Veiling Momotaro 9 april 2013

Veiling Momotaro 9 april 2013Binnen een tweetal weken zal ik aanwezig zijn op de veiling van Momotaro om te proberen mijn slag te slaan en misschien enkele van deze prachtexemplaren aan te kopen.

De eerste serie zijn nisai uit de TM kohaku x Mako kohaku. TM = uit Sakai bloedlijn, en Mako is de bloedlijn van Momotaro. Om je voldoende tijd te geven deze te bekijken zal ik deze per onderdeel in het nieuws zetten. Wens je een bod te doen op één van deze koi, kan je me altijd contacteren. Ik bied je 3 mogelijkheden tot aankoop van deze koi:

- Aankoop inclusief alle kosten, maar zonder opvang
- Aankoop inclusief alle kosten, met quarantaine gedurende 6 weken
- Aankoop inclusief alle kosten, met quarantaine gedurende 6 weken en garantie tijdens quarantaine.

Mogelijkheid tot verder verblijf in Japan is mogelijk. De kosten hiervoor bedragen 50 000 yen/koi per seizoen. De garantievoorschriften van Momotaro zijn toepasselijk en worden je toegezonden indien gewenst. Kort samengevat:

- Indien de koi komt te overlijden, krom wordt of kleur verliest, dan mag je voor dezelfde waarde een nieuwe aankoop doen. In principe is dit een 100% garantie. Dit is geldig voor het eerste jaar verblijf.
- Indien je wenst dat de koi nog een extra jaar verblijft, dan gelden ook bovenstaande voorwaarden, maar is het slechts 30% van de waarde die je ter beschikking krijgt.

Er zijn een groot aantal verschillende aanbiedingen. Ik zal deze dus dagelijks op de website per aanbieding presenteren. Bovendien zal ik ook persoonlijk aanwezig zijn om de koi te keuren en te zien of ze voldoet aan de eisen.

Zie ook de Tosai Showa

TM kohaku 01
TM kohaku 02
TM kohaku 03
TM kohaku 04
TM kohaku 05
TM kohaku 06
TM kohaku 07
TM kohaku 08
TM kohaku 09
TM kohaku 10
TM kohaku 12


Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

3. 8. 10. 12.

ben on 26/03/2013 20:15

Vreemd toch dat Momotaro er kennelijk amper of niet in slaagt om, zelfs met een Sakai bloedlijn, de voor Sakai zo typische en door velen gegeerde meerstaps kohaku patronen te kweken (enkele uitzonderingen niet te na gesproken). Vraag mij echt af hoe het komt dat de Momo kohaku patronen over 't algemeen slordiger ogen dan die van Sakai.

Jack, verlos mij uit deze anomalie, please . . .

Martin on 27/03/2013 00:35

Nou Martin je vraagt weer wat...
Over de slordiger ogende patronen gesproken,valt denk ik wel mee.
Mischien speelt selectie mee tijdens het kopen van de koi door de dealer omdat hij weet wat de klant graag ziet ?!

Want als je technisch naar de bloedlijnen kijkt van beide kwekers hebben ze veel overeenkomsten. Nou ben ik geen autoriteit op dat gebied,dus misschien klopt het wel niet helemaal wat ik nu neer pen....maar ik doe een poging.
Momotaro en SFF hebben beide in het begin stadium van hun huidige bloedlijnen Senzuke en later Matsunsuke bloed in gekweekt.
Tegenwoordig kweekt SFF met ik dacht 2 lijnen,Sakura en Donguri.
Sakura zou ook Dainichi kunnen zijn,SFF gebruikt voor de Showa kweek mannelijke Dainichi dieren.
Mischien is een van beide lijnen wel verantwoordelijk voor deze patronen..
Voor de speelse patronen op Kohaku gebruikte men voorheen dacht ik graag Senzuke bloed.
Bij de Kohaku gebruikt SFF altijd eigen vrouwen,en mannen van Matsue en Momotaro voor het groeivermogen en de inbreng van nieuwe genen,oftwel vers bloed.Belangrijk!
Voor elke kweek werkt SFF meen ik altijd met eigen vrouwelijke ouderdieren. Male kan dus goed van een andere kweker komen.
Momotaro heeft tegenwoordig Sakai bloed in gekruist bij de kohaku om de huidkwaliteit te verbeteren.
Een zeer goede zet,kijk maar naar de TM bloedlijn.
Als je goed naar het teri en de kwaliteit van het Beni kijkt,let vooral eens op het hart van de schub. Daar zie SFF,net als bij de pareltjes van Taniquichi!

Dus ja,patronen...als ik na de lijst van de laatste auction van SFF kijk bij de tosai.Dan is de meerderheid voor uw slordig.
Ik vermoed toch een persoonlijke voorkeur voor kweker en patroon op de koi....Verlost?

Gr.Jack.

jack on 27/03/2013 19:18

Hartelijk dank voor uw omstandige toelichting, Jack. En dan noem jij je zelf "geen autoriteit op dat gebied"! Bescheidenheid siert de mens, nietwaar, maar wie uit de klantenkring van Interkoi komt ook maar enigszins in de buurt van uw kennis aangaande bloedlijnen? Ik denk dat velen op dit punt grotendeels moeten passen, niet in het minst ik zelf.

Ben ik nu verlost van mijn vraag? Voor een deel wel, maar niet volledig.
Los van persoonlijke voorkeur voor kweker en patroon op de koi, als men kijkt naar de aangeboden verzamelingen veilingvissen (kohaku en sanke) van de twee genoemde kwekers tijdens de laatste jaren, dan moet men in alle objectiviteit toch vaststellen dat de speelse meerstapspatronen veel frequenter voorkomen bij Sakai dan bij Momotaro. Het waarom hierachter blijft voor mij toch min of meer een raadsel.
Maar begrijp me niet verkeerd Jack, ik wil hiermee echt geen afbreuk doen aan uw ruime achtergrondkennis ter zake.

Martin on 28/03/2013 12:08

Heb je je misschien eens afgevraagd Martin of iedereen wel meerstapspatronen wil, of is dit misschien een demagogische indoctrinatie van bepaalde personen. Er zijn ook mensen en koiliefhebbers die de eenvoud van andere patronen ten zeerste op prijs stellen.

Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat Sakai prachtige vissen heeft, maar Momotaro moet daar zeker niet voor onder doen, integendeel.

John on 28/03/2013 12:46

Met alle respect John, maar ik vind uw antwoord, alhoewel het op zich allicht wel juist is, toch serieus naast de kwestie hier.

Het was en is mij namelijk niet te doen om de persoonlijke voorkeur van bepaalde koiliefhebbers, want dat is inderdaad een louter subjectieve kwestie, maar wel om de (volgens mij objectieve) vaststelling dat bij de voorstelling van veilingvissen door de twee betreffende kwekers tijdens de laatste jaren - dus voor dat er van enige verkoop sprake is - de wat ik noem speelse meerstapspatroon veel vaker voorkomen bij Sakai dan bij Momotaro. En of deze presentatie door die kwekers zou beïnvloed of gestuurd zijn door persoonlijke voorkeuren van uiteindelijke particuliere kopers, dat zou ik ten zeerste durven betwijfelen. Ik ga ervan uit dat het veilingaanbod van die kwekers gewoon is wat het is, los van persoonlijke voorkeuren van uiteindelijke kopers.
Het zou nogal naïef zijn te geloven dat Sakai op zijn veilingen voornamelijk speelse meerstapspatronen zou aanbieden en Momotaro voornamelijk eenvoudige patronen (zoals jij ze noemt), louter en alleen omwille van marketingdoeleinden. Daar geloof ik echt niet in! Neen, het gaat gewoon om wat zij aan beter materiaal in de aanbieding hebben.

Martin on 28/03/2013 15:24

mijn keuze: nr2,6,9

rudy on 28/03/2013 15:57