Update Bonny en Clyde.

Update Bonny en Clyde.Je weet wel, de 2 shiro utsuri destijds uitgezocht bij Omosako.

Jack en Corina kochten beide een shiro, waarbij Corina gecharmeerd was door de meer afgewerkte shiro (Bonny), en Jack door de niet afgewerkte shiro (Clyde), maar die dan nog aan zijn toekomst moest werken. Ondertussen zijn we toch al een 18 maanden later, en van de week kreeg ik een 2de update aan met de volgende woorden:

Vandaag zoals je kan zien met Ko de Coon (de sympathieke kat) Bonnie en Clyde gecheckt. Bonnie 40 cm groot , Clyde 39 cm. Kan er niet veel meer van maken dat zover Clyde ontwikkeld naar een nieuwe varieteit binnen de Koi familie ...We zullen aankomend seizoen afwachten hoe ze verder ontwikkelen !

Gr.Jack.

P.S , ook filmpje van de Q-bak , ze doen het goed !’


Kies maar uit welke jullie zouden kiezen....Clyde (de witte) was wel de shiro die door Omosako als de betere shiro was verkozen. Ik ben dus ook benieuwd of deze nog wat van zijn verborgen klasse zal laten zien in de volgende maanden.

Hier heb je nog een filmpje van beide shiro, en die geven al wat meer prijs. Ko vind ze er nog altijd smakelijk uitzien...

Een filmpje van de q-vak geeft ook wat meer prijs van de huidige bewoners, waar ik de prachtige kohaku van de jongste veiling in zie rondzwemmen, en als ik me niet vergis herken ik nog een showa van Momotaro. Wat een beul moet die TM kohaku van Momotaro wel niet worden seg....

Bedank voor de update Jack. De tijden worden rustiger en het is plezierig om af en toe wat updates te ontvangen van koi die al een tijdje weg zijn, of van vijvers die we nog niet gezien hebben. Help me dan ook om het nieuws af en toe op te fleuren door informatie op te sturen voorzien van filmpjes en foto's. Dit kan eenvoudig via wetransfer.com.

SPECIAL: De nieuwe trendy style voor dit jaar.
De nieuwste rage voor de zomer zijn de exclusieve zonnebrillen van Mr.Boho die door Sportselect op de markt worden gebracht. Mr.Boho brengt je de hoogste kwaliteit zonnebrillen, MADE IN ITALY, die u zal voorzien van die vernieuwende, trendy en onderscheidende look die u zoekt voor deze zomer.
Onze reflecterende gekleurde lenzen zullen je niet alleen een trendy verschijning geven, maar geven je vooral de nodige bescherming voor je ogen, want ze zijn allemaal gemaakt volgens de bescherming categorie 3 van de EU-regelgeving.

Dus aarzel niet en schaf er één aan! Het is tijd om je te onderscheiden! - Lees meer: via deze link of klik op de banner hiernaast, en profiteer misschien van het speciale aanbod.

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Leuk om te zien hoe de kat opgericht is om te voorkomen dat de vissen gaan springen .zolang de nagels maar weg blijven .

Johan on 06/05/2014 07:52

Hello ,gebruik je klei Jack ? Veeel geduld moet je hebben en dan worden het meestal de mooiste ;) . Sorry Corina (maar jij kan nu alvast genieten van de jouwe) grtjs

paul on 06/05/2014 07:54

Niet alleen qua patroon maar ook qua bouw ligt Bonny voorop....toch verrassend.

Tom on 06/05/2014 08:55

Ik heb geprobeerd te zoeken naar eerdere foto's en filmpjes van bonny en clyde, zonder resultaat helaas.. Ik zal zeker voor bonny kiezen. Ik heb helaas weinig vertrouwen in clyde.. Succes, en ik hoop dat we nog eens een update kunnen ontvangen.

Remco on 06/05/2014 18:11

Dan zal ik er eens voor zorgen Remco:
april 2013

1304041 Bonny
1304034 Clyde


luc on 06/05/2014 18:45

juni 2013

1304041 Bonny
1304034 Clyde

aub

luc on 06/05/2014 18:48

Luc, bedankt. 16 cm groei in nog geen jaar tijd is niet verkeerd toch. Hebben ze in een verwarmde quarantainebak gezeten? Als je de foto's en filmpjes terug kijkt van clyde is het wel een vreemde ontwikkeling qua sumi, dit verwacht je niet. Wat me ook opvalt is dat de kandij kleur van de kop "doortrekt" over het lichaam waardoor het shiroji wat geel oogt. Is dit iets wat nog bijtrekt?

Remco on 06/05/2014 20:30

@ Polleke , ik gebruik klei in kleine doseringen .Geeft anders irritatie.

@ Remco , de Shiro;s zwemmen in een verwarmde vijver.
De ontwikkeling van het sumi ,niets vreemds aan.
Er zit meer dan genoeg onderhuids , modern patroon vraagt alleen tijd.
Het Shiroji is een ander verhaal ,komt wel goed vermoed ik.
Maar soms denk ik ook het word een Ki Utsuri ......
Die up date volgt hoor , zoveel mensen benieuwd naar hoe dit afloopt !
Vind persoonlijk Bonny rete saai hoor !

jack on 06/05/2014 21:24

Jack, bedankt voor je antwoord. Als je clyde als tosai ziet zie je inderdaad veel sumi onderhuids zitten. Daarvan, is voor zover ik het kan zien, heel veel van verdwenen. Ik hoop dat je gelijk hebt en dat het weer terug komt. We gaan het meemaken. Enne bonny is geen saaie vis hoor, als deze dalijk 65cm is is het echt wel een mooie verschijning.

Remco on 06/05/2014 21:46

@ Jack (Clyde): you loose!
@ Corina (Bonny): you win.

Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik het op moment van aankoop ook net andersom verwacht had. Misschien wordt Clyde nog wel een shiro muji, zo'n volledig witte muis . . . :-)

@ Ko: be careful !

Martin on 08/05/2014 11:33

Martin , geduld.Geen voorbarige conclusies gaan trekken!
Er zit zoveel onderhuids Sumi op Clyde,dat zal echt nog gaan verbazen!

jack on 08/05/2014 13:46