Update Chrysal 3 april 2008

Update Chrysal 3 april 2008De proefnemingen van Chrisal zijn bijna zo goed als afgerond. De resultaten zijn verbluffend te noemen, en wij (Rini en ik) zijn ontzettend enthousiast over het produkt. De firma Chrisal heeft plichtsgetrouw hun produkt uitgetest, met de volledige toewijding van Robin en Guy. Iedere week werden stalen genomen en onderzocht, en de verbetering naar gedrag van de koi, heling van de wonden in de q-bak is fenomenaal. Ik weet niet of dit produkt op de markt wordt gebracht, want dit is aan hun, maar wij staan er 100% achter.

De staalnames van woensdag 2 april laten alweer een verbetering zien van de waterkwaliteit, zowel qua microbiologie als helderheid en pH.

Microbiologie van de stalen:
Voor alle waterstalen werd een bijkomende verbetering vastgesteld, voornamelijk op vlak van Aeromonas. De filters blijven min of meer gelijk.

Visueel is er op de groeibodems voor bacteriën niet zoveel verandering meer waarneembaar omdat de goede Bacillus van het product ondertussen dominant is in het systeem. De foto’s van vorige week zijn nog steeds representatief voor wat we deze week zien. Enkel de aantallen van de kolonies op de bodems is weer wat verminderd voor coliformen en Aeromonas. Ook in de waters waar de bio-UV lamp werd aangeschakeld blijven we de goede Bacillus terugvinden, zodat beide systemen combineerbaar blijken.

Genezing van de vissen:
Luc en Rini volgen nauwgelet de genezing op van de vissen in het quarantainebad; daarbij wordt een versnelde genezing van de wonden opgemerkt, al is dat iets dat over een langere periode loopt.

Conclusie:
Er kan zeker gesteld worden dat alle waters en filters een goede tot zeer goede kwaliteit hebben met een lage infectiedruk van Aeromonas of andere ziektekiemen. Ondanks de zeer zware belasting van het quarantainewater door de zieke vissen (= constante bron van Aeromonas) blijft dat water ook stabiel goed (komende van zeer slecht 4 weken geleden). Een bijkomende verbetering wordt moeilijk de komende weken omdat het water nu reeds optimaal is.

Wij kunnen er alleen maar aan toevoegen: bedankt Chrisal....
Dit is totaal wat anders dan de "zo geroemde" vitalisers...Reacties

3 reacties tot nog toe

Houd dit ook in dat jullie het product blijven gebruiken??

rody on 07/04/2008 08:20

Op dit moment zijn de proeven nog niet afgelopen. We wachten nog even op de komst van de nieuwe vissen. Dit gaan we supplementair gebruiken om de vijvers op te starten. Eén ding is absoluut zeker: de vissen varen er zeker goed bij....hun gedrag, het water....een belangrijk produkt. Voor zover ik het begrepen heb, wordt het ook gebruikt in de ziekenhuizen tegen de strijd van de bacterien, zoals de salmonella en de legionellabacterie, maar hier moet ik duidelijkheid voor vragen aan Robin. Dus Robin, als je dit leest, geef dan eens een woordje meer uitleg hierover.

luc on 07/04/2008 09:31

Het zit zo dat het product dat we nu bij Interkoi uittesten valt onder ons PIP assortiment. PIP staat voor Probiotics In Progress en omvat een breed gamma aan producten die allen probiotische (goede) bacteriën bevatten. Deze bacteriën zullen in verschillende milieu's (ziekenhuis, boerderij, voedingsbedrijf,...) ervoor zorgen dat de schuilplaats (biofilm) en de voeding van ziektekiemen wordt afgebroken. Het soort bacterie dat we gebruiken en de verdere samenstelling van de producten hangt af van de geplande toepassing; voor de ziekenhuizen zijn die echte reinigingsmiddelen terwijl het product bij Interkoi uiteraard geen detergenten bevat. Meer info is steeds te vinden op onze website, waar je in de linkerkolom onder PIP gamma een aantal doelsectoren ziet staan. Als je daar op klikt krijg je een overzicht van de verschillende producten met telkens de nodige pdf documenten met info.
Vriendelijke groeten, Robin

Robin (Chrisal) on 07/04/2008 10:18