Vers geleverd...

Vers geleverd...Begin februari komt er een nieuwe levering binnen van Probites en alle aanverwante produkten.

Net zoals verleden jaar heb je de mogelijkheid om een grote order door te geven, die ik dan verder zal afhandelen. Het was verleden jaar een groot succes, en ik hoop het dit jaar te kunnen evenaren.

Interkoi voert sinds het begin enkel probites, en staat volledig achter de filosofie van Nedkoi. Er is een kleine periode geweest dat Interkoi andere voermethode heeft toegepast, om uit te zoeken of er vergelijkbare resultaten zouden zijn, maar die zijn nooit bevredigend uitgekomen. Het is vooral Rini Groothuis die het voer van Nedkoi altijd gepromoot heeft als het beste voer, en dit is steeds mijn leidraad geweest.

Ik raad dan ook iedereen aan, om zich enkel te verzoenen met het beste voer, dat bovendien nog in eigen streek persoonlijk geproduceerd wordt. Zo kan je de bomen in het bos nog blijven zien, want zeg nu zelf, dat loopt af en toe de spuigaten uit.

Er is vooral kennis en ervaring nodig om continuïteit in kwaliteit te waarborgen. Er zijn enkele belangrijke factoren waar rekening mee moet gehouden worden en die bepalend zijn voor de bereiding van goed visvoer. Wie verstandig is volgt het voer dat de Nederlands kleur in zijn vaandel draagt, en waarvan de prijs niet beïnvloed, of samengesteld wordt uit hoge transportkosten, een voer dat al jaren gewaardeerd wordt. Het is deze ervaring die je waarborg is voor de kwaliteit. Gelukkig kunnen wij Belgen hier ook van mee profiteren.

Wie zijn bestelling opnieuw wil aanvullen, moet me even opnieuw contacteren, zodat nieuwe afspraken kunnen gemaakt worden. Ik ga dit jaar ook vooral de nadruk leggen op het zinkende voer dat enorm veel succes heeft gekend het afgelopen jaar.


Reacties

35 reacties tot nog toe

Behoord de grote korrel ook tot de mogelijkheid .

Johan on 28/01/2014 08:15

Hi Luc, roerend eens. Graag probites summer in zinkende vorm!

jaap on 28/01/2014 11:12

De grote korrel ook Johan. Zolang de voorraad strekt.

luc on 28/01/2014 11:43

Ook voor mij de probites summer grote korrel. Is deze ook met chlorella of niet ?

Roland on 28/01/2014 14:13

Als Mike dit jaar ook Chlorella in zinkende vorm maakt,
dan is hij echt geweldig !

jack on 28/01/2014 18:53

Hopelijk blijft de Frost-bites ook nog bestaan ? AUB

paul on 28/01/2014 19:21

De Momotaro auction page staat erop voor 17 februari !
Red tigger bloedlijn,mega Showa....word vast leuk gevonden in de Benelux.

jack on 28/01/2014 19:37

Tja, die illustere en steevast bewierookte Rini Groothuis die telkens opnieuw ten tonele wordt gevoerd, ik krijg er stilaan mijn buik van vol.
Laat ons nu eens heel eerlijk zijn: wat heeft die man sinds de verschijning van zijn koi-boek nog betekend voor de koiscène in het algemeen en voor Interkoi in het bijzonder? Juist ja, 'nada', niemendal, en dan druk ik mij nog zacht uit. Een klinkende naam ontleend aan vervlogen tijden betekent daarom nog niet alles, laat ons wel wezen!

Zelf kan ik ondanks mijn jarenlange ervaring absoluut niet zeggen welk koivoer op de markt nu het beste is (wie kan dat trouwens wel?), maar dat Rini het voer van Nedkoi altijd gepromoot heeft als het beste koivoer op de markt (wellicht ook qua prijs/kwaliteit) of dat het geproduceerd wordt in ons eigen Nederland, dat is op zich toch geen enkel bewijs dat zulks ook daadwerkelijk zo is.

Persoonlijk heb ik, in tegenstelling tot het Chlorella zomervoer, bv. eerder slechte ervaringen met het zinkend Probites herfst-/lentevoer (zeer veel lichtkleurige, onvaste en onverteerde visuitwerpselen op de vijverbodem). Laat ons mekaar dus niks wijs maken over het zogenaamde beste koivoer, enkel en alleen op basis van imagokenmerken en/of marketingaspecten. Ik vind het uiteindelijk aan iedere koihouder zelf om voor zich persoonlijk uit te maken welk koivoer in zijn eigen situatie "het beste" is, als dit laatste überhaupt al zou bestaan.

