Verdere testen PiP

Verdere testen PiPZoals reeds voorheen medegedeeld hebben we de testen voor het produkt PiP opgedeeld in 3 verschillende vijvers.

Bij één van de vijvers werd geen PiP meer toegevoegd, bij een 2de vijver werd PiP toegevoegd zonder enzymen, en op een 3de vijver werd PiP toegevoegd met enzymen. De reden hiervoor was om te testen of de enzymen een effect hadden op de algen.

Na een zestal weken proefdraaien werden er deze week stalen genomen, waarvan hier de resultaten:


Zonder PIP:
Veel bacteriegroei, ook ziektekiemen zoals Aeromonas en coliformen; circa 2200 per milliliter

PIP zonder enzymen:
Matige bacteriegroei met vrij hoge waarden Aeromonas en coliformen; circa 1400 per milliliter

PIP met enzymen:
Lage bacteriegroei met nagenoeg geen Aeromonas en coliformen; circa 440 per milliliter.

Wel is er ondertussen vastgesteld dat de algengroei ook samenhangt met de watertemperatuur. Boven de 18°-20° blijkt er geen afbraak van de algen te zijn tijdens de toepassing van PiP met enzymen.

De gevolgtrekking die we op dit ogenblik kunnen trekken is dat de toediening van PiP met enzymen toch nog de beste resultaten geven en dat de enzymen nodig zijn om het vuil te helpen wegwerken en zodoende de ziektekiemen uit te hongeren.

Ik raad dan ook sterk aan om PiP te blijven toepassen. Het zal niet ieder probleem oplossen, maar het zal toch in grote mate bijdragen om de bacteriedrukt te minimaliseren, waardoor de vissen ook geneigd zijn om meer weerstand te ontwikkelen tegen Aeromonas en Coliformen.

Tegelijkertijd willen we er zeker op drukken om de PiP tijdens de wintermaanden zeker niet in de kas te laten staan. De bacteriën van PiP werken nog steeds bij een temperatuur van 5°. Wij kunnen niet anders zeggen dat dit het beste hulpmiddel is voor onze koi en dat we de discipline moeten hebben om er een wekelijkse gewoonte van te maken om PiP in onze vijvers toe te voegen.

Zelf hanteer ik de losse hand om PiP toe te voegen in mijn vijvers en persoonlijk voeg ik om de 2 dagen een "scheut" toe aan iedere vijver. Je mag ook gerust komen kijken naar de koi, ze zijn ontzettend gezond en levendig. Ik hoor ook van veel mensen dat de toepassing van PiP zeer positieve resultaten teweeg brengt.

Ondertussen zullen we verder gaan om dit produkt nog verder te testen en indien mogelijk te verbeteren. Dit doen we niet alleen voor ons, maar ook voor allen die zozeer betrokken zijn bij de koihobby.Reacties

1 reactie tot nog toe

Luc,

1 ding staat voor mij vast ik blijf absoluut PIP gebruiken in mijn vijver. ik wil er zo veel mogelijk aan doen om problemen te voorkomen.

een goed initiatief om PIP verder te ontwikkelen / verbeteren.

Groeten Stephan

Stephan on 13/08/2008 18:46