Verandering van spijs doet eten

Verandering van spijs doet eten

Kleine veranderingen zorgen weer voor nieuwe imput, en maken het leven des te plezieriger.

Het hoeven geen grote veranderingen te zijn, maar plotse opwellingen die veel creativiteit, en liefst weinig geld kosten. Ik kreeg het in mijn hoofd om de uitstroom van de bakki showers aan te passen, en te vervangen door een rustige waterval.

Het is een halve dag werk, maar het is toch weer een hele verandering, en de koi blijken er geen problemen mee te hebben, zoals je kan zien in het bijhorende filmpje. Er zit trouwens een gedachtengang achter deze aanpassing.

De vijvers zijn in principe een ontwerp van Rini dat ik toegepast heb, en dat vrij eenvoudig maar zeer functioneel is. Alleen de filterbak staat altijd in het zonlicht, wat voor de filter in principe niet gewenst is. Het best staat deze donker. Door dit systeem toe te passen, kan ik in een tweede stadium eenvoudig een houten vlonder bouwen op het filtergedeelte. De waterval geeft trouwens ook veel zuurstof in het water, en geeft ook een aangenaam gevoel. De koi zien het wel zitten.

Ik heb trouwens de vijver waar veel gepaaid werd ook leeggemaakt, zuivergespoten met de hogedruk, terwijl ik de vortexen voor de filtering vol heb gelaten met vijverwater om de bacteriën de kans te geven om te overleven. Na de grondige poetsbeurt van de wanden, en opnieuw gevuld met water.

Ondertussen werd ook het hout opnieuw geschilderd, zodat alles er weer netjes uit komt te zien.

Meer afbeeldingen

Verandering van spijs doet eten: afbeelding 1
Verandering van spijs doet eten: afbeelding 2
Verandering van spijs doet eten: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml