Vakmanschap is troef

Vakmanschap is troefVijveraanleg vraagt vakmanschap, en kennis is van het hoogste belang. Daarnaast moet je kunnen rekenen op de service van je vertrouwenspersoon.

Davy de Rees is zaakvoerder in zijn bedrijf en is gespecialiseerd in zijn regio voor de aanleg van koi- zwem- en siervijvers. Voor zover ik kan beoordelen is Davy een ervaren vijverbouwer met zin voor verantwoordelijkheid, netheid, en heeft hij de nodige kennis om zijn projecten tot in de puntjes af te werken. Zijn afgewerkte vijvers geven dan ook een professionele uitstraling die met veel maturiteit zijn aangelegd. Dit kan je ook terugvinden in de getoonde foto's.

Een sterke troef in zijn handen is het feit dat hij ook zeer veel begeleiding doet bij zelfbouwers. Vaak zien de mensen door de bomen het bos niet meer, of durven ze gewoon niet beginnen aan hun vijver omdat ze de complexiteit niet goed kunnen inschatten, en een gepaste begeleiding is dan van goudwaarde. Fouten kunnen alzo vermeden worden.

Onlangs heeft Davy beslist om de kwaliteit van zijn koi te verhogen (zijn woorden). Hij is dan schoorvoetend bij Interkoi terechtgekomen, en blijkbaar beviel hem dit goed, want ondertussen zijn de contacten verstevigd en koopt hij op regelmatige basis wat betere koi voor zijn klanten.

De karashigoi waren weer een goede gelegenheid om zijn stock aan te vullen, want deze koi zijn hoogst aantrekkellijk en gewild. Samen met Ton van Interkoi Almere hebben zij besloten om een aantal van de 42 karashigoi mee aan te kopen. Dit maakt het voor de mensen uit die regio makkelijker en moeten ze niet steeds naar Arendonk komen om dit soort koi te bemachtigen.

Bovendien heeft Davy ook een zeer aantrekkelijke kikokuryu aangekocht op de opensales, samen met nog enkele andere tosai, in mijn ogen een verstandige zet. Als de tosai in een goede vijver terechtkomen, zullen de mensen verschieten van de kwaliteit.

Wie nog niet genoeg kennnis heeft van karashigoi, moet maar eens naar dit filmpje kijken en als je dan nog niet overtuigd bent van het genot van deze vissen, dan kan ik het ook niet meer helpen. (dit is ook een mooi filmpje). Deze kleine karashigoi is van dezelfde kweker, namelijk Takigawa, is zo mak als een lammetje en komt gewoon uit je hand eten. De karashigoi uit de open sales, die onlangs verkocht werden, waren even mak, even gulzig en even beminnelijk als deze koi die je gewoon uit de vijver kan pakken, zoenen en terugzetten. Ik zou zeggen een koi voor de vrouwtjes…

Ton zit in Almere (NL), Davy zit in Bekkevoort (BE), regio Leuven, en ik zit in Arendonk, regio Eindhoven/Turnhout, ik zou zeggen, lekker verdeeld. Deze vrouwelijke koi zijn ondertussen wel 35 tot 40+ cm en hun kleuren variëren van huidkleurig tot mosterdgroen/geel, zodat er voor iedereen wat beschikbaar is. Ze worden geleverd met certificaat.

Wat is een karashigoi ? Karashigoi is exclusief gekweekt sinds 1997 door Joji Konishi uit een chagoi en een akame kigoi. Karashi betekend mosterdgeel. De karashigoi heeft een enorme groeipotentie en wordt snel heel groot, exemplaren van bijna een meter zijn geen utopie. De moeder van deze is 93 cm. Deze variëteit is er ook met ginrin schubben. Ondertussen hebben zowel Okawa en Takigawa zich ook in deze variëteit gespecialiseerd.

De verkoopprijs is 395 euro/stuk en ze worden donderdagavond geleverd. In de loop van de maand juli zal ik een speciale karashidag organiseren zodat je ter plaatse je karashigoi kan kopen.

www.vijverstock.be

Interkoi Almere

Interkoi ArendonkMeer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Davy, ik vind dat je mooie vijvers bouwt, vooral degene waar je door de vloer de vissen kunt zien. Petje af. Ik vind ook dat je een mooie baan hebt, als ik iets leuk vind is het vijvers bouwen zonder stress!
Veel succes met je bedrijf.

marco on 15/06/2011 19:47

Proficiat met uw mooie realisaties, Davy.
Als ik dat allemaal zo zie, dan heb ik toch wel enige spijt dat ik jou destijds (2006) voor de aanleg van mijn eigen koivijver geen offerte heb laten maken. Ik denk dat ik uiteindelijk nog beter en goedkoper gesteld zou geweest zijn. Maar ja, gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer.

Met goeddunken verneem ik dat je de laatste tijd voor uw eigen klanten geregeld koi afneemt van Interkoi Arendonk. Ik kan je hierin geen ongelijk geven, wel integendeel, het kwaliteitsverschil met vele andere koizaken is voor een kenner toch duidelijk zichtbaar aanwezig. Op naar de volgende stap, dat je misschien wel officieel (sateliet)dealer van Interkoi kan/wil worden voor de regio Vlaams Brabant?

Terloops: mijn voorstel van enige tijd geleden (toen ik die kleine showa van Arendonk tot bij jou gebracht heb) om op een avond mijn koivijver en de Interkoi juweeltjes erin eens te komen bezoeken blijft onverminderd geldig. Het is voor jou toch vrij kort bij de deur, nietwaar. Een belletje op voorhand op mijn GSM (0494/673920) volstaat.

Groetjes,
Martin uit Tielt-Winge

Martin on 15/06/2011 21:29

@Marco, bedankt voor het compliment, het is inderdaad een mooie baan, vooral als het zonder stress kan, maar tja bepaalde periodes van het jaar kan het gewoon niet zonder, maar als je thuis dan even aan de vijver kan gaan zitten zijn de batterijen snel weer opgeladen...

@Martin, ik kom zeker nog eens langs om jouw vijver en juweeltjes eens te bewonderen, ik heb je trouwens toevallig nog gezien straks, in Schaffen.... jij kan mij niet gezien hebben hoor was daar ergens bezig.

@Luc, bedankt voor het leuke artikel, we kennen mekaar nog niet lang maar erg leuk zakendoen met jouw, correct en duidelijk, en de ontvangst is ook altijd zeer aangenaam, maar dat zal iedereen hier wel beamen..

Davy on 15/06/2011 22:31