En nu maar hopen dat deze reactie de test van de censuur zal doorstaan . . .

O. Thomas on 29/01/2014 01:40

Je reactie heeft de test van de censuur doorstaan O. Thomas. Je naam daarentegen vraagt ook wel uitleg....

Bovendien is het slechts uitzonderlijk dat er ooit censuur is toegepast, en dat kan ik op mijn hand tellen. Ik durf in alle talen beweren dat er weinig sites zijn waar je zo vrij je mening mag verkondigen.

luc on 29/01/2014 01:54

Hij is er weer onze gefrusteerde man wiens naam ieder keer anders luidt.
Lekker schoppen en zo weer reacties oproepen ik roep het nog1 keer deze man krijgt aandacht tekort.

Rob on 29/01/2014 07:26

Bijna vergeten ongelovige Thomas ga lekker een andere hobby beoefenen.
Misschien is kleiduiven schieten iets voor U.

Rob on 29/01/2014 07:30

Voor mij enkel de grote korrel dan . Zinkend voer , hier versta in het niet meer .

Johan on 29/01/2014 08:24

Eindelijk hier was ik op want wachten ! Ben door de voorraad heen dus kan ik deze weer mooi aanvullen als de prijzen goed zijn.
Zie veel mensen vragen voor grote korrel deze dan ook maar proberen dit jaar.

Greets,

Ray

Ray on 29/01/2014 08:57

Remind me, wat is het voordeel van de grote korrel? Dat ze langzamer kauwen?

Tom on 29/01/2014 09:17

Ik heb wel gehoord van een koivriend dat het voer van Mike met chlorella (maar dat het aan De chlorella ligt weet ik niet ?) een vastere ontlasting geeft als resultaat ! Info graag Mike ;)

paul on 29/01/2014 09:17

Ik denk eerder de klant vraagt en de Mike maakt .
Een koi maalt eerst de korrels/voer dat hij binnenkrijgt dus is er volgens mij niet veel verschil .
Ik geef graag kleine korrel omdat de koi dan meer werk/beweging heeft maar het kost natuurlijk wel meer tijd voor de koikeeper joepie .grtjs

paul on 29/01/2014 09:21

Groot of kleine korrel, het maakt niet uit Tom. Lees misschien nog even het het stuke van Rini daarin is het mooi uitgelegd.

luc on 29/01/2014 10:01

Vastere ontlasting ( man wáar zijn we over bezig) was hier ook duidelijk merkbaar ( bij de vissen dan) . Waarom , dat weet ik niet maar ik had er een goed gevoel bij .

Johan on 29/01/2014 10:04

Waarom is probites goed? Ik geef mijn vissen staple van hikari en als het kouder is de wheatgerm. Wat is het verschil tussen probites en Hikari. Ik wil hier gewoon wat van leren. Misschien schakel ik ook wel over. Ik ken er gewoon te weinig van. Wat is het voordeel van een zinkende korrel?

de clercq peter on 29/01/2014 23:35

Wat betreft beter en niet beter, dat is altijd een vervelende vraag bij voeder. Ik heb zelf verschillende voersoorten uitgeprobeerd, en ging telkens terug naar Probites. Belangrijk is het verteringsproces. Er moet niet teveel afval overblijven in de vijver eens het verteerd is. Het water moet niet te bruin kleuren, wat ik nogal eens bij Saki Hikari tegenkom. Ze moeten het uiteraard graag eten.

Wat vooral belangrijk is, is de NEB of de nuttige eiwitbenutting. Dit is bij Nedkoi vermeld, maar niet bij andere merken. Als je 70% NEB hebt, wil dit zeggen dat er 30% NIET verteerd wordt....
Ook de langzame suikers is een belangrijk gegeven, en het feit dat er veel aquatische producten gebruikt worden bij Probites. Dit wil zeggen dat ze eigen zijn aan vissen (aquatisch), en niet van organische produkten.

Hier kan je nog veel over uitweiden, maar daar is al zoveel over gezegd. Ik wel ook geen ander product afbreken, maar ik voel me het beste bij probites. En ik ben de meest impulsieve persoon die je je maar kan indenken...

