Wat een drukte.

Wat een drukte.Ik was nog niet open of ik had bijna 30 mensen over de vloer. Het was dan ook een drukke dag vandaag.

Mijn water was echter te groen, zodat ik mijn beste vissen niet kon showen, en dat is toch een groot nadeel. Niet getreurd, want als ze de koi graag hebben, dan komen ze wel terug. Maar nu iets anders...

Zoals bij de meesten bekend, hou ik altijd nog enkele koi achter voor de verkoop. De besten hiervan gaan bij Ben in de vijver.
Waarom doe je dit zul je je afvragen ? Heel normaal….de vissen komen stukken beter uit deze “special treatment” vijver dan waar ik ze ook mag houden. De metamorfose van deze koi is enorm. Er is slechts plaats voor een 5-7 tal vissen, maar het is telkens de moeite om deze weer via de site te promoten.

Laat ik nu eens Ben niet in het zonnetje zetten, maar Riny, zijn vrouw die iedere dag eigenlijk de zorg van de koi voor haar rekening neemt. Zij zorgt ervoor dat Ben zijn ding kan doen, en dat de koi op tijd verzorgd worden, hetzij met een sneetje bruin brood, hetzij met een appelsientje of iets anders, het resultaat is dan ook optimaal. Samen met onze kennis, zorgt dit voor baanbrekende resultaten.

De koi die nu aangeboden worden zijn dan ook van uitmuntende kwaliteit. Er is ook een zekere samenwerking of sympathiewerking tussen Interkoi en Van Keulen, want de 2 kohaku werden door Ben en Jeroen speciaal uitgekozen. Een aantal weken geleden is Ben trouwens op bezoek geweest bij van Keulen, en hier had hij deze 2 kohaku tosai aangeschaft.

Ben vertelde me ook alleen maar positieve dingen over Jeroen, wat al uitzonderlijk is voor Ben, maar er was duidelijk sprake van een groot respect. De 2 kohaku waren het resultaat van dit bezoek, en ik moet zeggen dat de kwaliteit buiten kijf staat. Eventuele kopers zouden ermee akkoord moeten gaan dat de koi op het einde van het jaar ook geupdate worden voor het NVN blad, dit even terzijde, maar we moesten het even vermelden.

Deze koi worden verkocht met de mogelijkheid om de koi in deze “special treatment” vijver te laten verblijven tot begin oktober. Indien gewild mogen ze ter plaatse bekeken en gebowld worden na afspraak. Wij maken ons sterk dat de verbetering van alle koi hier aangeboden nog sterk zal toenoemen tegen het einde van dit jaar. Met name zal de lengtegroei nog toenemen met 5 cm en we zullen er zorg voor dragen dat de teri en het hi van uitmuntende kwaliteit zal zijn. Wij beschouwen het als een gok zonder risico.

De spikkel heeft met zijn 76 cm een onvoorstelbare sprong voorwaarts gemaakt. Het is echter niet alleen zijn groei, maar vooral de body en huidkwaliteit is enorm. De teri spat er vanaf en de fukurin zal de koi als het ware boetseren tot een kunstwerk. Zijn spikkels zullen hem vergeven worden, en omdat haar naam “de spikkel” deze koi oneer aandoet, noemen we ze vanaf vandaag Keiko. Ze is juist 3 jaar geworden (geboortedatum 27-07-2008). Wat deze nog in haar mars heeft is onvoorspelbaar, en wij dromen van 3 cijfertjes, maar ach, double nine is ook al niet van de poes...

De showa hier vermeld is uit de mako bloedlijn, en als je goed kijkt naar het perfecte kiwa, de uitmuntende teri, het juist getinte hi, in combinatie met het sumi dat als chinese inkt de koi omtovert tot een juweeltje in wording, dan spreek ja van topkwaliteit. Dit is pure klasse, en als ik dit momenteel in Japan moet kopen, dan betaal ik me blauw…Wie ooit zwartneusje gekend heeft, een koi die momenteel nog altijd in Zwolle rondzwemt, kan hier het superlatief van zwartneusje aankopen…

Bekijk en bewonder, en mensen die graag één van deze koi aankopen, moeten rekening houden met een redelijk, maar toch betaalbaar prijskaartje….Ik zet alle koi met filmpjes hier nog eens op een rijtje:

Showa Momotaro 54 cm
Showa Momotaro54 cm
Sanke Torazo 46 cm
Kohaku Isa 43 cm
Super Kohaku Isa 44 cm
Keiko, onze lieveling

Meer afbeeldingen

Reacties

1 reactie tot nog toe

Geweldige kohaku's en die sanke van Torazo is er 1 naar mijn smaak! Ik neem aan dT deze niet lang te koop zullen staan!

Ton on 14/08/2011 18:17