Verandering van spijs doet eten.

Verandering van spijs doet eten.Kleine veranderingen zorgen weer voor nieuwe imput, en maken het leven des te plezieriger.

Het hoeven geen grote veranderingen te zijn, maar plotse opwellingen die veel creativiteit, en liefst weinig geld kosten. Ik kreeg het in mijn hoofd om de uitstroom van de bakki showers aan te passen, en te vervangen door een rustige waterval.

Het is een halve dag werk, maar het is toch weer een hele verandering, en de koi blijken er geen problemen mee te hebben, zoals je kan zien in het bijhorende filmpje. Er zit trouwens een gedachtengang achter deze aanpassing.

De vijvers zijn in principe een ontwerp van Rini dat ik toegepast heb, en dat vrij eenvoudig maar zeer functioneel is. Alleen de filterbak staat altijd in het zonlicht, wat voor de filter in principe niet gewenst is. Het best staat deze donker. Door dit systeem toe te passen, kan ik in een tweede stadium eenvoudig een houten vlonder bouwen op het filtergedeelte. De waterval geeft trouwens ook veel zuurstof in het water, en geeft ook een aangenaam gevoel. De koi zien het wel zitten.

Ik heb trouwens de vijver waar veel gepaaid werd ook leeggemaakt, zuivergespoten met de hogedruk, terwijl ik de vortexen voor de filtering vol heb gelaten met vijverwater om de bacteriën de kans te geven om te overleven. Na de grondige poetsbeurt van de wanden, en opnieuw gevuld met water.

Ondertussen werd ook het hout opnieuw geschilderd, zodat alles er weer netjes uit komt te zien.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

veel beter zo luc

rudy on 04/09/2013 16:10

"Verandering van spijS doet eten", althans bij mij toch.
Bij verandering van spijT blijft mijn appetijt sowieso achterwege!

Martin on 04/09/2013 17:12

Goed zo Luc, kort op den bal gespeeld!
Vraag mij wel af of de koi het nu zoveel beter vinden, hopelijk wel. Tja, konden ze nu toch maar praten hé!

Martin on 04/09/2013 17:22

IK vind het beter Martin, en dat is ook nog altijd belangrijk.

luc on 04/09/2013 18:05

Het zal volgens mij wel beter zijn voor de zuurstof in het water ,maar als het water teveel rimpels vertoond dan kan je nog altijd een darm op het water leggen ;) grtjs

paul on 04/09/2013 21:28

Ziet er leuk en goed uit Luc... Ga ik deze week of van het weekend ook maken hier bijmij...

kurt on 04/09/2013 21:28