Voorbereidingen voor de winter

Voorbereidingen voor de winterHet is nog wat vroeg, maar volgende week vrijdag vertrek ik naar Japan en dan is het ondertussen misschien al gaan vriezen, maar ik heb mijn overkapping reeds klaar gemaakt.

Mijn eerste dankwoord gaat naar onze Rudy, want die heeft het idee aangebracht om polycarbonaatplaten op deze manieer te gebruiken bij mijn vijvers, dus bij deze, bedankt Rudy.

Het was in principe vrij simpel. Ik heb de bestaande omheining gewoon vastgeklemd met serganten aan de zijkant. Hier heb ik L-ijzers ingelegd van 5 cm hoogte, en daarna heb ik de platen erin geplooid, met de UV kant naar beneden, zodat de algskes nog verder kunnen groeien eventueel. Eenmaal de platen gelegd, heb ik doctape over de platen geplakt en de overkapping was klaar. De grote platen ging eenvoudig, bij de kleine platen was de spankracht toch nogal flink. Nu nog even een voorkant zagen met de dikke peerzaag en het geheel is volledig afgesloten, en toch komt er voldoende lucht in de overkapping door de 2 cm opening onder aan de zijkanten van de omheining. Het lijkt wel een schip, zo van die boten die op het kanaal varen, als je het geheel langs de zijkant bekijkt.

De bakki showers heb ik omwikkeld met noppenfolie, maar of ik ze tijdens de winter laat draaien, dat weet ik nog niet. Ik hoop zo het water op 11°-12° te houden in de winter, ook mede door de continue overloop met water dat uit de grond komt (=14° van 218 m. diepte). Zoals je kan zien wordt er goed voor de visjes gezorgd. Nu gaan we nog wat kampioenen proberen aan te kopen in Japan. De binnenbakken staan al lekker op temperatuur te draaien, dus laat maar komen die handel...

Wil je ook een filmpje zien van mijn installatie vandaag ? Dat kan:
grote overkapping - kleine overkappingToch nog even vermelden dat ik straks een geweldige kohaku op de site ga plaatsen. Dit is volgens mij een geweldenaar van formaat. De prijs is zeker in balans met de kwaliteit en ik denk dat er hier serieus wat toekomst in zit. Ze is in ieder geval de moeite waard.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

zo luc
laat die winter maar komen jullie zijn er klaar voor
dit bouwwerk zullen de vissen zeker waarderen

groeten michel en pascale

interkoi brakel

michel (interkoi brakel) on 11/10/2008 18:14

he luc,dat ziet er zeer goed uit,bij mij ligt de overkapping er ook al op.de koi's zullen het toch iets warmer hebben dan zonder overkapping he.

rudy on 11/10/2008 18:34

Wauw Luc, dat ziet er goed uit zo! Laat de winter maar komen!

Ton on 12/10/2008 11:18

Helemaal goed. Is het al zo koud?Zal gauw eens naar mijn kindjes informeren.,
Het is hier 36 graden ook niet echt lekker.

gr uit Sri Lanka

Rody

Rody on 13/10/2008 20:58