Updates van enkele tosai

Updates van enkele tosai

Ik krijg op dit moment regelmatig filmpjes en foto's aan van de verdere ontwikkelingen van koi, en dat is altijd plezierig om op te volgen.

Ze hoeven nooit uit het hele dure segment te komen om toch goed te ontwikkelen. Ik zet hier enkele tosai op een rijtje. De eerste zijn van Jaap. (Let ook op de bijhorende commentaar van Jaap).

Hoi Luc,

Was zelf erg nieuwsgierig naar de lengteontwikkeling van 2 kohaku. Denk dat het voor jou / mede koiliefhebbers ook wellicht interessant is om te weten.

1310027: Kohaku Tanaguchi, 17 cm eind september 2013, 35 cm maart 2014 tijdens je bezoek in Japan gefilmd, half augustus 2014, 46 cm.

Wie graag vergelijkt: hier een filmpje bij aankoop, 29 september 2013

1304018: Kohaku Momotaro. April 2014 46 cm, half augustus 52 cm. Deze Kohaku maakt vooral body op het moment! Van de gescheurde borstvin zie ik helemaal niets meer terug.

De vinstralen lopen mooi gelijkmatig. Op de linkerkieuwdeksel wat roodbruine vlekjes. Die ik niet meteen kan plaatsen. Secundair hi, ik weet het niet. Vis was onrustig en ik wilde niet te veel stress bezorgen. Toch lastig om goede foto's te maken...

Wie graag vergelijkt: hier een filmpje bij aankoop, 11 april 2013

Uit dezelde serie als de eerste kohaku, komt deze showa 1310012 van Niels. Er zat geen commentaar bij, dus ik kan niets zeggen over de grootte, maar zo te zien doet hij het zeker niet slecht. Qua lengte als ik zo de meetbak zie, zou ik gokken op een 40 cm.

Wie graag vergelijkt: hier een filmpje bij aankoop, 29 september 2013

Een showa die ik vergeten was en die nog in Arendonk zwemt heeft het ook niet zo slecht gedaan. Deze showa SH-V14-04216 werd aangekocht op de veiling van Momotaro in april dit jaar. Het is één van de weinige veilingvissen die niet verkocht werd.

In het begin trok het hi wat weg, wat vrij normaal is na de kleurboost die ze in Japan krijgen om op te show te presenteren, maar ondertussen doet ze het vrij goed, en zit er een mooie ontwikkeling aan te komen.

Uit de serie van Taniguchi, beginnende met 1310..zijn er nog enkele naar huis vertrokken, en het zou interessant zijn mocht ik daar ook een update van ontvangen.

Nog te koop in Arendonk, een overzicht van alle beschikbare vijvers !

BESTEL NU AL JE HERFST EN WINTERVOER - VERS GELEVERD tegen formidabele prijzen

Meer afbeeldingen

Updates van enkele tosai: afbeelding 1
Updates van enkele tosai: afbeelding 2
Updates van enkele tosai: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml