Verbouwingswerken nr. 4

Verbouwingswerken nr. 4Deze verbouwingswerken vonden plaats begin 2008, meer bepaald opgestart in februrari en beëindigd in april 2008.

De bedoeling was om redelijk grote vijvers te bouwen, maar dan vooral bedoeld om de koi te presenteren, met andere woorden niet zo diep als de voorheen gebouwde vijvers die meer dan 2 meter diep waren.

In februari beginnen bouwen is altijd een risico, vermits het weer niet altijd gunstig gezind is, en we hebben er inderdaad wat problemen mee gehad, maar tenslotte is alles op tijd klaargekomen.

Het systeem van filtratie voor de vijvers werd door Rini Groothuis uitgetekend, en werkt nog altijd perfect. Het is een doordacht systeem dat niet beschikt over een voorfilter, wat indertijd ook niet aan de orde was buiten een sieve. Als ik het nu zou doen, zou ik vermoedelijk een trommelfilter inschakelen, maar in die tijd waren die onbetaalbaar. Of het een verbetering zou zijn ? Ik weet het niet…

De opening van de nieuwe zaak ging gepaard met een barbecue op 4 mei, waarbij de zon niet ontbrak, en ik denk dat er wel 150 mensen aanwezig waren. Het 5de project komt eraan, maar heb ik ondergeschikt gemaakt aan mijn nieuwe Japanreizen dit jaar.


Meer afbeeldingen

Reacties