Een zinkende korrel heeft als voordeel dat het naar de bodem zinkt, en dat het meer eigen is aan de koi. Ze zijn gewoon om van de grond te eten, en niet zoals bij ons bovenaan het water met drijvende korrel. Wel is het voordeel van drijvende korrel dat wij ze beter kunnen zien en gadeslaan, dus een afwisseling van beide kan nooit geen kwaad. Geef echter maar eens beide tegelijkertijd, en je zult zien wat er gebeurd...ze gaan zeker eerst naar de zinkende korrel.

Het grootste voordeel is ook het feit dat het niet in de skimmer verdwijnt, want daar heb ik persoonlijk een hekel aan. Het is trouwens zo duur als biefsteak, dus moet het ook zo maar niet in de skimmer verdwijnen.

luc on 30/01/2014 00:49

@ Luc,

Mijn volledige naam is Olivier Thomas, die heb ik destijds van mijn vader zaliger gekregen, en daar kan ik niks meer aan veranderen.
Overigens, ik heb toch nergens beweerd dat je in het verleden (te) veel censuur zou hebben toegepast. Iemand correct lezen is dezer dagen blijkbaar ook al niet zo evident meer!

Beste Rob (al vraag ik mij af of dit voor jou wel een gepaste aanspreektitel is, ik vrees van niet),

Ik moet zeggen dat ik te veel zelfrespect heb om uw onterechte en onbeschofte reacties aan mijn adres zomaar over mij heen te laten gaan. Meer bepaald: ik daag je hier openlijk uit om concreet aan te geven waar of op welke punten ik in mijn vorige reactie werkelijk fout zit. Enkel en alleen als je daarin slaagt, wat ik sterk durf betwijfelen, heb je recht om zo tegen mij uit te halen.

En dat mijn reactie misschien min of meer ingaat tegen de korte termijn commerciële belangen van Interkoi, daar ben ik mij ten volle van bewust, maar toch heb ik ze durven schrijven omdat ik weet dat het de waarheid is; maar ja voor zeer velen (onder wie jij wellicht) is de waarheid ondraaglijk hé, dat is nu eenmaal zo in het leven!

Meehuilen met een bende naïeve Hollandse wolven, waarvan jij dan blijkbaar het alfa-mannetje bent, dat is natuurlijk niet moeilijk en daar ben je kennelijk goed in. Echter, als er hier in de Reacties dan misschien eens minder dan één op de tien is die recht voor de raap is, de waarheid durft zeggen en oprecht voor zijn standpunt durft uitkomen (onder welke schuilnaam dan ook, dat lijkt mij een gadget dat in deze van totaal ondergeschikt belang is), dan vormt die persoon voor jou als alfa-mannetje meteen een grote schietschijf en een op het eerste gezicht gemakkelijke prooi.

Maar één ding zeg ik je klaar en duidelijk, en dit maar één keer: mij zal je hier in de Reacties niet te grazen kunnen nemen, nooit, want daarvoor ben ik te goed (al zeg ik het zelf) en jij nog veel te bleu. Je verwijt mij als gefrustreerde man om mij heen te schoppen, zonder aan te geven hoe of waar, maar heb jij al eens één moment stil gestaan bij de vaststelling dat jij hier zowat de enige bent die zich geroepen voelt tegenover mij veeleer brutaal op de man te spelen dan op de bal?

Het antwoord op deze vraag is nochtans eenvoudig: 9 van de 10 andere reageerders hier kennen mij onderhand zo'n beetje, weten uit ervaring hoe ze mij moeten lezen en hebben nog niet zo lang geleden (toen ik het om diverse redenen voor bekeken wou houden) 'gesmeekt' dat ik toch maar in mijn gekende stijl aanwezig zou blijven in de Reacties. Spijtig genoeg ben jij dan die 10de man, voor mij een nobele onbekende (wat ik ook graag zo wil houden), die mij hoegenaamd niet kent en wellicht mede daardoor de pret komt bederven.

Ik wil je ten slotte nog dit zeggen: qua keuze van hobby (in casu de koihobby) heb ik van niemand lessen te leren, en zeker niet van iemand als jij. Vraag dat desnoods maar aan Luc, of beter nog, kom eens af om mijn vijver en koi te bezichtigen. Weet daarbij echter één ding: ik beschik inderdaad over een 12 mm jachtgeweer dat steeds geladen en standby staat, niet om op kleiduiven te schieten, maar wel onder de kont van onuitstaanbare Hollanders zoals jij . . .


Olivier Thomas on 30/01/2014 00:50

Gelieve eerst uw binnengekomen mails te controleren Luc, voordat je iets zou ondernemen.

