Verplaatsen van de laatste koi.

Verplaatsen van de laatste koi.Deze avond ga ik de koi ophalen in Schiphol. Rudy en Jeroen gaan me vergezellen en ook om te helpen.

Morgenvroeg mag je natuurlijk een verslag verwachten. Voor mensen die benieuwd zijn hoe koi ingepakt worden, heb ik een filmpje ter beschikking gekregen van Paul, die mooi laat zien hoe koi ingepakt worden. Dit zijn vermoedelijk de Isa showa die verpakt worden voor verzending.

Het ophalen van toch wel 2 bijzonder hoogwaardige koi, is toch een speciale gebeurtenis. Het is toch even balen als deze 2 superkoi het nest verlaten, en mijn verzorging vaarwel zeggen. Tevens brengt het ook verademing en ben ik blij dat de koi de quarantaine zo goed doorstaan hebben. De ongelooflijk knappe showa van Momotaro, door mij aangekocht op de veiling van Momotaro 2011 is echt een plaatje, net zoals haar zuster, die vorige week ook al vaarwel heeft gezegd. De kohaku van Sakai, is de vergoeding die Patrick heeft gekregen voor het trieste verlies van zijn Yondan Kohaku, een wonde die nog steeds niet geheeld is. Niet bij hem, maar ook niet bij mij...

Bij het zien van deze koi, kan je je ook voorstellen wat je mag verwachten van de kwaliteit van de veilingvissen. NIet allen ontwikkelen ze evengoed, maar ik maak me sterk om er toch de betere uit te selecteren. Deze 2 prachtkoi hebben ondertussen een quarantaineperiode achter de rug van 1 december tot nu, zijn tijdens deze periode nog enkele centimeter gegroeid, en zeg nu zelf, ze zijn er niet op achteruitgegaan, wel ?

Daarnaast ben ik volop bezig met het overplaatsen van de koi, en de laatste zijn zondag en gisteren overgeplaatst. Ik heb overal filmpjes van gemaakt, want de meeste koi moeten nog opgehaald worden.

Sanke Sakai, nu 71 cm
Sanke Yamamatsu, nu 62 cm
Goshiki van Kanno, nu 50 cm
Kohaku van Yamamatsu, nu 63 cm
Karashigoi van Sakai, nu 63 cm
Showa van Sakai, nu 56 cm
Kohaku van Yamamatsu, nu 62 cm
Kohaku van Taniguchi, nu 50 cm
Kohaku van Taniguchi, nu 54 cm
Tancho van Momotaro, nu 42 cm
Kohaku van Yamamatsu, nu 62 cm
Kohaku van Taniguchi, nu 56 cm
Kohaku van Taniguchi, nu 50 cm
Kohaku van Taniguchi, nu 50 cm

Als dit gebeurd is, zie je een vijver met een mooie bezetting aan koi. Iets te veel, maar dit is toch beter dan overgezet te worden onder slechte omstandigheden. Ze zwemmen nu op 13°, en het gedrag is voortreffelijk.

Reacties

2 reacties tot nog toe

Geen enkel reactie...en ik heb er nog zoveel werk ingestoken...

luc on 27/03/2013 12:07

Ik begrijp uw teleurstelling Luc, maar dat krijg je uiteindelijk misschien als je echt begaan bent met het welzijn van de nog niet afgehaalde koi van klanten bij dit soort uitzonderlijke weersomstandigheden. Het wordt op de duur allemaal als heel vanzelfsprekend beschouwd, terwijl het dat in werkelijkheid hoegenaamd niet is. Kijk maar naar de "wetten" die vele andere dealers op dit punt aan hun klanten/kopers stellen, dit gaat soms tot in het extreme/absurde.

Persoonlijk was ik echt wel zinnens om alsnog te reageren op dit nieuwsitem en daarbij mijn dank te betuigen voor de noodgedwongen verlengde stockage, in moeilijke omstandigheden misschien, van mijn en andere nieuw aangekochte koi. Maar door bezig te zijn met het plegen van enkele reacties op andere nieuwsitems ben je mij te vlug af geweest met uw kreet van frustratie. Laat deze reactie dan ook alvast een klein beetje zalf op de wonde smeren :-)

Martin on 27/03/2013 13:13