We haten het, we houden ervan.

We haten het, we houden ervan.Ja ik heb het over de overkappingen over onze vijvers.

Met zwaar gemoed, en met tegenzin zien we de duistere periode van de vallende bladeren, het sombere weer en de korte dagen tegemoet.
Het is weer zover, de winter komt eraan. Je kan je ook optrekken aan de charme van de geweldige kleurenpracht van de bladeren die verkleuren, de opkomende mist tijdens een ochtendwandeling of de sfeer van Sinterklaas en Kerstmis die overal al de kop begint op te steken, maar voor koiliefhebbers is het de periode van de waarheid...de overkapping moet erop.

De wet is onverbiddelijk, het wordt kouder, het water verliest zijn algjes, de vissen vertragen in hun bewegingen, en het eetgedrag verandert net zoals onze gemoedstoestand.

We beginnen aan een overkapping te denken, maar hoe gaan we dit doen ? Voor mezelf heb ik een eenvoudig systeem uitgedokterd, maar mijn vijvers zijn dan ook in een aanvaardbare maat gemaakt, maar wat te doen bij een vijver van 6 x 6 meter ?

Polleke heeft dit jaar een nieuwe overkapping laten maken, en zeg nu zelf, dat oogt toch vrij professsioneel of niet ? Ik ben trouwens blij dat hij dit met ons wil delen, want we blijven leergierig en zien graag hoe een ander het doet. Wie weet worden wij er ook slimmer van.

Polleke is dan ook nog zo goed geweest om wat foto's en een filmpje door te sturen van zijn nieuwe aanwinst. Als Polleke nu ook nog eens zo goed zou willen zijn om hieronder even te melden wie de overkapping heeft gemaakt, en hoelang het duurt om deze overkapping op te zetten, dan geven we de producent van deze overkapping goede en gratis reklame.

Ik zie dat de Izumoryu sanke en de Mako sanke van Momotaro het best naar hun zin hebben(helaas overleden deze oykoi). En wat me plezier doet, is al wat ik aan kleurenpracht zie, van Interkoi komt. Het maakt me toch een beetje trots. Nog even melden dat hier volgend jaar nog 2 machtige Momo's in komen zwemmen, het zal je vijver maar wezen...Reacties

4 reacties tot nog toe

Mooie overkapping ! Ik heb mijn eigenkap gebaseerd op het zelfde princiepe als deze overkapping. Het ontwerp voor dit soort overkappingen circuleert op internet.In dit topic van de koivrienden staat een mooie beschrijving:

Greets,

Ray

Ray on 29/11/2012 09:05

Zeer mooi ineengezet weer luc .Ja Ray het ontwerp komt in de eerste plaats van Aad zijn overkapping en dan nog wat eigen ideën erin gebracht .
Het was de opgave voor een kap die gemakkelijk op te stellen zou zijn zonder op het water te moeten haha ,ik ben zeer blij met het resultaat .
Het opstellen van de kap duurt maar een groot uur .De kap is gemaakt door VERBOVEN aluminium in rijkevorsel die man zag het gelukkig als een uitdaging .grtjs

paul on 29/11/2012 14:59

Mooie constructie!

Arjan on 29/11/2012 19:12

Ook schitterende muziek en het tofste van alles is dat de Freddy ook een serieuze koiliefhebber was !

paul on 29/11/2012 20:34