Vragen staat vrij

Vragen staat vrij

Soms wonen klanten veraf en is het normaal dat ze vragen om even hun koi te mogen bekijken via een filmpje.

Ik heb daar geen problemen mee, en doe dit met plezier als het uitkomt en als er tijd is. De laatste weken was het hectisch, maar het ergste is voorbij, dus tijd begint terug beschikbaar te komen.

Bovendien is het ook een goede gelegenheid om de koi die gebowld worden te controleren en een afstrijkje te maken.

Gisteren was het de beurt aan een Kohaku van Sakai FF die vorig jaar in oktober werd aangekocht. Dit zijn koi die volgens mij velen willen hebben ! Ik denk dat deze een goede toekomst tegemoet gaat.

Als schoonheid een ideaal is, dan mogen deze 2 tosai daar toch zeker bij gerekend worden nietwaar ? Sanke 1604006 en Showa SH-V16-477, beiden aangekocht op de veiling van Momotaro, en binnenkort vertrekken ze naar het hoge noorden.

Het sanketje behoorde tot de serie die op het laatst van de veiling nog aangeboden werden door Maeda San, en waar ik even diep in de ogen van Narita moest kijken, zodat hij zou stoppen met bieden…en dat is realiteit, geen verzinsel. Laat het misschien, of vermoedelijk, een mannelijke sanke zijn, maar wat een patroontje !!! Laat ze maar komen….

Ik word tegenwoordig regelmatig gecontacteerd met Franstalige aanvragen. Gelukkig spreek ik ook een mondje Frans. Deze showa zal misschien nu niet teveel sumi hebben, maar geloof me, volgend jaar ken je haar niet meer terug en zal het sumi overweldigend zijn toegenomen. Het hi is misschien van goede kwaliteit, maar er liggen 2 mindere zones in, en dat zal misschien de reden zijn dat ik haar heb kunnen aankopen op de veiling…so what…voor die prijs is het een weggevertje. (prijs is 950 euro)

Op speciaal verzoek voor een klant die bijzonder gecharmeerd wordt door grootte, is een sanke met een patroon dat minder gewaardeerd wordt, geen enkel probleem. Dit soort koi is echt voor de liefhebbers van groeikanonnen, en deze koi zullen hun charme pas uiten als ze 70+ zijn, of groter en niemand zal dan nog over het patroon zeuren.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml