Wat een fantastisch cadeau...

Wat een fantastisch cadeau...Het was een zeer vermoeiende dag voor mij.

Ik was reeds vanaf 6 uur bezig met de boekhouding van de jongens, en ik was behoorlijk ziek. Helaas kan ik het me niet permiteren om in bed te blijven liggen, dus doorgaan maar...

Krijg ik me vandaag toch een fantastisch geschenk in de vorm van een verse "langoust". Ik weet niet hoe het komt, maar ik krijg van mijn klanten de meest fantastische geschenken aangeboden, gaande van een pen tot een landkaart, prachtige wijn en nu weer een langoust. Ik ben jullie er allemaal ontzettend dankbaar voor, alhoewel ik het niet begrijp waar ik het aan verdien.

In ieder geval was het zo dat ik s'avonds toch nog een speciale kookketel moest forceren om onze langoust erin klaar te maken. Wij hebben een inductie kookvuur, en niet iedere ketel was geschikt om hierop te koken. Onze ketels waren helaas te klein, want het was een serieuze langoust.

Tenslotte zijn we bij mijn schoonzus een grote ketel gaan lenen, naar mijn schoonmoeder gereden om de kreeft te koken in een lekkere bouillon en we hebben onze langoust dan thuis verder afgewerkt. Dit hebben we gedaan door de langoust te grilleren in onze oven met zelfgemaakte kruidenboter. Samen met vers gebakken broodjes en een heerlijke fles witte chardonnay was dit een onvergetelijk feestmaal.

Het was in één woord heerlijk.
Bedankt uit de grond van ons hart Rody en Lotty, het was het geslaagde recept voor een uitputtende dag. We hebben er beiden ontzettend van genoten.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

luc die kreeft ziet er op dat bord beter uit als gisteren in die bak

roland on 13/11/2007 07:47

hallo Luc,

blij dat het je gesmaakt heeft.

Was gisteren wederom een waar genoegen.
Zeer indruk wekkend systeem wat je hebt opgezet.

De Tancho overtrof onze verwachting en zijn bijzonder blij met haar.

Ook leuk dat Rini er was. Interessante man met kennis van zaken.
En wat een walvis die Kohaku van hem

We houden contact.

vr gr

Lotty en Rody

rody on 13/11/2007 08:41

Luc,
koi houden is een passie, een verslaving. Wat je ook koopt, iedere koi wordt met liefde gekocht. En dan wil je ook het beste voor je troeteldieren.
Hierover kunnen praten , info krijgen, kennis delen, foto's uitwisselen..... maakt dat onze hobby een veel socialer karakter heeft dan we denken.
En deze belevenis , de passie voor koi,het zoeken naar het beste, vinden wij terug bij u en rini. Dus is een presentje nu en dan , zeker dik verdiend.

Als het natuurlijk allemaal wat te veel wordt, en ik zie dat de kok goed werkt heeft geleverd, dan willen wij allen natuurlijk graag komen helpen smullen, niet koivrienden?

Willy on 13/11/2007 14:05

Luc,

misschien een leuk opzetje voor komende zomer. Bijv bij de opening van je nieuwe project. Feestje met drankje, goede conversatie, goed gezelschap en goed voedsel.
Wil ik wel sponseren met wat producten. Natuurlijk niet met langoesten maar genoeg andere tongstrelende heerlijkheden die wij kunnen presenteren.

Misschien iets om over na te denken.

gr


Rody

Rody on 13/11/2007 14:17

Maandagmorgen hadden Lotty en Rody die langoust meegebracht. Wat een kanjer! Bij het openen van de box kreeg ik onmiddellijk visioenen van dampende langoust, gekookt in verse bouillon en gegrild met home-made kruidenboter. Als in een fata morgana zwellen mijn smaakpapillen op bij de gedachte dat deze gastronomische verrukking zich onder mijn gehemelte bevindt en in een zee van tongstrelende prikkels spoel ik de laatste restjes weg met een koele chardonnay.
Bruusk word ik achter mijn pc op dinsdagmorgen om half acht wakker geschud: een mailtej van Luc. "Die langoust was echt heerlijk. Spijtig dat je niet kon meegenieten".
Poeh, van je vrienden moet je het maar hebben! Zo'n langoust maar helemaal zelf opeten.
O ja, het mailtje had nog een vervolg: "was goed ziek vandaag. heb ik van iemand over gekregen".
Ha, God straft onmiddellijk!
Rini

Rini on 13/11/2007 21:56

Rini,
Bij het opeten van de langoust ging er geen seconde voorbij zonder schaamtegevoel voor het klakkeloos opeten van dit achtste wereldwonder. Er ging geen seconde voorbij zonder dat ik aan jou heb gedacht. Het is me uiteindelijk toch gelukt, en met het doorspoelen van de laatste restjes met een koele Chardonnay, was ik blij met de gedachte dat het "geen" seconde was... anders zou ik mateloos geschaamd hebben. Maar nu kan ik enkel maar zeggen..."chapeau" Rody en Lotty voor dit godsgeschenk....

luc on 14/11/2007 06:49

Een beter recept is volgens mij niet voorhanden om er weer bovenop te komen :-)
mvg
Ton

Ton Janssens on 16/11/2007 06:22