Vraag het aan Mike.

Vraag het aan Mike.Misschien hebben enkelen het onder jullie al gezien, maar vanaf gisteren is er een onderdeel toegevoegd, "vraag het aan Mike".

Ik krijg regelmatig vragen over eten voor koi. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik daar niet voldoende verstand van heb, buiten het normale bekende.

Vanaf het prille begin van Interkoi, heb ik bijna altijd voer gekocht van Nedkoi, met name "Frostbites" en "Probites". De reden hiervoor is vrij eenvoudig...de reden noemt Rini Groothuis, die zweert bij de kwaliteit van dit voer.

Het is niet de bedoeling om publiciteit te maken, ondanks het feit dat deze natuurlijk altijd is meegenomen, maar wel om specifieke vragen beantwoord te krijgen. De koiwereld is een steeds veranderende wereld. Dit wil zeggen dat de koiliefhebbers van vandaag, opgevolgd worden door nieuwe koiliefhebbers, en hun leergierigheid is even hoog als die van de koiliefhebbers van vroeger. Je hebt dus als het ware altijd een circel die zich telkens herhaalt.

In het onderdeel "vraag het aan Mike", kunnen jullie dus specifieke vragen afvuren, waar Mike een onderbouwd antwoord op zal moeten geven. Laat ons nu niet gaan vragen, wat is het beste voer, want dat is natuurlijk geen verstandige vraag. Het is ook niet de bedoeling om bepaalde voersoorten met elkaar te gaan vergelijken. Het is de bedoeling om dieper in te gaan op de materie, en op die manier misschien antwoorden te krijgen op specifieke vragen.

Als je rondom je kijkt, naar shows gaat, dan is het koivoer overheersend. Ik weet dat ik het niet mag zeggen, maar het heeft me altijd gestoord, in die zin, dat als er zoveel verschillende merken zijn, dat er ook goede handel in moet is. Daar heb ik in principe niets tegen. Het enige waar ik problemen mee heb is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Misschien brengt dit onderdeel wat meer inzicht in het voeren van koi, hoe we er mee om moeten gaan, en vooral waar we op moeten letten en wat belangrijk is.

Ik wil van de gelegenheid ook even gebruik maken om mensen die verstand van zaken hebben, en die zich open willen stellen voor het onderdeel "vraag het aan", zich altijd mogen melden. Kennis maakt macht, en het is altijd een meerwaarde om kennis op te doen. Het is wel zo, dat ik zelf moet overtuigd zijn van hun kennis, en dat ze een meerwaarde betekenen voor de website. Misschien dat mijn lezers een voorstel hebben betreffende de vragen die zij zich stellen en willen beantwoord zien.

Als toemaatje wil ik ook nog even vermelden dat ik gisterenavond een telefoontje kreeg van de zaakvoerder van de firma eurokooi, om me te bedanken voor de vrijblijvende vermelding in het nieuwsitem van gisteren over de overkapping van Jos en Lisette.

De man werd gisteren overrompeld met bezoekers op zijn website, zodat hij ging onderzoeken hoe dit kwam, en uiteindelijk zag, dat dit door mijn vermelding in het nieuwsitem kwam. Tegelijkertijd kreeg hij ook vele aanvragen voor dergelijke overkapping.

Ik kan het zeer op prijs stellen dat deze persoon mij hiervoor persoonlijk bedankte, want dat siert de mens, en zegt ook iets over zijn karakter, maar nog meer over zijn bedrijf. Ik ben ook blij dat deze vorm van publiciteit een realistische meerwaarde is, en als mensen de moeite dan om even te telefoneren, dan ben ik verheugd en is de vermelding met nog meer plezier gedaan.Reacties

13 reacties tot nog toe

Aha dat is een goed idee want er bestaan nogal wat misverstanden in de koiwereld ivm voer .Ik heb ook al verschillende vragen gesteld aan DE MIKE en altijd een uitgebreid antwoord gekregen ,grtjs

Paul on 08/01/2013 08:47

Hoi Paul, stel de vragen dan opnieuw, dan kunnen wij ze ook mee lezen, en misschien er iets van leren.

luc on 08/01/2013 09:03

A oke ik zal eens een moeilijke vraag stellen haha .grtjs

paul on 08/01/2013 09:14

Zeer mooie toevoeging aan de website. De visie van Mike kan ik me wel in vinden, heb vaker naar presentaties van hem geluisterd altijd erg interessant.

Ik heb wel een vraag voor Mike maar er is geen link zoals bij Rini.
Ik kan de vraag dus nog niet stellen.

Ray on 08/01/2013 10:05

even op F5 drukken Ray, zodat de website vernieuwd wordt. Je opent de website vanuit een cache, en dan ontvang je nog de oude gegevens. Dus F5 drukken en onder de foto van Mike zul je en knop zien met "vraag het aan Mike"... probleem opgelost

luc on 08/01/2013 11:08

Ik vind ook wel dat er weinig reclame gemaakt word van probites maar hier doet interkoi weer een goede zet mee ,ik denk ook waarom iets van japan laten komen als het geld beter kan gestoken worden in een perfecte samenstelling/ingrediënten .Alstublieft

paul on 08/01/2013 11:27

Ik ben een probites gebruiker voor elke watertemperatuur de juiste voeding
en GEEN watervervuiling
gr Bart

bart v.s on 08/01/2013 17:43

Hi Mike,

wat leuk als vraagbaak op de site van Interkoi, zal straks ook een vraag stellen welke redelijk basic zal zijn maar misschien bij meerdere mensen speelt.

Voer mijn koi o.a. met het voer van Mike en ben hier zeer tevreden over en de koi ook want ze eten het voor zover ik het kan beoordelen erg graag.

Luc, het siert jou ook als persoon dat je met enige regelmaat reclame maakt voor andere bedrijven. wij werken ook op deze manier en kan elkaar wellicht op die manier versterken.

stephan on 08/01/2013 21:47

Luc, kan net zoals Matthijs aangeeft geen vraag stellen aan Mike, heb internet opnieuw opgestart en op F5 gedrukt maar er veranderd niets?

stephan on 08/01/2013 21:55

Als je onder de foto klikt, lukt het wel.

Johan on 08/01/2013 22:31

Ik ben nu 4 jaar koi-bezig en elk jaar een ander voer, maar ben gestopt met wisselen, daar ik de beste resultaten bereik met Probites Sinking, voor mij de beste body grower. Lengte is makkelijker dan in verhouding meteen ook een goede body. Daarbij is glans en huidkwaliteit en ook waterkwaliteit steeds goed.

Paul van Laarhoven on 09/01/2013 16:00

leuke foto Mike speciaal naar de kapper geweest zeker.

john on 09/01/2013 20:08

@ John,

Neen, toch niet hoor, wel naar een tandsmid om het spleetje tussen zijn bovenste snijtanden te laten bijwerken zo te zien.
In België zijn vele grote en bekende figuren gezegend met zo'n weergaloos spleetje, weet je wel, naar het schijnt een teken van voornaamheid, wijsheid, intellect en succes. En blijkbaar heeft Mike zich hieraan gespiegeld! :-)

Martin on 11/01/2013 23:32