Voor wat het waard is.

Voor wat het waard is.Creativiteit wijst in het algemeen naar een vermogen om iets nieuws te scheppen. Als men niets doet, kan men ook niets misdoen...

Ik hou ervan om bepaalde ideëen uit te werken en te proberen. Mislukt het, prima...heeft het een goed gevolg dan geeft het je voldoening.
Ik kreeg onlangs het idee om iets heel stom te doen en uit te proberen, en vind dat het een goed resultaat geeft, daarom de titel "voor wat het waard is..."

Iedereen heeft wel een stoofpotje ter beschikking, ofwel van House of Kata, ofwel van Aquatic. Hier heb ik gewoon op verder geborduurd en in combinatie met informatie die ik kreeg van mijn Duitse vriend, heb ik iets nieuws uitgeprobeerd waarvan ik vind dat het goed resultaat geeft.

Al enkele weken maak ik de volgende soep klaar: Ik vul het potje voor de helft met water. Dit vul ik voor de rest met melkzuurbacteriën en een half flesje donker bier voor de fermentatie. Tenslotte doe ik er nog bacterial feeding (een scheut) of Biota complete erbij. (een schepje)

Ik laat dit een dag inkoken, zodat de melkzuurbacteriën tot ontkieming komen terwijl het bier de gisting in de gang kan zetten en het voedingssupplement de boel moet ondersteunen. Dan is het klaar voor gebruik.

Het geheel doe ik nu om de 3-4 dagen in de filter, zoals je kan zien in dit filmpje dat ik gisteren heb gemaakt. Hou er rekening mee dat ik alles gefilmd heb met in de ene hand mijn camera en de andere hand moet ik de handelingen uitvoeren, dus hoogstaand is het niet. Het is echter wel duidelijk.

Ondanks het feit dat het nu niet de beste periode is om het water goed te houden met al de mogelijke algen, zie je op het einde van het filmpje dat het water precies gepolijst is. Het geeft mij een bijzonder goede indruk, en ook de koi zijn heel ontspannen.

Dan komt natuurlijk de vraag of het iets goed is of niet. Het zijn zo van die dingen die onder de noemer "een goed gevoel" vallen. Dit echter is iets wat ik ga blijven doen, want het geeft me niet alleen een goed gevoel, het geeft me een bijzonder goed gevoel, waar ik dagelijks mijn werk wel in wil steken, zolang het resultaat voor mij zichtbaar blijft.

Ik zou dit nog kunnen aanvullen met een extract van groenten zoals look, aardpeer, peterselie of andere toestanden, maar vind dit momenteel nog niet nodig. Voor wie het wel wil proberen in de toekomst, bestel het via deze link en ik zorg dat het klaarstaat. Je kan het natuurlijk ook op laten sturen. Wie het minstens 2-4 weken wil uittesten zou me wel zijn bevindingen moeten meedelen.

Nog een klein prijsvraagje...Wie kan er zien welk donker bier ik in dit geval heb gebruikt. Oplettende mensen zullen het zeker en vast vinden. In ieder geval is gewoon tafelbier het beste...

Reacties

9 reacties tot nog toe

zonde van het biertje, haha.
mooi filmpje

johan frentz on 18/07/2014 08:21

Zou het dit kunnen zijn......La Trappe tripel.

Filip on 18/07/2014 08:46

inderdaad, een vleugje Nederlands bier...

interkoi on 18/07/2014 09:08

Had dit gevonden na enig wat zoekwerk...La zien staan en ook twee p's en mijn opzoekingswerk was begonnen (alle soorten bieren).ben nochtans geen bierdrinker-;)

Filip on 18/07/2014 09:39

En de Koi ontspannen in polonaise door de vijver...

jack on 18/07/2014 10:10

Ik voel mij ook altijd stukken beter na 3 of 4 biertjes, al ziet het vijverwater er voor mij dan eerder wat troebel dan gepolijst uit . . .

@ Tom, kijk nog eens naar de Reacties op het nieuwsitem van 14 juli jl.
@ Marcel D, idem dito.

Martin on 18/07/2014 10:44

Luc zijn zwembad wordt groen , mijn vijver wil niet , Martin hoe laat jij deze groen worden aub zeg het mij .

Johan on 18/07/2014 11:16

Luc; ik heb hier nog goede resultaten met magere yoghurt ook iets
wat ik van u weet dus hou me op de hoogte.
gr bart

bart on 19/07/2014 12:09

Hoi Luc,

Gisteren heb ik zoals je weet Biota bacteriën meegenomen en melkzuurbacteriën. Thuis gelijk aangemaakt en om 22:00 uur in de filters gedaan ik weet dat het 24 uur moet pruttelen maar heb gezien de hoge nitriet- en ammoniawaardes hiertoe besloten. Deze waardes zijn ontstaan na het paaien van de koi. De waardes meet ik met de Seneye en de Exact Eco-check.

Nitriet was 0,016
Ammonia was 0,036
Ph was 7,54
Nitraat was 9,3 is nu 6,1

Vanochtend waren alle waardes weer 0 .
Wat mij betreft is Biota topspul !!!!

Jos Elands on 27/07/2014 19:08