Updates van enkele tosai.

Updates van enkele tosai.Ik krijg op dit moment regelmatig filmpjes en foto's aan van de verdere ontwikkelingen van koi, en dat is altijd plezierig om op te volgen.

Ze hoeven nooit uit het hele dure segment te komen om toch goed te ontwikkelen. Ik zet hier enkele tosai op een rijtje. De eerste zijn van Jaap. (Let ook op de bijhorende commentaar van Jaap).Hoi Luc,

Was zelf erg nieuwsgierig naar de lengteontwikkeling van 2 kohaku. Denk dat het voor jou / mede koiliefhebbers ook wellicht interessant is om te weten.

1310027: Kohaku Tanaguchi, 17 cm eind september 2013, 35 cm maart 2014 tijdens je bezoek in Japan gefilmd, half augustus 2014, 46 cm.

Wie graag vergelijkt: hier een filmpje bij aankoop, 29 september 2013

1304018: Kohaku Momotaro. April 2014 46 cm, half augustus 52 cm. Deze Kohaku maakt vooral body op het moment! Van de gescheurde borstvin zie ik helemaal niets meer terug.

De vinstralen lopen mooi gelijkmatig. Op de linkerkieuwdeksel wat roodbruine vlekjes. Die ik niet meteen kan plaatsen. Secundair hi, ik weet het niet. Vis was onrustig en ik wilde niet te veel stress bezorgen. Toch lastig om goede foto's te maken...


Wie graag vergelijkt: hier een filmpje bij aankoop, 11 april 2013

Uit dezelde serie als de eerste kohaku, komt deze showa 1310012 van Niels. Er zat geen commentaar bij, dus ik kan niets zeggen over de grootte, maar zo te zien doet hij het zeker niet slecht. Qua lengte als ik zo de meetbak zie, zou ik gokken op een 40 cm.

Wie graag vergelijkt: hier een filmpje bij aankoop, 29 september 2013

Een showa die ik vergeten was en die nog in Arendonk zwemt heeft het ook niet zo slecht gedaan. Deze showa SH-V14-04216 werd aangekocht op de veiling van Momotaro in april dit jaar. Het is één van de weinige veilingvissen die niet verkocht werd.

In het begin trok het hi wat weg, wat vrij normaal is na de kleurboost die ze in Japan krijgen om op te show te presenteren, maar ondertussen doet ze het vrij goed, en zit er een mooie ontwikkeling aan te komen.

Uit de serie van Taniguchi, beginnende met 1310..zijn er nog enkele naar huis vertrokken, en het zou interessant zijn mocht ik daar ook een update van ontvangen.

Nog te koop in Arendonk, een overzicht van alle beschikbare vijvers !
BESTEL NU AL JE HERFST EN WINTERVOER - VERS GELEVERD tegen formidabele prijzen

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Weer mooie kohaku's Luc .
Van mijn taniguchi kohaku krijg je in oktober een update dan ga ik haar weer meten

Robwaasdorp on 21/08/2014 09:44

Hoi luc . Had hem bij toeval in onze gezamenlijke Dropbox gezet . Wou nog een beter filmpje maken met commentaar. Zo is het ook goed! Het is nu 43 cm vanaf dat ik het bij interkoi heb opgehaald is er10 cm bijgekomen vorig jaar juni in japan nog 15cm. Het is een leuke aanwinst in de vijver .altijd vooraan en erg nieuwsgierig. En blijft nog steeds een verassing wat het gaat doen ,hoop dat het beni nog iets beter wordt. Ben erg nieuwsgierig naar commentaar van mede hobbyisten .dus schiet maar. Goed en ook slecht graag kan wel wat hebben.

niels on 21/08/2014 11:33

Ik begin die vissen van Taniguchi steeds meer te waarderen. Wat een mooie kohakuJaap. Ik heb zelf ook een kohaku uit deze serie welke ook heel mooi ontwikkeld. Ik heb hem/haar pas dit jaar gekocht dus pas in 2015 een update.

Johanneke on 21/08/2014 13:53

Als je de tosai showa ziet zou je zeggen dat die helemaal zwart gaat worden maar hier is het bewijs dat het niet altijd gebeurd (maar het KAN nog altijd natuurlijk) .Showa is gewoon onvoorspelbaar ! grtjs

paul on 21/08/2014 15:16

De 2 kohaku zien er goed uit en genoeg lengte of niet ? Awel net zo belangrijk is dat ze geen shimi,s of spots ontwikkeld hebben en geen of zeer weinig sec-hi ! zeer tof die updates ;)

paul on 21/08/2014 15:19

Thx Johanneke, besef dat het maken van een goede foto lastig is… Ben erg benieuwd hoe de Kohaku er volgend najaar uitziet. Komt bij mij wat slank over, maar laat ik niet te snel oordelen. Ik zou het idd ook leuk vinden om meer vissen van de Taniguchi serie nogmaals te zien!

jaap on 21/08/2014 21:32