Vandaag zijn het showa.

Vandaag zijn het showa.Dit is per toeval, want ik plaats de koi in volgorde zoals ik ze gefotografeerd en gefilmd heb.

Even melden dat er op dit ogenblik 3 koi hun weg gevonden hebben naar een nieuw baasje. Het doet me toch plezier dat er een bepaalde interesse is voor deze actie. Vandaag komen er dus 5 nieuwe bij, en deze avond of morgenvroeg verdwijnen er weer enkele.

Je zult opmerken dat er enkele koi met een ster boven hun foto staan. Dit wil zeggen dat het ofwel hele goede en interessante koi zijn, ofwel dat de prijs/kwaliteit verhouding zeer goed is.

Showa 1209006 van Ueno.
Een showa die zelf laat zien wat ie allemaal in huis heeft, goed beni sumi en shiroji. Een prachtig patroon en nog alles in huis om later te verbeteren . Dit is een koi uit de ueno selectie waar we er een paar meer van hebben en die van erg goede kwaliteit zijn. Echt een koi met een goed toekomst perspectief.

Showa 1209021 van Isa.
Deze isa showa heeft veel te lang binnen gezeten en had daardoor  een flinke achteruitgang in haar beni laten zien. Nu ze weer een tijdje buiten vertoefd, is er weer een flink herstel van het beni te zien en zal weer volledig in orde komen. Deze showa moet je nu niet beoordelen, maar in vertrouwen aankopen. Je zal ons later dankbaar zijn. Een echte aanrader met stip.

Showa 1209005 van Ueno.
Weer eentje uit de stal van ueno, gewoon alles erop en eraan, een prachtige totaal uitstraling en veel toekomst muziek . Echt van die showa die niet al te duur zijn, maar later altijd een erg goede ontwikkeling zullen laten zien. Je kunt eigenlijk niet miskopen.

Showa 1202014 van Momotaro
Koi met een goeie body, lange kop en een sterk staartstuk.  Hij bezit een speels beni patroon wat later op de juiste plaatsen voorzien zal worden door sumi.

Een onderliggende menware is al te ontdekken . Gun deze koi nog een paar jaartjes en er zal een mooie showa verschijnen .De opbouw van deze koi voorspelt een serieuze groei voor de toekomst. Ondanks het patroon waardoor je de koi nu niet zult kopen, zul je versteld staat hoe hij er binnen een paar jaartjes uitziet.

Showa 904253 van Momotaro
Deze showa heeft een uitmuntende uitstraling als vijvervis, zo eentje waar je altijd van kan genieten. Hij heeft wat minpuntjes die je bij het bowlen wel ziet maar in de vijver niet.

De koi heeft een beschadigde vin die weer herstellende is. In het beni zijn wat lichte plekjes te ontdekken en onder langs de zijkant zitten een paar schubben die oranje gekleurd zijn,het zogenaamde sec hi.

Toch is er bij het zwemmen niet veel van te zien .Voor diegene die een showa wil die al een flinke body heeft en een respectabele lengte en in de vijver ook nog eens een prachtige uitstraling heeft, maar meestal bedrogen uitkomt door de prijs, is dit zeker een goede keuze.
Reacties

9 reacties tot nog toe

Als ik dit jaar al niet gekocht had zou ik het wel weten.

johan on 17/10/2012 08:22

Het was me al vaker opgevallen, maar die Ueno kweekt zeer mooie en betaalbare Showa's.
Zo ook die twee die hier getoond worden.

Gr. Gerry

Gerry on 17/10/2012 11:08

Ik vind die laatste showa van momotaro wel een knappert.
Hoe zeker zijn jullie dat de vin volledig zal herstellen?

DIRK on 17/10/2012 12:15

Het blijft altijd koffiedik kijken, maar de aanzet is al gemaakt, en ik ben er grotendeels van overtuigd dat er een redelijke kans bestaat dat de vin grotendeels hersteld.

luc on 17/10/2012 19:17

De vin zal zeker herstellen! Heb zelf getwijfelt om deze koi aan te schaffen, deze reeks valt zeer in mijn smaak... alsook de Ueno showa's!
Mooie actie Luc!

kurt on 17/10/2012 19:55

Die laatste showa is geweldig. Precies wat ik zoek in showa. Echter, ik durf het echt niet aan met die borstvin...

johan Huijsmans on 17/10/2012 23:13

Daar is de prijs ook naar Johan. Als die borstvin helemaal in orde was, zou de prijs anders zijn. Maar ik vind het geld het risico waard, en geloof me, de herstelling zal beter gebeuren dan je denkt.

luc on 18/10/2012 13:50

Heeft u dan de prijs voor mij?

Johan Huijsmans on 18/10/2012 14:10

Dag Johan, dat kan, maar de vis is in optie genomen tot maandag. Moest dit niet doorgaan dan zal ik het doorgeven aan jou. De promotieprijs is 495 euro.

luc on 18/10/2012 14:31