opgepoetste vijver-02

Opgepoetste vijver-03

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml