Veiling in mineur

Ik kan geen foto's plaatsen, omdat dit geblokkeerd wordt via de cruise IT, maar ik kan wel zeggen dat ik geen kans heb gezien om een veilingvis te pakken te krijgen.

Ik heb meegeboden tot 1 500 000 yen voor kohaku 2, die ik graag in mijn bezit zou hebben, maar mijn bod was te laag. Ik ga niet de verkoopprijs vertellen, maar kan wel zeggen dat het vele honderd duizenden yens hoger was, om niet te zeggen het dubbele.

Het record van een veiling werd ook gebroken met kohaku nr. 8. Deze was nog een veelvoud duurder dan mijn kohakuutje.

Indien ik ze zou gehad hebben, had ik haar Bendora genoemd, omdat Ben vandaag 50 werd, en dit een kohaku was, waar Ben op verliefd was.

spijtig, maar het is niet anders...

Reacties

16 reacties tot nog toe

Luc,

Het is niet anders, zo gezegd een ware "overspannen" markt.Maak daarnaast even van de gelegenheid gebruik om "onze Abraham" te feliciteren met het behalen van zijn 50e verjaardag. Ben wil niet lullig doen, maar ook jij zit nu naar alle waarschijnlijkheid op de helft. Dus geniet met teugen en een fijne dag toegewenst. Gr. Dick

Dick van Excel on 07/02/2012 17:00

Jammer van die prijzen,was te verwachten.....

Ben,gefeleciteerd ! 50 jaar nog steeds als een jonge god!
En natuurlijk nog vele jaren tegaan toegewenst.Maak er een mooi feestje van!

Gr.Jack.

jack on 07/02/2012 18:01

Nou Luc deze markt is echt overspannen, ik vind dit niet meer normaal maar dat zal wel aan mij liggen.
Dan wil ik Ben via deze weg ook feliciteren met zijn 50e verjaardag.

Jent on 07/02/2012 20:06

Wat een bedragen... Luc er komt misschien nog wel een veel mooiere op je pad voor de juiste prijs. Je weet niet hoe het in het leven loopt...

Ben gefeliciteerd!

Arjan on 07/02/2012 21:18

De bedragen staan op internet op verschillende sites en ik vraag mij af wie hier nu niet spoort? Tienduizenden euros voor koi van net anderhalf jaar... Kan mij niet voorstellen dat hier koi bij zitten die naar de Benelux of Europa komen...

Ton on 08/02/2012 08:12

Die prijzen . . . , het wordt gewoon decadent om deze hobby nog op een redelijke en financieel aanvaardbare wijze uit te oefenen, tenzij men zich beperkt tot budgetvisjes, maar dat wil ik zeker niet. Groot dilemma . . .
Bovendien brengt de hobby mij tijdens deze strenge vorstperiode veel meer lasten dan lusten . . . , ik heb er zo stilaan mijn buik van vol. . . , tot het weer lente wordt wellicht.

Vraag: welke conclusies trekt Interkoi nu uit (de behaalde prijzen op) dit soort veilingen? Strategie toch niet enigszins aanpassen?

Martin on 08/02/2012 16:47

Hoi Martin,
Welke lasten heb je dan met de Koivijver?
Grt Rob

Rob on 08/02/2012 17:17

Het valt me op dat vele onder ons zich storen aan de prijzen.
Ik vind dit heel erg raar.
We moeten niet vergeten dat het hier gaat om het beste wat er zowat te krijgen is op koigebied.
Er zitten zoveel treden aan de ladder die eronder zitten, die ook voor ieder op zijn haar niveau, zeer veel plezier kunnen bieden.
Als ik een klein vergelijk mag maken. Als we de duurste auto,s ter wereld verkocht zien worden, zouden we dan niet meer kunnen of mogen genieten van de auto,s die we nu rijden, dat zou er uit zien.
Zo kun je zelf natuurlijk nog wel duizend voorbeelden verzinnen.

Eigenlijk komt het gewoon hier op neer, als je altijd het beste moet hebben dan ben je een ongelukkig mens, omdat er altijd iemand is die het beter mooier of groter heeft.

Gelukkig kan iedereen de treden van de ladder zo nemen dat er voor iedereen de juiste hoogte is en zo kan iedereen met volle teugen genieten op zijn eigen manier.

Groetjes Ben.

ben on 08/02/2012 18:38

Goedenavond Ben,
In jouw verhaal over de prijzen kom je met vergelijkingen die in mijn opinie niet zijn te maken met Koi. Het heeft niets te maken met het beste te willen hebben.
Koi's zijn levende wezens, maar dat is niet alleen in de Koi hobby. Een voorbeeld, pas geleden is een postduif verkocht voor € 250.000 ............
Als je de vergelijking maakt met auto's dan heb je het over iets waar bijvoorbeeld garantie op zit en waar je de leverancier cq bouwer op kan aanspreken, en een auto is toch voor 95% van de bezitters een gebruiks voorwerp. Volgens mij is dat met levende haven een stuk moeilijker zoniet onmogelijk. Dus om vergelijkingen te maken tussen technische zaken en levende haven is volgens mij niet te doen.
Daarom blijf ik erbij dat de zaak aan het ontsporen is. Interkoi heeft ook verschillende prijzen en daar zitten in alle prijsklasse mooie vissen bij en in mijn ogen ook betaalbare en normale prijzen. En als ik de recensies lees op deze site zijn de klanten toch zeer tevreden.

Jent on 08/02/2012 19:34

Tja de vraag uit de markt bepaald.
Maar we MOETEN het niet te betalen,tenzij je het beste wil wat te krijgen is.
Ben heeft helemaal gelijk in deze.
Denk daarom Martin,dat Interkoi juist de strategie voor elkaar heeft!
Kijk naar de Taniquichi's.Kwalitatief dik voor elkaar,een hoop liefhebbers willen dit nog wel betalen.
Zeker om dat als Sansai ze niet meer te betalen zijn voor de meeste onder ons.
Het is een kwestie van keuze's maken,wat wil je ,en het belangrijkste:
ben je in staat om de kwaliteit uit de vis te halen?
Anders is de koi altijd te duur!

Gr.Jack.

jack on 08/02/2012 19:51

Hoi Jent.
Je hebt me niet helemaal begrepen denk ik. Daarom had ik ook vermeld dat je nog wel duizend voorbeelden kon verzinnen.
Ik had ook paarden als voorbeeld kunnen gebruiken of zelzame vogels.
Het gaat erom als je het beste van wat dan ook ter wereld wil aankopen,zul je altijd met enorme onwerkelijke bedragen van doen krijgen.Maar van al wat eronder zit kun je net zo veel genieten,en mischien wel meer.
Maar waarschijnlijk bedoel je hetzefde,want eigenlijk schrijf je dat al,mooie vissen en normale prijzen en dat is wat ik eigenlijk bedoel.
Toch is de trede op de lader die ik bedoel voor ieder verschillend en dat vult iedereen zelf in. Zo zijn er ook voldoende mensen die de prijzen van de koi die interkoi verkoopt weer extreem vinden.Er zijn voldoende liefhebbers die koitjes kopen van 50 tot 100 euro en vinden dat al duur.
Dus zo is er voor iedereen plaats op de ladder en kan iedereen genieten op zijn eigen manier.
Daarbij bedoel ik dus dat deze trein nooit uit zichzelf kan ontsporen,Als hij dat wel doet,heb je dat zelf veroorzaakt.

Groetjes ben.

ben on 08/02/2012 20:00

Ik kan begrijpen dat de top veiling vissen heel duur gaan,alle top dieren gaan duur .(altijd zotten die de beste willen).maar de klasse eronder worden toch ook duur .deze vissen die enkele jaren nog betaalbaar waren zijn toch wel gestegen in prijs. Maar zoals gezegd wordt ieder koopt naar zijn beurs.en ik denk dat er toch nog veel mooie betaalbare vissen op de site staan.wel geen sansai moor toffe tosai .

Johan on 08/02/2012 20:08

Wat ik me afvraag, gaat deze puur voor de hobby gehouden worden. Of hebben ze er 55 mile voor over, als kweekdier in de toekomst.Ik zou niet durven vragen wat bijvoorbeeld Bentley zou kosten. Groot gelijk Ben, men kan gelukkig zijn met weinig, sommige zijn ongelukkig met veel.Belangrijkste van al is dat men de koikes goed kan verzorgen, dit is met geen geld te betalen.

Marcel D on 08/02/2012 20:30

Hoi Rob,

Naast het feit dat de verwarming van een koivijver van 80 kuub om het water in deze strenge vorstperiode op min. 8 graden te houden toch wel veel energie en dus geld kost, zijn de lasten bij mij vooral van mentale/psychologische aard.
Ik bedoel onder meer dat men gedurende maanden niet kan genieten van vijver en koi, dat men de koi zo goed en zo kwaad mogelijk door de winterperiode moet loodsen, de onzekerheid in welke conditie ze in het voorjaar van onder de afdekking te voorschijn zullen komen, de continue vrees bij dit soort weer dat er vorstschade kan optreden aan de installaties, kortom . . . alleen maar zorgen in plaats van vreugde.
De winter kan mij dan ook gestolen worden, maar is en blijft elk jaar wel een feit!

Martin on 08/02/2012 22:56

Martin nu snap ik wat je bedoelt.
Maar nu zit jij toch in een luxe positie,denk eens aan de koivijvers zonder verwarming en 10 à 20 KUB .
En er hoeft maar een pvc buis kapot te knappen en het leed is niet te overzien.
Laat het maar gauw boven 0 worden en die vorst kan mij gestolen worden.
Het voorjaar mag er van ons snel aankomen,de dagen worden al langer het gaat de goede kant op.

Rob on 09/02/2012 06:52

Niet getreuzeld Luc. Er zitten al genoeg kampioenen in Arendonk!! Telkens voor mij een openbaring als ik op bezoek kom bij u...
Denk nog maar èèns aan de woorden van Hans (tviske)!!

Jack zou zeggen " goe bezig luc" wel ik zeg je " heel goe bezig luc"!

Groeten uit het koude vlaamse ardennen...

kurt on 09/02/2012 10:07