Vandaag is het open.

Vandaag is het open.Vandaag is het De nationale feestdag van België. Het is de dag waarop de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. Op deze dag zijn ook de winkels, banken, postkantoren enzovoort gesloten, behalve interkoi.

Een beetje geschiedenis kan geen kwaad:
België is de enige erfelijke constitutionele volksmonarchie ter wereld, met aan het hoofd de Koning der Belgen. De huidige koning is Albert II. Met uitzondering van Leopold I, zijn alle leden rooms-katholiek.

De Zuidelijke Nederlanden maakten deel uit van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De Zuid-Nederlandse adel was echter hoofdzakelijk Franssprekend. De bom barstte in 1830 en België scheurde zich af en koos voor een constitutionele monarchie. Tot daar de korte informatie, de rest moet je zelf maar opzoeken...

Zoals gezegd, zal ik vandaag gewoon open zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur, en morgen zal ik aanwezig zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Bovendien wil ik op deze bijzondere dag een visje laten zien wat veel bewondering wekt bij meerdere mensen. Met enig geluk kon ik gisteren zonder problemen deze bijzonder fraaie shiro utsuri uit de mini mudpond halen en op foto en film zetten.

Het ding heeft het goed gedaan in de mini mudpond, en is ondertussen 35 cm geworden. (komende van 28 cm). Het is een bijzonder mooi koitje dat vermoedelijk toch minimum 45 cm zal zijn na de mini mudpond periode.

Ik ga het op deze feestelijke dag dan ook in promotie zetten voor ieder acceptabel bod dat gedaan wordt. De normale verkoopprijs is 1750 euro. Wel duur, dat begrijp ik, maar het is dan ook niet de eerste de beste. Deze azukari blijft zitten tot eind september, begin oktober of nadat de mini mudpond periode voorbij is...

Naast deze Shiro Utsuri van Dainishi, zijn dit de enige utsuri die ik nog in mijn bezit heb.

Wie trouwens interesse heeft voor een bepaalde koi, en graag een up to date filmpje wil zien, geef me even een codenummer door, en dan zal ik graag een filmpje maken zoals voor de kleine utsuri, eveneens voorzien van een stukje muziek. Het geeft toch een extra dimensie, en ik merk dat de flmpjes goed gesmaakt worden. Zo zie ik dat deze meer bekeken worden dan normaal.

Fraai aan de kop staat de vijver van Martin met op dit ogenblik 531 kijkers. Daarna volgen:
de vijver van Rudy met 363 kijkers
de vijver van Jos en Lisette met 342 kijkers.
de vijver van Ans en Frans. met 314 kijkers
de vijver van Nico met 263 kijkers.
de vijver van Dick met 143 kijkers.

Zo gauw ik een tiental vijvers samen heb, zal ik een kleine pol maken waarbij de mooiste verfilming wordt beloond met een ereprijs...Mensen die graag meedoen, stuur me de filmpjes, de info en een paar foto's, ik brei het wel aan elkaar.

Ter info: ik heb op dit ogenblik 4632 filmpjes op YouTube staan die 542 927 keer werden bekeken, of gemiddeld 117 keer per filmpje...uren kijkplezier...

Reacties

4 reacties tot nog toe

Leuk alle vijver filmpjes nog eens bij elkaar te zien!

De shiro's zijn beide toppers! Prachtige vissen en als je het als € per strekkende cm telt valt het allemaal nog wel mee....

Arjan on 21/07/2012 08:53

Waauw, wat een weer vandaag. En ik sta er alleen voor, want Ben komt vandaag niet, en Rini weet ik niet...Ik ben benieuwd of er volk komt.

luc on 21/07/2012 09:10

Ach luc, ik heb medelijden met je. Fijne zaterdag

Ans en frans on 21/07/2012 10:39

Beste mensen allemaal, ik ben terug van vakantie ! Eidelijk kan ik terug de nieuwsitems volgen, ik heb bewust mijn computer-i-pad thuisgelaten want waar ik ben geweest bestaat de computer nog niet , allez, het bestaat er wel , maar nog van die grote bakken van 20jaar geleden bij ons! Dus ook geen wi-fi.
Kmoet zeggen , heb interkoi gemist! Twas ginder op de toppen lopen zonder iedere dag het nieuwsitem van Luc...
Op het thuisfront hebben de koi het prima gedaan, ze hadden hun persoonlijke begeleider( mijn buurman). @Luc, de filmkes vindt ik top, kga dadalijk ook zo een promo filmke maken!
Het weertje lijkt me goed te komen , krijgen we toch nog een zomer?

kurt on 21/07/2012 11:21