Volgende serie opendeurdagen

Volgende serie opendeurdagenZoals beloofd, vandaag een volgende serie van koi die aangeboden worden tijdens de opendeurdagen.

Het zijn een aantal sanke van Sakai en eentje van de opensales van Momotaro. Een klein woordje van uitleg over deze sanke is misschien wel op zijn plaats.

Uiteraard ben ik mij bewust van het feit dat dit niet de grote kanonnen van Sakai zijn. Ik heb bewust voor deze koi gekozen omdat ik ze nog betaalbaar wil houden. Ik heb ook grote kanonnen aangekocht, maar die hebben dus ook andere prijskaartjes waar de meeste mensen op dit ogenblik van terugschikken.

Tijdens de winter zullen deze verblijven in de betonnen binnenvijvers. Ik heb deze sanke geselecteerd omdat ze op strategische plaatsen nog onderliggend sumi hebben zitten, en ik wil tevens proberen of ik dit sumi kan opwaarderen tijdens hun verblijf tot april.

Bekijk de koi ook goed op de filmpjes in YouTube. Je hebt op dit ogenblik de mogelijkheid om de snelheid in te stellen. Klik op het radertje en je ziet dat je de kwaliteit kan verhogen en de snelheid op 0,5 kan zetten. Zo kan je goed zien waar de sumi vlekken zich bevinden op de koi. Interessant om te zien. Tijdens het transport wordt de slijmlaag van de koi ook aangetast en verliezen de koi wat van hun kwaliteit. Vooral het shiroji heeft er onder te lijden. Tegen de opendeurdagen zal er al veel verbeterd zijn, maar tijdens de winter zal de huidkwaliteit opnieuw toenemen.

Op dit ogenblik kan ik reeds zien op de nieuwe filmpjes dat er bij meerdere al een duidelijk verschil is waar te merken. Door de sanke de tijd te geven om te evolueren, zou dit een geweldige leerschool kunnen zijn. Bovendien blijven het geweldige nisai om te zien. Het gedrag is op dit ogenblik optimaal, en door de prijzen democratisch te houden maak ik misschien vele mensen gelukkig. De tijd zal het uitwijzen.

sanke 1310032 - 59 cm

sanke SA-OS13-1016 - 53 cm

sanke 1310033 - 60 cm

sanke 1310035 - 59 cm

sanke 1310037 - 56 cm
Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Het zal moeilijk kiezen zijn want de aangeboden koi liggen dicht bij elkaar als het om kwaliteit gaat ,ik heb zelf iets met de 37 ! En in de bowl was ik ervan overtuigd .grtjs

paul on 05/12/2013 08:11

Die Momotaro sanke vind ik persoonlijk de mooiste van allemaal, maar in vergelijking met de Sakai concurrentie ontbreekt het een beetje aan lengte en groeipotentie. Dat is toch jammer...De 32 is voor mij de topper van dit stel.

Tom on 05/12/2013 09:26

De biochips zijn ondertussen aangekomen...

luc on 05/12/2013 11:44

@Tom: liever ne kleine plezante dan ne grote ambetante zeggen ze hier.

Marc on 05/12/2013 11:46

Tja Marc daar heb je een punt, maar die 32 kan ook heel plezant zijn he... Trouwens ook al woon ik in NL, ben in Belgie geboren dus ik ken het gezegde.... :-)

Tom on 05/12/2013 13:08

Ondanks alle (negatieve) kritiek die ik er tot dusver over gehoord heb, vind ik dit toch heel goeie sanke voor da

Martin on 05/12/2013 18:40

Oeps, zie niet in wat ik verkeerd gedaan heb, maar hierbij nogmaals mijn boodschap, en nu hopelijk volledig.

Ondanks alle (negatieve) kritiek die ik er tot dusver over gehoord heb (in de zin van, zijn dat nu wel sanke???), vind ik dit persoonlijk als sanke adept toch heel behoorlijke sanke voor dat prijsniveau. Trouwens, als ik heel eerlijk mag zijn, die kritiek kwam dan ook niet van de grootste koi/sanke kenners, wel integendeel, als dat voor mogelijke geïnteresseerden een troost mag wezen.
Kennelijk fixeren 9 van de 10 koiliefhebbers (althans in Vlaanderen) zich nog altijd op een momentopname, terwijl ze (wellicht bij gebrek aan kennis ter zake) geen oog hebben voor mogelijke toekomstige ontwikkelingen van de koi, en dit geldt volgens mij des te meer voor sanke, de zogezegd 'moeilijke' variëteit.
Akkoord, het is altijd een beetje een gok, een wissel trekken op de toekomst, maar toch . . .
In deze optiek chapeau voor Luc dat hij bij de selectie van deze exemplaren ook oog heeft gehad voor mogelijks positieve ontwikkelingen in de toekomst, vooral dan wat betreft het doorkomen van sumi op plekken waar het nu nog nauwelijks of niet te zien is.

Mijn top 3 van de hier gepresenteerde sanke, zonder enige twijfel:
1) 1310032
2) SA-OS13-1016
3)1310037

Martin on 05/12/2013 19:36

Martin... Als jij nou zondag bij de opendeurdagen komt dan wil ik deze wel eens samen in een bowl beoordelen in samenspraak met jou!

Matthijs on 05/12/2013 19:48

Martin , dat vind ik nu eens wijze woorden . Ik sta gewoon versteld van wat je hier verteld . Ofwel heb je iets gesnoven of anders ben je een stadium verder geëvolueerd in je Koi ervaring .

Johan on 05/12/2013 20:34

@ Johan,
Het is niet of . . . of, maar en . . . en.
Iets gesnoven? Ja, toevallig misschien de feromonen van mijn vrouw die pas terug is van een weekje Turkije samen met haar zus, en dus zonder mij :-).
Een stadium verder in koi ervaring? Jazeker, ook ik leer nog elke dag bij, en dat des te meer als ik onterechte kritieken van niet kenners moet aanhoren, want dat maakt mij bitsig en dubbel alert voor de achterliggende waarheid.

@ Matthijs,
Dat zou ik maar al te graag doen, of bedoel je nu dat je het niet eens bent met de door mij genoemde favorieten?
Echter, je weet wel dat ik hoegenaamd geen ochtendtype ben, dat zondagvoormiddag voor mij dus moeilijk ligt en dat ik daarom zaterdag(namiddag) reeds naar de opendeurdagen ga.
Maar omdat je het zo lief vraagt, heel misschien kom ik op zondag nog eens terug, zeker als ik op zaterdag op mijn 'honger' zal gebleven zijn, en dat mag je vrij letterlijk nemen . . . :-).


Martin on 05/12/2013 22:18

Martin , voor wat het waard is, maar ik kom ook op Zondag.
Dus het voorstel van Matthijs lijkt me wel wat!

jack on 06/12/2013 10:49

Ik zal er ook in de namiddag zijn!... en of ik het met je eens ben... one way to find out ;)

Matthijs on 06/12/2013 21:43