Update van enkele koi

Update van enkele koiVandaag was het weer een grote dag...de groeivijver was aan de beurt.

Hier zaten nog enkele vergeten koi, die we toch weer eens in de kijker gaan stellen, want de resultaten mogen gezien worden.

Eerst en vooral 2 Yamamatsu kohaku van de opensales begin dit jaar. Deze kwamen aan in April, en Yamamatsu eigen waren deze 2 koi vrij duur in aankoop. Kwaliteit kost nu éénmaal geld, daar is niets aan te doen. Toch wil ik je niet onthouden om 2 kohaku voor te stellen die van respectievelijk 26 en 27 cm dit jaar doorgegroeid zijn naar een kleine 55 cm., en waarbij je kan zien dat ze nog niet aan het einde van hun latijn zijn. Het blijven 2 goede kohaku, die de moeite waard zijn om te bekijken.

1104024
1104025-01
1104025-02

Dan de eerste van onze favoriete showa, de andere volgt zo dadelijk. Bekijk even deze Mako Showa van Momotaro. We hebben ze niet gemeten, maar ik schat ze nu rond de 58 cm. Deze showa is een absolute blikvanger, maar dat zien jullie zelf ook wel. Bekijk het filmpje en zeg nu zelf...wil je dit niet in je vijver hebben zwemmen ?

Zet nu je veiligheidsbril op, voordat je ogen zich aanpassen aan het vlijmscherpe sumi (atarashi sumi genoemd bij sanke). Maak je klaar en kijk nu zelf naar dit wondertje van de natuur. Er zijn weinig showa die dit sumi kunnen tentoonstellen volgens mij. Ik hoop niet dat wij deze tot 70 cm krijgen, maar ik hoop wel dat de uiteindelijke eigenaar deze tot 75 cm kan laten doorgroeien, want dan heb je het negende wereldwonder in je vijver zwemmen.

Als je goed kijkt, zie je op het filmpje het sumi op het neusje verschijnen dat naar de sumivlek aan de zijkant van het hoofd zit. Ik gok erop dat er nog een sterke menware mogelijk is. De foto is van de vorige keer, daarom dat het sumi niet te zien is op de neus. Mijn foto's van deze showa waren niet zo goed, daarom dat ik de oude foto gebruikt heb. Het filmpje zegt echter alles.

Morgen geef ik een volledig verslag over de groeivijver, geniet ondertussen maar van deze juweeltjes...

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Goedenavond Luc, Ben en Rinie,

Via dit bericht wil ik jullie bedanken voor al de informatie, filmpjes en wetenswaardigheden, die julllie met ons hebben willen delen gedurende het afgelopen koijaar. Naast het hebben van een geweldige en betrouwbare dealer, heb ik wat mij betreft ware vrienden leren kennen. Hoewel nog enkele dagen te gaan, wens ik jullie en alle `lotgenoten` een fijne kerst en al het goeds voor 2012 toe
Groeten uit Noord holland en tot spoedig ziens......................

Dick van Excel

Dick on 22/12/2011 19:44

Maar Dick, dit vind ik toch wel heel mooi gezegd, en volgens mij recht uit het hart. Het krijgt dan ook mijn grootste dank, maar ik krijg wel rode wangetjes als ik dit te dikwijls lees....

luc on 22/12/2011 20:02

Mooie woorden Dick, we hadden het er vanmiddag nog over. Op onze tocht naar Arendonk rijden we toch langs heel wat dealers. Maar vanaf het moment in 2007 dat ik in aanraking kwam met Luc, is er voor mij geen andere dealer als Interkoi.

En dit eigenlijk om de doodeenvoudige reden, wanneer je zoveel info elke dag op de site krijgt en de rijke info tijdens de bezoeken in Arendonk van Luc, Ben en Rini en ik wil een Ko aanschaffen dan is mijn gunningsfactor heel hoog.

Buiten dat voelt interkoi als een warme familie voor mij.

Heren, ook vanaf deze kant alvast hele fijne kerstdagen en een voorspoedig 2012 gewenst.

Ge. Stephan, Joyce en Lian

stephan on 22/12/2011 23:44