Voeren met pasta

Voeren met pastaGisteren ben ik weer begonnen met iets wat ik ieder jaar weer doe, namelijk voeren met pasta.

Of het beter is dan ander voer is mij niet bekend, en maakt voor mij verder niet uit. Het is meer een ritueel dat ik regelmatig doe, en waarvan ik zelf met volle teugen kan genieten.

De meeste koi die nu bij Interkoi zitten zijn nieuw, en kennen dus eigenlijk geen pastavoer. Als proef op de som ben ik dus in iedere vijver begonnen met het voeren van pasta, en de reactie van de koi kan je gewoon zien in dit filmpje.

Ze hebben het vlug door, en sommige koi worden zelfs heel uitbundig als ze bolletje voor bolletje pasta gevoerd krijgen. Het geeft een goed gevoel, dat in ieder geval. Je moet er ook je tijd voor vrijmaken, want je moet de pasta op de juiste manier klaarmaken, niet te nat, niet te droog, en dan moet je nog bolletje voor bolletje vastrollen en in iedere vijver afzonderlijk smijten.

Uitbundige vissen en een beetje zon doen wonderen, en maakt er toch weer een speciaal evenement van. Het grote voordeel is, dat je er ook het één en ander onder kan mengen. Dat kan gaan van honing tot muggelarven of krill, je kan zijderupsen in de blender steken en in de pasta mengen, ik heb het allemaal al geprobeerd...

Nu is het zo dat volgende week een lading muggelarven en krill binnenkomt, en daar heb ik nog een speciale voedermethode voor. Daarover later wat meer.

Reacties

8 reacties tot nog toe

Leuk om op reis de items te volgen.
@Martin,hebben zelfs thai massages! Hahaha. :)

kurt on 27/05/2013 11:41

Luc, wie is eigenlijk die verdorven onverlaat van een nieuwe rijke, die telkens als hij op reis is naar een Aziatisch land de Martin het vuur aan de schenen legt met uitdagende uitspraken over (al of niet erotische) lichaamsmassages? Ik vraag mij af wat zijn vrouwke daar zoal van denkt?

Och ja, nu gaat er mij ineens een lichtje op: de Kurt, is dat niet die half verwilderde schapenboer uit de Vlaanders die hier onlangs nog het nieuws gehaald heeft met één van zijn schapen in de rol van prijsbeest?
En nu gaat hij daar in één of ander Aziatisch land zelf even de beest uithangen. Dat hij maar oppast of ze pakken hem bij zijn jongeheer!

Dr. No on 27/05/2013 23:36

Die lading muggenlarven en krill van volgende week Luc, is die enkel bestemd voor gebruik in de eigen vijvers of ook voor de verkoop?
Ik vermoed dat de koi daar bij voldoende warm weer verzot op zullen zijn.

@ Kurt,
Laat die Thai massages u maar welgevallen, en trek u niks aan van de opmerkingen van die mysterieuze onbekende (een nieuwe klant van Luc?) in de vorige reactie. Want je weet: You only live once, not twice!

Martin on 28/05/2013 00:01

Gespleten persoonlijkheid noemen we dat .

Johan on 28/05/2013 07:57

Die kunnen ook voor verkoop dienen, maar ik weet niet of daar interesse voor is. Als het goed is krijg ik ze deze week binnen.

luc on 28/05/2013 14:14

Heb je het soms tegen mij Johan?
Dan zit je wel goed fout hoor, dat kan ik je verzekeren.

Martin on 28/05/2013 20:04

Echt Martin , dacht dat jij dr. No was.

Johan on 29/05/2013 08:07

Haha die reacties ,hier heb ik ook een paar moeilijke eters op het moment maar als ik bolletjes maak dan schieten ze ernaar toe .Ik had nog wat pasta voer in de vriezer zitten met muggenlarven enz doorgemikst maar je kan ook gewoon korrels voorweken (ja zelfs ook int weekend) en dan een bol kneden met lekkernijen .grtjs

paul on 29/05/2013 08:23