Wat heb ik toch met Momotaro...

Wat heb ik toch met Momotaro...Ik kan het niet uitleggen, maar elke keer wordt ik weer verliefd op de Momotaro koi.

Soms krijg ik de neiging om naar andere kwekers te kijken, en dan vind ik dit ook fantastische vissen. Neem nu Sakai Hiroshima, een prachtige kweker met prachtige vissen, maar telkens kom ik terug naar Momotaro.

Ligt het nu aan de sierlijkheid of aan de uitstraling, ik weet het niet, maar ik kan hier urenlang naar kijken zonder ze moe te worden. 2 Andere kwekers hebben bij mij hetzelfde effect, zij het in iets mindere mate, en dat zijn Oyama met zijn prachtige showa's, en Yamatoya met zijn prachtige kohaku's.

Ik heb daarom ook een aantal foto's van de Momo's op de site gezet. Niet van hoogstaande kwaliteit, maar gewoon uit de losse pols genomen van behoorlijke afstand.Ik hoop dat je hiervan evenzeer kan genieten als ik. Daarnaast heb ik ook nog enkele filmpjes op de site gezet onder de volgende links:

Momotaro 5 december_01
Momotaro 5 december_02
Momotaro 5 december_03
Momotaro 5 december_04
Momotaro 5 december_05
Momotaro 5 december_06
Momotaro 5 december_07

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Wat een een schoonheid wat een kleuren!!
mvg
Ton

Ton Janssens on 06/12/2007 08:43

wat heeft momotaro dan wat sakai niet heeft

ROLAND on 06/12/2007 14:34

Dat kan ik niet uitleggen. Het is puur gevoelsmatig. Het is hetzelfde als je naar een bloem of iets anders kijkt....de ene vind je prachtig, de ander zegt je niets. Ik ben ook bij sakai geweest en heb prachtige koi zien rondzwemmen, maar ze konden me niet zo bekoren als de Momotaro's. Tja, wat doe je eraan....

luc on 06/12/2007 17:17

Niets doe je er aan Luc,

Gevoel is niet altijd uit te leggen, de een valt op SFF en de ander smelt bij Momotaro en een ander valt weer op een andere kweker. Wij zijn SFF fan, maar de showa van Momotaro kunnen me zeker ook bekoren, de kohaku van SFF vind ik persoonlijk mooier, maar dat geeft niet, smaken verschillen nu eenmaal. En wie weet misschien komt er ooit nog een Momo showa bij ons in de vijver..


Ze zien er zeer patent uit Luc en ze zwemmen goed door de bak. Ze zijn zeker beweeglijker als toen we laatst bij je waren. Het gaat nu goed met de waardes denk ik zo..

Ik zal vandaag even de foto's van onze nisai kohaku van SFF opsturen, hadden we nog beloofd, als je je dat nog herhinnert.

gr,
Ton & Ingrid

Ingrid on 07/12/2007 08:59