Vergeten.

Vergeten.Bij nazicht van de nieuwsitems, zie ik dat ik vergeten ben een foto te plaatsen van de kleine showa die ik aanbied, het moet me ontschoten zijn.

Dit wil ik bij deze eventjes rechtzetten, en alsnog even de foto van de speciale 11 serie plaatsen, die door Daisuke gekozen vissen uit zijn 42 serie selectie.

Uiteraard kan je geen koi kiezen vanaf deze foto. Vanaf het moment dat ze zijn binnengekomen, zal ik ze na een week rust, even per 5 bowlen, en ze dan of film zetten, zodat de keuze iets makkelijker wordt. Of je nu ter plaatse komt kiezen of via foto of filmpje maakt mij dan niet uit. Ik denk dat je met deze koi nooit iets kan miskopen, en GC zullen het nooit worden.

Wel kan je best plezier vinden in het laten opgroeien van deze tosai showa, en daar is het toch om te doen denk ik. Het feit dat ze geselecteerd zijn, geeft een bepaalde meerwaarde, tenminste als dit op een geloofwaardige manier gebeurd. Ook moet je er rekening mee houden dat de selectie van Daisuke van de 11 beste, geen garantie is dat dit ook de beste zijn.

Wel sta ik verbaasd over de manier waarop de kenners deze tosai selecteren. Hun ervaring in de selectie moet snel en dan ook nog eens goed zijn. Je ziet wel dat ze telkens naar de juiste kenmerken kijken, en je moet vooral kijken naar wat ze niet nemen. Het beni speelt op deze leeftijd een hele grote rol.

Wel heb ik die showa laten terugzetten die meestal een menkaburi patroon hebben, slechts 1 kant motoguru bezitten, het hoofd volledig rood is, rood in de vinnen of eventueel te overdonderend zwart zijn op dit moment. Dat zijn de kenmerken waarvan ik weet dat ze niet populair zijn of dat ze minder geschikt voor hier zijn, tenzij de showa iets extra te bieden heeft, waardoor de minpuntjes naar de achtergrond kunnen verdwijnen. Daisuke keek hier minder naar, maar je moet begrijpen dat Aziaten tosai helemaal anders bekijken dan wij. Zij zullen minder naar de minpunten kijken, en meer naar de goede punten van de koi...

Het selecteren was intens want dat bepaald tenslotte het resultaat. Ik zal ook nog even de links naar de 3 filmpjes hieronder op een rijtje zetten.

Special 11 serie
overige 31 serie
42 serie allemaal samen

Ik heb een heel goed gevoel over deze tosai. Voor de eventuele dames die dit nieuwsitem lezen: is er een mooiere waardebon voor de eindejaarsfeesten dan een waardebon voor één van deze tosai ?. Een bon kan makkelijk digitaal verstuurd worden. En beter nog, de mannen kunnen misschien een waardebon kopen voor hun vrouw...Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Hi Luc,

Dat is leuk spul om te zien rond zwemmen
Ben benieuwd hoe ze er uitzien als ze Arendonk worden gebowld.

Jent on 23/11/2012 07:13

Mijn keuze zouden de 2 showa die meest rechts in de bowl liggen op foto 2.

Groetjes Ben.

ben on 23/11/2012 11:15

Deze koi moet je eigenlijk een tijd kunnen volgen qua ontwikkeling.
Interessante Tosai,jammer dat de filmpjes niet beter zijn.
Ik zal er zijn als ze te bewonderen zijn,keuze lijkt zover gemaakt!

Gr.Jack.

jack on 23/11/2012 12:20

Ben is back! Ik neem toch aan Ben D.? Ik had je al een tijdje gemist hoor.

Martin on 23/11/2012 23:40

Die zien er zwaar uit of hoe zeg je dat ?

paul on 24/11/2012 17:08