Voila, de klus is weer geklaard.

Voila, de klus is weer geklaard.Verleden week op en neer naar Japan geweest, een zwaar weekend gehad, en ondertussen de vissen opgehaald in Schiphol.

Ik moest me echter geen zorgen maken, want het waren allemaal dozen van Momotaro, dus dat geeft rust. Wat me wel opvalt is dat verschillende mensen nu achter Momotaro koi vragen, iets wat vroeger niet het geval was.

Er zijn echter geen Momotaro koi meer te koop, want de laatste werden vorige week verkocht voor zover ik weet, en de betere worden via de veilingen verkocht. Had ik plaats gehad, dan had ik er nog een 180 tal kunnen kopen, tosai van ± 40 cm. Er waren nog degelijke koi bij die je nog voor een aannemelijke prijs zou kunnen verkopen. De volgende keer moeten ze me maar een opdracht geven om koi te selecteren, dan kan ik dat voor die handelaars doen, die zelf niet naar Japan kunnen gaan.

Misschien zou ik daar zelfs meer aan kunnen verdienen, maar het is gewoon mijn ding niet. Ik ben nu eenmaal meer bekend voor mijn grote nisai van Momotaro, en daar wil ik het bij houden. Het geeft een goed gevoel, en mijn doelstelling van 150-200 koi van meer dan goede kwaliteit is bijna bereikt. Eigenlijk meer dan bereikt op dit moment, want als je ziet wat er allemaal rondzwemt....

Het was een ontspannen werkje om de dozen te openen en ik zag dat alles goed was. Even de temperatuur gemeten in de zakken. Deze was 17,8° wat precies overeenkwam met mijn 18° die ik voorbereid had. Nog even de PH schok opvangen, want die is gewoonlijk heel wat lager in Japan dan bij ons, en de koi konden vrijgelaten worden, nadat de vrouwtjes van de mannetjes werden gescheiden.

Ondertussen wat foto's en filmpjes genomen... en toen was het donker....

Eerst de zakken controleren
De koi acclimatiseren-01
De koi acclimatiseren-02
De koi acclimatiseren-03
De koi acclimatiseren-03
en toen werd het donker
lNog een prachtige kindai showa
en de klus is geklaard-01
en de klus is geklaard-02


Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Ben zeer benieuwd hoe dit er allemaal in levende lijve uit zal zien.
Word zaterdag weer ritje richting Arendonk.

leo on 24/04/2014 09:40

Zier er weer goed uit !

jack on 24/04/2014 09:49

Zeer mooi dat alles goed verlopen is ,ik kom zeker eens zien zaterdag.en hopelijk is het droog buiten ;) .grtjs

paul on 24/04/2014 11:10

Ik zie dat mijn vriendin de ginrin showa er ook is! Wat een beul!

Matthijs on 24/04/2014 16:49

Mooi weeral , weer iets om naar uit te kijken

Johan on 24/04/2014 21:37

Dat is duidelijk andere koek dan van het deeg waarmee Taniquibus onlangs zijn koeken had gebakken. Niet te vreten waren deze laatste!

Martin on 24/04/2014 23:01