Uitgestippelde koers.

Uitgestippelde koers.Ik zet hier vandaag graag een klein overzicht van de doelstellingen van interkoi. Dit verhaal werd ook als nieuwsbrief verzonden.

Na de start begin dit jaar met de bezichtigingsdagen, is het succes van de formule van interkoi gestadig opgelopen. Mensen hebben toch de behoefte aan zekerheid en geborgenheid, waarbij een warm onthaal vele harten doet ontdooien. In deze harde tijden, ontbreekt het dikwijls aan familiale warmte, het gevoel dat iedereen belangrijk is, en niet zomaar een nummer in het geheel. Interkoi probeert aan deze eisen te voldoen, zonder de verkoop als voornaamste doelstelling te hanteren. Iedereen is welkom bij interkoi, en als er tijd kan vrijgemaakt worden, dan zullen we dit zeker niet laten.

Interkoi heeft ervoor gekozen om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te kopen voor hanteerbare prijzen. De laatste reis naar Japan heeft ons echter duidelijk gemaakt, dat hoge kwaliteit ook ontzettend duur is. Het is niet zo dat je daar aankomt en iedere koi zijn prijs heeft, integendeel... De Jappen leggen het slim aan boord. Kies zelf maar je koi, en wij zullen je prijs wel bepalen. Heb je een goed oog en kies je de beste koi, dan komt daar gegarandeerd een hoog prijskaartje op. Ik heb dit aan den lijve mogen ondervinden. Het is dus niet alleen belangrijk dat je naar Japan vliegt om koi te kiezen, het is nog veel belangrijker om kwaliteit uit te kunnen kiezen.

Wij denken hier als interkoi volledig in geslaagd te zijn.
De koi die aangeboden worden genieten van de eerste tot de laatste, veel succes. Dit kunnen we afleiden uit de talrijke mails en reacties op het internet. Het zijn ook niet zomaar de eerste de beste koi die we nu aangekocht hebben. Het zijn stuk voor stuk subtopkwaliteitskoi. Waarom zeg ik subtopkwaliteitskoi ? Heel eenvoudig, omdat topkoi gewoon niet te betalen zijn. Er is slechts één koi aangekocht die met de top in de wereld zou moeten kunnen wedijveren, en dat is de koi “Daishiro”. Dit wordt door ons beschouwd als een investering in de toekomst. Hopelijk zal Daishiro aan de eisen voldoen.

Denk je dat de koi die op dit ogenblik op interkoi aangeboden worden, aan de hoge kant zijn ? Laat me u persoonlijk geruststellen. De prijzen zijn in de verhouding prijs/kwaliteit aan de LAGE kant. Het is me meermaals door de Japanners op het hart gedrukt, dat deze kwaliteit koi zelden in deze hoeveelheden naar NL en BE verhuizen. Meestal koopt men enkele goede koi, maar daarnaast ook een hele reeks mannetjes (veel minder waarde) en makkelijker verhandelbare koi. Al onze aangekochte koi zijn vrouwtjes, buiten een viertal. Dit wordt ook telkens vermeld. Interkoi zal ook zeker geen mannetjes voor vrouwtjes verkopen. Je mag van ons gerust aannemen dat iedere koi die hoog van kwaliteit is en een vrouwtje, zeer kostbaar en duur is. Je mag van ons ook gerust aannemen dat de meeste mannelijke koi veel goedkoper zijn. Laat je niet verleiden door dure woorden zoals "tategoi" of andere....Men schermt reeds lang met het woord tategoi, terwijl tategoi gewoon koi zijn die men zelf in zijn bezit houdt...en zeker niet verkoopt. (tate = houden)

Naast de zeer hoge kwaliteit die in het najaar is aangekocht, zullen wij ons beste beentje voorzetten om in het voorjaar natuurlijk ook een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen een betaalbare prijs aan te kopen. De ondersteuning van Olav van Koibito, de ondernemingszin van interkoi, en de intense wens om hoge kwaliteitskoi op de markt te brengen, maakt interkoi toch uniek in de koiwereld.

Tijdens de wintermaanden zullen we trachten om nog een “loge” of ontvangstruimte klaar te stomen om U gepast te ontvangen. Als je bovendien de passie, de vertelkunst en de kennis van koi van Rini Groothuis erbij krijgt, wordt koi kopen geen dure aangelegenheid, maar een ware belevenis... Neem deze kans te baat en ontdek de wereld van Rini.

Je kan Rini ook persoonlijk contacteren voor een afspraak. (zie telefoonnummer onderaan de website.)

Wij hopen dat wij uw vertrouwen waard zijn.

Luc en Rini.

Reacties