Vervolg van de mini mudpond.

Vervolg van de mini mudpond.De eerste vier hebben we gehad, de volgende zijn aan de beurt.

De eerste in het rijtje is de sierlijke en bekoorlijke shiro utsuri. Een shiro die alles heeft om mooi te worden. Als je het filmpje van nu, vergelijkt met het filmpje bij aankoop, dan zie ik toch de zeer mooie bodyvorming en de kandijkleurige kop die langzaam wit wordt.

Het sumi is zoals bekend teruggevallen in het warme water, maar dat zie ik nu al terugkomen, sinds de vijver op 18° staat. Ze is robuust, mooi gevormd en een perfecte tekening, maar blijkbaar vind niemand haar mooi....onvoorstelbaar....Haar groeiresultaat vind ik meer dan goed. Ze is nu 44 cm en komt van 28 cm.

De kohaku van Johan is met recht en reden een beul geworden. Met haar 53 cm behoort ze tot de grootste groeiers, maar helaas heeft ze haar vin gescheurd. Dit is netjes gehecht ondertussen en zal niet voor verdere problemen zorgen als het zo blijft evolueren. Zonde dat deze dingen gebeuren, maar het is nu eenmaal zo. Troost u, beide vinnen komen helemaal terug in orde. Bij binnenkomst was ze 40 cm.

De Kanno sanke werd eerste in Appeltern. Ze was toen 29 cm, en is ondertussen uitgegroeid naar 46 cm, een mooie score. Dit is het filmpje van binnenkomst. Het blijft een zeer mooie sanke om te blijven volgen, want volgens ons heeft ze nog veel in petto. Deze koi moet je nog eens bekijken als ze 70 cm zijn, en zal dan overweldigend overkomen. Er wordt me weleens verteld dat ze een te spitse kop heeft. Wij beweren echter dat de kop integendeel zeer lang en goed ingepland staat op de schouders met een lange en stevige backbone. Dit type zal je verrassen in de toekomst.

Een maruten kohaku van Hoshikin, altijd bovenaan mijn wenslijstje. Ze is van 34 naar 46 cm gegaan en zal hopelijk nog de 50 cm bereiken dit jaar. Zo kwam ze binnen, en vandaag of morgen zal er zich iemand over ontfermen, en zal het zich niet beklagen.

Dit is weer voldoende leesvoer voor vandaag, de rest zal in de loop van de volgende dagen worden voorgeschoteld.

Reacties

8 reacties tot nog toe

Wat een mooi project is dit, en Johan wat een super vis heb jij aangekocht. Dit gaat vast en zeker een enorme en mooie vis worden!!! De shiro, tja ik denk dat het wel bekend is dat ik heel verliefd op deze vis ben.

Arjan on 19/09/2012 10:54

Mooi project , mij wel bekent. De kanno sanke kan mij niet bekoren, kan ook aan het filmke liggen. de maruten kohaku hoshikin daarintegen wel.Luc , wordt er veel klei toegevoegd in het water? Proficiat Johan , de lengte heeft ze in ieder geval mee! De shiro, niet helemaal overtuigd...

kurt on 19/09/2012 13:12

@ Arjan,dan moet je jezelf eens kietelen met zo'n koi.
En ander doet het namelijk niet ;-)
Word wel een plaatje!
Kurt zijn opmerking aangaande de Shiro snap ik niet helemaal?!

Gr.Jack.

jack on 19/09/2012 18:38

@ arjan, verliefd, verkering vragen en hebben.
Zo moet het Arjan, ik zal je ermee wel helpen :-)

johan frentz on 19/09/2012 20:11

Toch straf die shiro's, het zijn echte toverbollen.
Toen ik het mailtje van Luc kreeg over het naaien werd ik wel even bleek.
Zal wel terug in orde komen hoop ik.

johan on 19/09/2012 20:28

@ Arjan, neem nu toch eens de koe bij de horens, jij fervente koifanaat. Meer dan verliefd op die shiro zeg je, het volste begrip hiervoor want het is in mijn ogen een prachtexemplaar in wording. Een goeie raad: niet alleen je zelf eens kietelen met zo'n koi zoals Jack zegt, maar ook je goed gevulde portemonnee eens zodanig kietelen dat deze tot een spontane zaad-(euh geld)lozing komt om deze koi aan de haak te slaan.
Just do it, and do it now!

@ Johan, ik had echt niet gedacht dat jij schrik had van naaien! Het is natuurlijk te zien wie of wat.

Martin on 20/09/2012 19:04

Martin,je bent je serieus aan het opwerken in dubbelzinnige zinsbouw.
Zo heb ik het graag.....

johan on 20/09/2012 20:48

hahahah die Martin, mooi gesproken! De aankoop is een serieuse hap geld, aangezien er ook een bakki op mijn verlanglijstje staat zullen er keuzes moeten worden gemaakt. Bij het volgende bezoek aan Luc zal ik de knoop door hakken.

Arjan on 21/09/2012 07:45