Voorbereiding op Appeltern

Voorbereiding op AppelternGisteren namiddag hebben we na het ophalen van de koi ook even tijd gemaakt om onze koi te selecteren voor de show.

Maar vooraleer daar wat over te zeggen, nog gauw een overzichtje van de koi die Arendonk hebben verlaten. Vooreerst is er de muto van Johan, een showa die nooit zal vervelen, en altijd plezier zal geven: Muto showa. De alombegeerde neusjes van Momotaro: Neusje van Momotaro, daarbij nog een mooi vierstapspatroon op een hagelwit lichaam. En laat ons deze inazuma showa niet vergeten: Inazuma showa . Helaas was de vin ingescheurd tijdens het transport. Dit werd vakkundig gehecht door Sam Gibbs, en hopelijk/vermoedelijk komt dit tot een goed einde. Ik heb al ergere dingen meegemaakt. Het is wel een spannende showa om te blijven volgen.

In de namiddag hebben we alle bakken door elkaar gerommeld om tot een selectie te komen voor de show. Wel slecht nieuws is het feit dat de maten van de koi niet goed zijn, niet bij één, maar bij allemaal. Ze zitten allemaal rond de 59-60 cm, perfect voor Arcen, slecht voor Appeltern, omdat de maatvoering daar tot 65 cm is, en dat verschil is groot. Ze moeten het dan maar met de kracht van hun klasse doen.

Wat ik wel plezierig vind, en dit wil ik duidelijk aan de mensen laten zien, is het feit dat ik allemaal koi meeneem die wij persoonlijk als nisai hebben aangekocht, en verder door ons werden grootgebracht. Ze zijn op dit ogenblik nog niet 100% klaar voor de show, maar dat vinden wij persoonlijk niet zo erg, we zullen onze prijsjes wel pakken. Maar zo laten we eigenlijk het resultaat van onze kennis zien, en laten we ons niet verleiden om dure prijswinnaars aan te kopen, want zeg nu zelf...dat is geen kunst....

We hebben een 25-tal koi geselecteerd die vandaag de binnenbakken bezetten, en daaruit zullen we een selectie maken voor de show. Ik neem geen kandidaat GC mee, want ik heb verleden jaar gezegd dat ik Shiba Zakura uit de competitie haal, en dan doe ik dit ook. Spijtig dat ik Ytashi niet mee heb mogen nemen, want dit is in mijn ogen een fenomeen, en zeker een prijswinnaar, al was het alleen maar door haar verschijning. NIet getreurd, binnen 2 jaar zal ze opnieuw haar neus laten zien....patience is a golden advice.

Vandaag is het fantastisch weer zo te zien. Het is nu 7.30 uur en de zon straalt. Hou nog wat rekening met de omleiding in Arendonk en jullie zijn allemaal welkom vandaag....(zie dit nieuwsitem voor verdere uitleg van de route die je moet volgen.

En nog wat filmpjes van mogelijke kandidaten voor Appeltern.
Enkele showa
Daredevil
kumunryo
The beauty not the beast


Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Ik voel me strijdlustig vandaag....Stephan, bedankt voor je goede raad, het helpt...
De laatste foto van de showa is speciaal voor Arie, want deze gaat zeker niet mee naar de show.

luc on 01/05/2010 07:42

Luc wat heb jij prachtige vissen.

Jos A. on 01/05/2010 07:43

Hoi Luc,
Gaat koi foto 17 ook naar de show en hoe groot is ze nu?
Rob.

Rob on 01/05/2010 09:26

Koi nummer 17 gaat mee naar de show vermoedelijk. Ze is nu rond de 60 als ik me niet vergis, maar Ben heeft die gemeten geloof ik. Ze is ondertussen wel 100% vrouwelijk bevonden, want het kuit begint al aardig te vormen, met het bekende gevolg.

Trouwens nog een kleine verrassing: Deze sanke blijkt ook een vrouwtje te zijn....

Ik laat hier trouwens maar een paar vissen zien, want ik heb er 25 geselecteerd, maar tegenover andere jaren laat ik ze nu niet zien.

luc on 01/05/2010 09:38

luc,

help me ff....uit welk nieuwsitem was deze showa ook alweer?

gr

arie on 01/05/2010 18:29

Het artikel waarin Daisuke beweert dat het hi goed komt...terwijl wij vonden dat het hi absoluut slecht was...

luc on 01/05/2010 19:05

he luc,ik hoop voor jullie dat je met veel prijzen en bekers naar huis mag komen,zitten zeer mooie showa's bij

rudy on 01/05/2010 19:10

Prachtige kanonnen Luc !

Jeroen on 01/05/2010 20:43

Beauty not the beast MOET mee hoor Luc,prijzepakker!
Daredevil zou ook zo maar kunnen....
Toch geen Shiba op de show is jammer,wel begrijpelijk.

Gr.Jack

jack on 02/05/2010 12:41

Shiba heeft haar plicht gedaan. Zij gaat in de loop van de volgende weken naar een perfecte 65 kuubs vijver naast Ytashi, Panda, en nog enkele van die wonderen van de natuur. En wie weet.....

luc on 02/05/2010 14:00

Het exacte volume is 73cub, waar momenteel een 12 koivriendjes haar ongeduldig opwachten. Dat geeft een 5600lt per koi en is een hoeveelheid water wat ik voor ogen had.
En de show zal zeker niks tekort komen als ik de schitterende kois zie die Luc daar voorstelt. Wat een boost van kwaliteit zwemt er rond in Arendonk.

willy on 03/05/2010 11:13