Vermoedelijk laatste keer.

Vermoedelijk laatste keer.Ik kan niet zeggen dat ze het slecht gedaan hebben, de selectie showa van december.

Hetgeen ze opgedragen werd is volgens mij volbracht. Goed ontwikkelen en een lengte halen van 25-30 cm was de boodschap. Qua kleurstelling geven ze me een goede indruk, hun buikjes zijn goed gevuld, het is nu tijd om stilaan kennis te maken met het heerlijk weertje hier in België en Nederland.

Sinds ze buiten zitten, is het hi ook sterk verbeterd, en vooral het shiroji is verhelderend gebleven. Dan nog om te zwijgen over het diepe blinkende sumi dat wij toch zo graag zien.

Deze showa zijn vooral grootgebracht met het kleurvoer van Nedkoi. Weliswaar diepvries korrel wat de versheid bevorderd, maar het is een proef geweest met alleen kleurvoer. Op aanraden van Mike moest ik dit voer niet mengen met ander voer, maar alleen kleurvoer gebruiken. Het shiroji zou zeker niet gelig worden, hetgeen waar ik natuurlijk bang voor was. De fijne korrel werd speciaal voor dit mini project gemaakt.

Als we nu het filmpje bekijken, waar je de koi bij aankoop ziet, en nadien hoe ze er nu uitzien, dan kan ik weinig afkeuren aan de ontwikkeling. Hopelijk zijn jullie het met me eens...

Lopende promoties.
Interessante promotie showa Momotaro momenteel 2390 euro, 278 x bekeken.
Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden
Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden
20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)

Reacties

9 reacties tot nog toe

Chapeau Luc ongelooflijk wat zijn die in lengte en body toegenomen.
Erg mooi om te zien .

Rob on 16/03/2013 09:59

Tja , welke is het nu ? . Een serieus verschil met december .wanneer meten deze opgehaald worden

Johan on 16/03/2013 10:23

Ziet er toch positief uit.
Aantal zeer aantrekkelijke Showa .
Benieuwd hoe dit verder ontwikkeld ook als ze geen kleurvoer zouden krijgen.
Blijkt wel dat Mike weet hoe hij voer maken moet!

Gr.Jack.

jack on 16/03/2013 10:48

Luc,
De showa die je als eerste pakt ziet er goed uit.
En ze hebben zich goed ontwikkeld zo te zien.

Jent on 16/03/2013 14:36

Sorry voor het late antwoord, maar er was plezant volk vandaag met interessante discussies...t'was leuk....

De kleine showa kunnen blijven zitten tot het water tussen de 13-15° is. Uiteraard hoe sneller ze opgehaald worden, hoe sneller ik van de verantwoordelijkheid afben...Ze zitten nu op 15-16° en mogen zo blijven zitten voorlopig.

luc on 16/03/2013 18:18

De eerste showa Jent, is mijn persoonlijk favorietje. Mooie huidkwaliteit, vooral het shiroji is heel mooi, en spannend sumi... plezant koike...

luc on 16/03/2013 18:19

Is dat de showa met het nummer 1212001?

Jent on 16/03/2013 19:22

klopt Jent...

luc on 16/03/2013 20:01

Hallo Luc en anderen.

Natuurlijk ben ook ik zeer content met de resultaten bij deze selectie showa.
Veel water, goede verzorging, goede temperatuur en natuurlijk goed voer doen wonderen.

Ik heb al eerder aangegeven dat het hi vanzelf goed komt zodra deze koi naar buiten gaan, maar belangrijker is dat de genetica goed moet zijn. Van een mug maak je immers geen olifant. Zit een goede kleurontwikkeling er niet in, dan haal je dat met welk soort kleurvoer dan ook niet uit.
Ik heb dan ook een afwijkende visie op kleurvoer. Een kleurvoer moet de ontwikkeling van kleurpigmenten ONDERSTEUNEN en niet FORCEREN!
Zit het genetisch in een koi (bloedlijn), dan kan een goed kleurvoer helpen om de ontwikkeling te ondersteunen. Uiteraard is het dan heel belangrijk dat het wit spierwit blijft. Veel gebruikte hulpstoffen in kleurvoer zoals spirulina en/of astaxantine, vergelen een koi alleen maar. In de loop der jaren heb ik een combinatie aan grondstoffen gevonden die het wit sneeuwwit laten (zelfs verbeterd) het hi goed ondersteund, zonder er een toverbal van te maken, maar ook zorgt voor een gitzwart hoogglans sumi en een goede glans over de hele huid.
Het voer wat Luc nu heeft gebruikt is onze Color-Boost, maar in dit geval een diepvries uitvoering en een kleine korrel. Dit kon ik doen omdat Luc er ook voldoende van wilde hebben (ik heb nog wat over hoor Luc :-)).
Toch heeft niet iedere koi behoefte aan extra kleurondersteuning. In alle soorten ProBites zitten meer dan voldoende kleurondersteunende ingrediënten (CCF). Voor hele jonge koi, koi die lange tijd binnen hebben gezeten, voor koi die altijd wel wat achter blijven in kleur of voor koi die je wilt voorbereiden op een koishow is Color-Boost ontwikkeld.

Groei en kleur gaan hand in hand. Dat wil zeggen als de groei hard gaat en de kleuren kunnen dit niet bijhouden, dan heb je een grote fletse koi. Een goede combinatie van eiwitten met een hoog NEB gehalte en zeer hoge kwaliteit oliën en vetten zijn dus belangrijk om EN groei EN een goede kleurontwikkeling te verkrijgen en te behouden. Maar nogmaals, het moet wel in de koi zitten.

Ik hoop niet dat dit teveel als reclame gezien wordt, want die krijg ik op gepaste momenten toch wel van Luc. Waar ik altijd zeer blij mee ben is als positieve resultaten vanuit de praktijk naar voren komen en niet zoals je zo vaak ziet door fotomanupilatie of loze kreten over onderzoeksresultaten of vergelijkende test van quasi toonaagevende onderzoeksinstituten.
In 99,9% van de gevallen zijn die resultaten toch nergens terug te vinden of te lezen of te verifiëren. De harde praktijk, daar kom je niet onderuit. Kwaliteit bewijst zichzelf is dan ook altijd ons motto geweest.

Luc, deze showa's worden alleen nog maar beter en mooier. Wacht maar tot de zon echt goed haar gezicht laat zien.
Ik zal ze tegen die tijd dan ook zeker zelf weer in levende lijven willen bekijken.

Groet,

Mike

Mike on 16/03/2013 22:46