Martin on 30/01/2014 01:34

Om maar in uw woorden te reageren ik heb er mijn buik vol van.
En dat jachtgeweren soms bij de verkeerde mensen in de kast staan,ja daar zijn al menig rare ongelukken mee gebeurd.
Ik zal verder niet te veel aandacht geven over u reactie want daar bent u veel te goed voor zoals u zelf al aangeeft.

Rob on 30/01/2014 07:41

Bij mij gaat het er vooral om dat er ingrediënten gebruikt worden die ook voor menselijke consumptie dienen en dus zeer streng gecontroleerd worden ! Maar dat weet ik niet van hikari of andere merken .grtjs

paul on 30/01/2014 07:57

Met saki hikari had ik ook verkleuring , mij is verteld dat dit diarree is .
Weet niet of hier waarheid in zit . De kleine korrel probites heeft dit totaal niet.
Wel lusten ze liever de grote :) .
En ik gun het liever een Nederlands bedrijf dan een uit jakamakka .

Johan on 30/01/2014 18:36

@ Rob,
Right you are in doing so!
"Another one bites the dust", om het met de song van Queen te zeggen.
And that's you . . . . You loose: this time, next time and every time.

Martin on 30/01/2014 18:53

Martin...doe eens een beetje lief naar de medemens !
Tis omdat ik je al een poosje persoonlijk ken , maar de meeste lezers
hier snappen U straks echt niet meer hoor....
Voor het karikatuur van de Zotte Belg moet U niet door willen gaan.
U bent te slim om straks genegeerd te worden door een groep mensen.
Blijf het vermakelijk vinden om te lezen , maar dat moet wel zo blijven lijkt me.
En de laatste reactie naar Rob toe gaat wel wat ver....

jack on 30/01/2014 19:16

Misschien heb je wel gelijk Jack, maar hoe lief was die Rob naar mij toe dan wel, heb je dat ook gelezen?
Ik heb in de voorbije periode nog enkele (achteraf gezien blijkbaar misplaatste/mislukte) pogingen ondernomen, waarvoor mijn verontschuldigingen, maar vanaf nu hou ik het dan ook definitief voor bekeken en kunnen de nieuwsitems op deze site (incl. de veelal onbenullige reacties) mij volledig gestolen worden. Ik hoop dat je mij ergens begrijpt, maar ik kan de vele banaliteiten mentaal niet meer aan, te meer gezien de verloren tijd en energie die ik er placht in te steken.

Schluss damit, zo simpeI is het. Ik heb sinds zondagavond trouwens andere katten te geselen, katten die er duizend maal meer toe doen dan al dat geleuter over koi en aanverwante. Meer bepaald een actuele kwestie van leven of dood voor mijn geliefde echtgenote, na een zware val op haar hoofd binnenshuis met een zgn. subduraal hematoom als gevolg. Prettig is anders, da

Martin on 30/01/2014 20:18

Oeps, reactie om onduidelijke reden gepost vooraleer ze voltooid was.
Wat ik nog bijkomend wou zeggen is het volgende, en ik herneem.

Prettig is anders, dat is duidelijk, en het valt niet uit te sluiten dat dit het begin van het einde is van mijn kortstondige maar niet onbewogen koicarrière . . .

Martin on 30/01/2014 20:25

Sterkte aan de familie Martin !!!!!!!!!

Johan on 30/01/2014 20:44

Dat is lelijk Martin !
Kan jullie alleen maar veel sterkte toe wensen.
Koi is hierbij inderdaad niet zo belangrijk meer .

jack on 30/01/2014 21:57

Veel sterkte Martin en in het bijzonder voor jouw echtgenote Marie-Rosé.We leven allen met jullie mee!

Filip on 31/01/2014 00:45

Martin ik wens jullie veel sterkte en hopelijk kan er iets aan gedaan worden ,en altijd welkom om te praten jongen .grtjs ook aan jou vrouw .

paul on 31/01/2014 08:31

Wat een heftig bericht Martin, vanuit het hoge noorden wensen wij jou, je familie en jouw echtgenote Marie-Rosé veel sterkte toe!

Gr. Stephan + fam.

stephan on 31/01/2014 21:04

De reden voor probites is simpel: vraag Luc de prijs dan weet je genoeg . Voor dit geld krijg je goed koivoer nergens.

Over het voer zelf niets te klagen ze vreten het goed, groeien er goed op. Gezien ik aardig wat voer kan ik wel zeggen dat het goed voer is. Schuim/verkleuring, komt als je mij vraagt, door te veel vissen op te weinig water en te kleine filtering.

Ray on 01/02/2014 20:12